2012. november 3., szombat

Esti

Véget ér a róka móka mára, zárul boszi mókatára.
Jó éjt, nagyvilág!
 

6. nap

A gyomorrontás 2. napja. Ma sem remekeltem a kajával, egész nap ennyit sikerült elcsipegetnem, sokszor ettem keveset. Egy liter vizet és egy liter teát sikerült legörgetnem.
De a gyomrom most estére sokkal jobb. Remélem, holnap csak javulni fog.
 

Az érem két oldala

Az egyik oldal: sütöttem egy Anypie-t megrendelésre.
 

 
A másik oldal: magamnak főztem egy kis zöldséget...


Motiváció

1991
(Csajok:) - Gyere velünk a strandra!
(én:) - Á, köszi, nem, fáradt vagyok.
A francokat voltam fáradt. Egyszerűen rühelltem volna felhúzni a fürdőruhámat és a jó alakú társaim mellett szégyenkezni a strandon és bújkálni. Inkább megnéztem egy filmat a tévében és rágcsáltam közben.

1997
(Gyerekekkel, úszótanfolyamon)
(Felnőtt társaim:) - Olyan meleg van, miért nem vetkőzöl le?
(én:) - Á, köszi, nem, még a végén leég a bőröm.
Bekentem magam naptejjel, persze, hogy nem égtem volna fel. Szégyelltem az úszógumikat, a zsíros combjaimat. Inkább ettem egy szendvicset.

2008
(40 fok, a Dunán)
Mindenki fürdött, hűsítette magát a vízben, én képes voltam a napallergiára hivatkozva ruhában (!!!) ülni a parton.


És akkor már nagyon elegem volt magamból. Jött az Update és a RR tornák. És 2011-re leszenvedtem magam a 79 kilóról 64-re, de szörnyen zsíros voltam, nem szerettem tükörbe nézni, utáltam ruhát próbálni, mert minden csinosabb darab kicsi volt, vagy nem ért be a derekamon, és mindenhonnan kibuggyantak az úszógumik. Ruhával egész jól lehetett palástolni, de még mindig bujdokoltam a strandon. És irtóztam a nyártól, amikor nem vehettem fel télikabátot...
 
 
 
2011-ben futni kezdtem, amit imádtam, de egy őszi esés után abba kellett hagynom. Decemberig sajnáltam magam, és ugráltam 64-66 kilónál. Aztán szilveszterkor jól bekajáltam, és eldöntöttem: ebből elég. Megszállottan kezdtem diéták és mozgásformák után kutakodni a neten, míg eljutottam egy véletlen reklámhirdetésre kattintva szinte egyzserre az EAP-hoz (www.edzesmester.com) és egy netes csoporthoz, a BB-hoz. Annyira felvillanyozott Ildikó (EdzésMester) elméleti háttere és a hozzám került Insanity edzés, hogy Ildikó tanácsára eldöntöttem: ez most nem fogyókúra lesz, hanem életmódváltás. És hogy ez lesz életem utolsó nyara, amikor nem magamat kihúzva, nem mosolygósan és büszkén flangálok a strandon!! Elhatároztam, hogy én biza úgy átalakulok, ahogy csak magamtól képes vagyok rá! nem hagytam visszautat, megszállottan kutatni kezdtem a nekem megfelelő étrend után, és pár hónap alatt megalkottam a magam módszerét. Közben keményen edzettem, és láss csodát: ma már 5-össel kezdődik a mérleg mutatója. :)))
 
Beletelt pár hónapba, amíg már jól bírtam az edzéseket, amire elhittem: képes vagyok rá, amire jöttek az első eredmények. Voltak megingások, volt melléevés, de amióta a blogot írom, sikerült magam megfegyelmeznem, és nagyon következetes és kemény tudok lenni magammal. Mert eljött a most vagy soha, vagy megcsinálom most, vagy tudom: többé nem lennék képes elkezdeni.
 
