2019. szeptember 19., csütörtök

Dobozok 3 napra

Másfél óra alatt:

⇒ bundás kenyér, paprika

⇒ szilva, mogyoró

⇒ durum tészta, sajt, tejföl

⇒ lecsó, tojás

Munkából hazafelé első volt a bevásárlás, aztán a főzés. 

Már csak ezer dolgom van mára, és még mindig nem tudom, a célzott mozgást hogyan/mikorra illesszem be a napjaimba. De fő, hogy a dobozolás megy, a mozgást meg majd csak kitalálom.

100 nap dobozolás

Ez a száz nap pontosan tíz évvel ezelőtt kezdődött. Akkor mutatott a mérleg 89 kilót, és akkor fakadtam sírva. Utána sokáig nem mertem mérlegre állni, mert kétségbeesésemben csak egyre többet ettem, és híztam továbbra is. Nem álltam mérlegre, mert nem tudtam volna elviselni, hogy 9-essel kezdődjön a kijelző vagy háromjegyű legyen az a szám.

Aztán eljött az a nap, amikor már egyetlen nadrág sem jött rám, amikor már a gumis derekú is annyira szorított, hogy szó szerint fájt benne létezni; amikor pár lépés után majd megfulladtam, amikor már nem bírtam elviselni a tükörképemet és saját magamat.

Tudtam, hogy valamit tennem kell. És ha tudás és kapaszkodó nélkül tettem is, elindultam egy úton. Tyúklépésenként haladtam, olvastam, tanultam, elkezdtem mozogni és máshogy enni. Ösztönösen tudtam, hogy a változáshoz változtatni kell, senki nem fog helyettem lefogyni, el kell indulni. Mindegy, hogyan, nem baj, ha bénán, de mozdulni kell.

(Menet közben jöttem rá, hogy a zabálás nem önmagában létezik, azt valami okozza és ez(eke)t az oko(ka)t kell megszüntetni. Komoly belső munka áll az alakváltoz(tat)ás hátterében, de a lényeg az elindulás.)

Dobozolni kb. öt éve kezdtem. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Idén is másodszor vágtam bele, és századik napja megy folyamatosan. A jó irány számomra egyértelmű (ezen a linken olvasható a 90 nap utáni összegzés), a képen a mérleg alakulása is jól mutatja, a minusz centik vigyorognak rám, és egyre több pozitív visszajelzést kapok.

Írtam már róla, de sokan kérdezitek, így itt is leírom, mi az, amit csinálok.

Kovács Dia Duciforradalom blogján jelentkeztem Dia programjára (jelentkezni ezen a linken lehet). Nem tudom megszámolni, hány heti étrendet kaptam (rengeteget), mindezt rám szabva, kiszámolva, receptekkel, variálási lehetőségekkel (és jön még hozzá sok új étrend is), napi és heti bevásárló listával, és még ezer segítséggel. Nekem annyi a dolgom, hogy kiválasszak a következő 2-3 napra egy menüt, grammra mérve megfőzzem és mind megegyem. Nem sok kérdésem volt eddig, de Dia mindig segít, válaszol. És nem csak egy hónapig vagy fél évig (a blogján leír mindent és a jelentkezésnél is). Az alapanyagokban semmi extra nincs, nem kell speciális boltba menni vásárolni, nem kell újratanulni főzni, nincs speckó edény, nem kell kiegészítőket vásárolni. Választok, főzök, eszek. (Megjegyzés: nem állok üzleti kapcsolatban Diával, nem fűződik érdekem ahhoz, hogy jelentkezzen bárki a programjába. Azért ajánlom szívből, mert élhető, hosszútávú segítséget ad, folyamatos odafigyelést, pajzsmirigy és egyéb problémákra is.)

A 100 nap hozadéka:

⟹ - 4.2 kg
⟹ - 21 cm.