2014. március 19., szerda

Juharszirup kúra (2014) 5. nap


1. nap itt
2. nap itt
3. nap itt
A 4. nap reggele itt
4. nap itt
Az 5. nap reggel itt
A kúra (2014) teljes tervezett menete itt.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Fantasztikus érzés ez a kúra. És már 5 nap eltelt.

Délelőtt intézkedtem, telefonáltam, időpontokat egyeztettem, hajat festettem (kúra ide vagy oda, végszükség volt), takarítottam, pakoltam. Elfogyott a kúraital fele és 1.5 liter mentes víz.


A nyelvem olyan, mint Bendegúz szerint a Tésasszony színe: sárga.


A közérzetem teljesen rendben. No nem mondom, hogy nem tudnék enni valamit, de inkább rághatnék ez mint éhség.

Délután megvolt a kis lájtos edzés is.

1. bemelegítés

2. válogatott gyakorlatok alsó testre főleg

- 1 lábas guggolás
- kitörés előre rúgással
- gyorskorcsolya
- guggolásból lábnyújtás, karemelés (előre, oldalra, fel)
- ülésből páros láb emelés
- mountain climbers
- wall squat (fél p)
- lunge side kiks
- gyorskorcsolya
- vádli step padon
(feladatonként, lábanként 10 db, 1 kör)

3. EAP-os box kombi

4. nyújtás

Ma csak ennyire voltam képes. A semminél sokkal jobb volt ennyi is :)

A délután nagyon gyorsan eltelt. Persze megint pörögtem. És vacsorát főztem K-nak, azzal vártam munka után. Tavaszi zöldségleves készült és rakott csirkemell.


Érdekes módon rosszul lettem az illatoktól. Nem kóstoltam semmit (illat alapján is érzem egyébként, hogy valami elég sós-fűszeres-e), de vasárnap főztem (még kint, E-nél) utoljára, és most sok volt.

Délután elfogyott a kúraital másik fele, még 1.5 liter fél liter narancslével higított mentes víz és 2 dl mira víz.

Estére éhes lettem. De ha megkérdeznéd, mit ennék, nem tudnék megnevezni egy ételt sem. 

Még 2 nap a tiszta sziruppal, aztán jöhet a visszaépítő étrend. :)

Jusziku, avagy JUharSZIrupKÚra 2013 itt
Juharszirup kúra 2013: amiért anno belevágtam itt
A juharszirupos méregtelenítés hét alapelve itt
A méregtelenítés befejezése, visszaépítő étrend itt
A juharszirup kúra teljes menete itt
Visszaépítő étrend itt
2013:
1 . nap itt
2 . nap itt
3 . nap itt
4 . nap itt
5 . nap itt
6 . nap itt
7 . nap itt
8 . nap itt
9. nap itt
10. nap itt

Sonkás-karfiolos rakott csirkemell

Hozzávalók (2 adaghoz):

- 2 csirkemell filé
- 3-4 szelet sonka
- só, bors, natur vegeta
- kókuszolaj
- egy kis fej karfiol
- 10 dkg sajt
- 1 ek mustár

Így készült:

- A csirkemell filét a tepsi aljára fektettem. Sóztam, borsoztam, natur vegetáztam. Lelocsoltam kókuszolajjal.


Ráfektettem a sonka szeleteket.


Erre került a rózsáira bontott karfiol.


Ezt lelocsoltam 1 ek mustárral elkevert kb. 1 dl vízzel.


A nagy lyukú reszelőn lereszelt sajt jött a tetejére (ementálit használtam).


Alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, 30 percig sütöttem légkeveréses funkcióval. Majd 5 percre grillezésre állítottam a masinát, a sajt szépen rápirult így.


Tádámmmmm :)


(Paleo megjegyzés: a sajt nem paleo.)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció: Ben

Ben Novak, 28 years old, 6’8″
Before: 310lbs
After: 235lbs
http://www.facebook.com/benbjn. I just wanted to write in and share my story with you thought others may enjoy it as well. Any questions please ask and thanks for taking the time to read. “Growing up obese and being the “chubby kid” was always something that I struggled with. My love for athletics helped to fend off my weight gain from being totally out of control but after finishing college athletics I completely fell off the wagon. Eating the worst foods possible and neglecting working out led to depression and extremely low self-confidence. In late 2009 I hit a low point at 310lbs. I have a family history of morbid obesity and knowing this I decided to make a change for myself and turn my life around.   ” I changed the way I ate to start with. Choosing natural foods, and sticking to a nutritional program based on my size. I like to Lift weights, but changed my program every few months going from a lower rep range of 4-6 up to ranges of 8-12, mostly major compound movements. My cardio was a mix of Circut style training as well as some jump rope and sprinting.”   Over the past two years, I’ve dropped almost 80 pounds and went from 26% body fat to under 10%. It was filled with ups and downs, good days and bad days. Along the way, my two really good friends and business partners (Dave and Jeremy) at Team Jeremy Scott Fitness (jeremyscottfitness.com) were great support to help me get back in shape.. One of my favorite quotes goes “If you want to be successful as bad as you want to breathe, then you will be successful.” I try to live by this every day and continue to be the best that I can be. I’m am blessed to be able to share my passion with fitness with others as part owner of Team Jeremy Scott Fitness. (forrás)

