2021. szeptember 29., szerda

Szerda

Pörög a daráló. A hétfői nagyon hosszú munkanap után hazaérve sírógörcsöt kapnál, ha lenne rá energiád. De nem teszed. Hazafelé még elmész egy boltba, mert megkértek. Legalább látsz szépséget és élvezed a csodás őszi, kellemes napsütést és a levegőt az egész napos wifi-gőz és neonfény után.


Nincs energiád se boltba menni, se főzni, de már semmi nincs otthon, hát olyat teszel, amit amúgy szinte soha: beugrasz a kínaiba és elhozol egy szecsuánit rizzsel. Jól nem laksz, finom ugyan, de megérzi a szervezeted.


Órákra készülsz, csak egyszerűen és nagyszerűen.



Hogy meglegyen, aminek meg kell lennie, de a gyerekeknek legyen néha benne öröm, változatosság is (ha már a tananyag meg az egész rendszer -szerintem- botrányos).


Figyeled az embereket. Már régóta tudod, hogy aki másokat elmond a hátuk mögött neked mindennek, az a következő embernek rólad mond ugyanolyanokat. Hogy amikor valaki a szemedbe dicsérő szavakat mond, de látod rajta, hogy nem gondolja komolyan, vagy csak épp hízelegni akar, már pár óra múlva elmond mindennek. Annyi, de annyi carság létezik, az emberek annyira kegyetlenek tudnak lenni, sok a gond, a probléma.

De ezzel nem is foglalkozol, már nem engeded a szívedig, mert ennél sokkalta fontosabb dolgok vannak az életben.

Csinálod az antistresszt, tanulsz az Egészség Akadémián, minden reggel gyakorolsz. Van, hogy sikerül, van, hogy nem. De zömében tudsz fókuszálni és ez sokat segít a nap hátralévő részében is.

A szerdai hosszú munkanap után hazaérve összeszeded minden erődet és dobozolsz két napra.


Már végképp nem tudod, miért így alakul a mérleg (hiszen ugyanez az étrend mellett híztál 4.5 hónap alatt 10 kilót, és most ugyanúgy étkezve csordogál vissza a görbe), néha csak rápattansz és bejegyzed az appba.


Ránézel a naptárra: 16 nap a műtétig. Huh! :)

A. kérdezte tegnap, nem félek-e, nem izgulok-e, hogy már ilyen közel az operáció. Tulajdonképpen nem. Most még most van, igyekszem megélni a mindennapokat. Mindent beszereztem, a kórházi csomagom majdnem teljesen kész. 8-ától jön a speckó étrend, 12-én kezdődnek a vizsgálatok és a hashajtás, na az húzós hét lesz, de most még nem gondolok rá. Addig még sok víz lefolyik a Dunán. :)

Dobozolás 2 napra

 


R: zabkása, szőlő, pekándió
E: sült csirke, rizs, párolt zöldség
V: rántotta, zöldség