A juharszirup kúra (2014) 5. reggele


1. nap itt
2. nap itt
3. nap itt
A 4. nap reggele itt
A kúra (2014) teljes tervezett menete itt.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Ha valaki már megcsinálta a juharszirup kúrát, vagy végigvitt egy bármilyen nagyon kötött étrendet, az tudja, hogy van itt agymunka rendesen. Mert az ember kiszakad a megszokott közegéből, a szervezetét egy totálisan nem hétköznapi üzemmódba álltja, és bárhogy csűrjük-csavarjuk, ez bizony odatesz rendesen. Viszont az is igaz, hogy -legalábbis nálam, ennek a kúrának- tudom: maximálisan megéri.

Furcsa -de jó- nem főzni, a boltban csak narancsot és citromot vásárolni. Furcsa nem enni, hogy pár napig nincs olyan, hogy "ebéd után" vagy majd "vacsora előtt".

Tegnap pakoltam a speizban, a kint vett mandulát, mákot, kesudiót tettem be a kis dobozkákba, amikor is a mandulánál megindult a nyálelválasztásom. Aztán megszagoltam. És nagy kedvem lett volna enni egy marékkal. Nem is értettem magam, mert hiszen juharszirup kúra van, és tudom, hogy péntekig még nem fogok enni. Aztán párszor kinyitottam a hűtőszekrényt is. Estére aztán kiderült, mi volt ez: meglátogatott a télapó. A kúra mellé még ez is. Oké, tényleg nem vettem számításba, hogy erre a hétre fog esni. Aztán pár napja már érezgettem a bal arcüregemet. Ez nálam annak a jele, hogy virágoznak a fák, bokrok, és mivel ezer dologra vagyok allergiás, el kell kezdenem szedni a gyógyszert és az orrspray-t használnom. Nem tragédia, tavasszal és ősszel van egy ilyen időszak. Simán túlélhető, csak figyelnem kell magamra, a testem jelez. Mire alvásra került volna a sor, lemerült az akksim, elkezdett korogni a gyomrom, közben tompán sajogtak a madárfészkeim és úgy bedugultak a légzőnyílásaim, hogy még nyitott szájon át is alig kaptam levegőt. Próbáltam olvasni, de nem tudtam követni Bolkonszkijék történetét, inkább lassan, de biztosan elaludtam. Reggel 5-kor ébredtem madárfészek csicsergésre és oxigén után áhítozva. Hulla fáradtan.

Megmértem magam.

Mérleg:
1. nap: 59.1 kg
2. nap: 59.1 kg
3. nap: 58.6 kg
4. nap: 58.2 kg
5. nap: 58.5 kg

Ugye sokat olvasni a menstruáció alatti vízvisszatartásról, hát itt egy ékes bizonyíték: a kúra alatt ma 0.3 kg-mal többet mutat a mérleg, mint tegnap reggel. Megjegyzés: tízezer dologtól függ az ember adott pillanatban mért testtömege, ezért sem a kilók fogyatkozását kell figyelni, ha valaki fogyni szeretne, hanem a tükröt és a centiket!

Letoltam a sós vizet... A mensi miatt amúgy is akkora a hasam, mint egy hőlégballon, alig fért bele a liter víz.

Amíg bírom, megpróbálom fájdalomcsillapító nélkül. És halasztom még egy napot az allergiagyógyszert és az orrbagoárt is. Nem kellene a kúra kellős közepén mérgeznem magam ;)

Készül a kúraital, aztán indulhat a nap.

Jusziku, avagy JUharSZIrupKÚra 2013 itt
Juharszirup kúra 2013: amiért anno belevágtam itt
A juharszirupos méregtelenítés hét alapelve itt
A méregtelenítés befejezése, visszaépítő étrend itt
A juharszirup kúra teljes menete itt
Visszaépítő étrend itt
2013:
1 . nap itt
2 . nap itt
3 . nap itt
4 . nap itt
5 . nap itt
6 . nap itt
7 . nap itt
8 . nap itt
9. nap itt
10. nap itt