Fura, hiszen itt ülök gyomorgörccsel, 2. napja tartó gyomorrontással, nem éppen ideális kajálással ebben a 2 napban, semmi mozgással (de ez sztem betegség esetén teljesen érthető), és mégis az motoszkál már most a fejemben, hogy pár nap múlva folytathatom ott a kajálást és edzést, ahol 2 napja abbahagytam. Mert AKAROM, hogy jók legyenek rám csini ruhák! AKAROM, hogy elbírjam a testemet magassarkúban. AKAROM, hogy jól érezhessem magam a bőrömben és a strandon. AKAROM, hogy jó csaj legyek, még 40 éves koromban és utána is. AKAROM a zsírmentes testet és a szép, tónusos izmokat. Akkor is akarom, ha éppen most beteg vagyok. Akkor is akarom, ha még mindig rengeteg munka áll előttem. Akkor is akarom, ha tudom: mostanában nem fogok Nürnberger Lebkuchent enni. AKAROM, hogy a rokon gyerekek büszkék lehessenek rám és példát mutathassak nekik. Büszke akarok lenni magamra, és megmutatni, hogy ha már annyi mindenkinek sikerült, én is meg tudom csinálni. MOST. Nem holnap, nem hétfőn, nem elsején, nem a jövő hónapban, hanem most!
 
Nagyon jól haladok, és emögött iszonyat fegyelem, következetesség és munka van. És ha én, egy lusta, trehány, szétszórt csajszi, mindezt meg tudom csinálni, akkor BÁRKI képes rá!!
 






Mai alapkaja...


Pirítós kenyér, tea. Kis adagokban. A keksznél sokkal jobbak a rozskenyér makroértékei. Rosszabbul nem vagyok tőle. Folyadék meg amúgy is kell. Hát: ez van... Nagy élmény, naggyon tápláló étek... :)

Mert tetszik...

Világ életemben arról ábrándoztam, hogy felöltözöm. Csinosan. Az alakot most teremtem hozzá, aztán jöhet az anyagiak előteremtése is. :) Bár meggyőződésem, hogy nemcsak márkás boltokban találni szépségeket, hanem pl. a neten vagy a turkálókban is. Nem szégyen: a legtöbb ruhám a turkiból való. És soha senki meg nem mondta volna. Sőt sokan irigyelnek is egy-egy darabot, és nem hiszik el, hogy használtan vettem. Íme néhány szerkó, ami tetszik:
 
 









(Forrás: itt.)
 

Reggeles, megjegyzéses

A gyomrom ma reggelre valamivel jobb, de egyelőre áll az emésztésem, és nem vagyok éppen a topon... Na de majd leszek!
Mivel nagyon ritkán vagyok beteg, ilyen gyomorrontásosdi pedig ezelőtt 38 évig csak egyszer fordult elő velem, nem tudom, mit egyek, hogyan, mennyit. Tutira nem akarnám leterhelni az emésztésemet, így valamit ki kell találnom, hogy jó legyen.
 
Boltba is muszáj lesz elugranom. Ma már igyekszem nem háztartási kekszezni, mert tömény finomliszt meg cukor, viszont téli ablakmosó folyadékot kénytelen leszek venni, mert már kétszer fagyott reggel, melegebb nem lesz az idő, és nem akarnék tartályt cseréltetni, mert esetleg szétfagy... Jó lenne körbenézni csizma ügyben is, mert az nincs, az egyetlen cipőmnek meg eltörött a jobb talpa, így nedves-csapadékos időben nem igazán száraz viselet. Na melegnek meg egyáltalán nem meleg.
A téli kabátomból rendesen kifogytam, vagy 2 számmal nagyobb, mint kellene, de arra nem akarnék beruházni idén, mert jövőre megint vehetnék újat, az én csodaszép bícsbádimra. :))) Pozitívuma: duplán magamra csavarhatom, így melegebb, vagy normál módon viselve több levegő kerül a ruha és a kabát közé, így jobban szigetel. ;-)
 
Jól kitaláltam ezt a 40 napos "játékot", amiből lassan egy hét eltelt úgy, hogy 2. napja nincs normális kajálás és edzés sem. Azért nem fogom feladni, rendbejövök hamar, és folytatom, ahol abbahagytam. Mert hamarosan itt a Mikulás, és addigra ugye szeretném azt az aranyszalagocskával átkötött 57 kilós csomagocskát :) Ha véletlenül nem sikerülne, majd hozza a Jézuska karácsonykor :)
 
Apropó: karácsony.
Tele vannak a boltok olyan cuccokkal, amiket imádok. Ezek egyike a Nürnberger Lebkuchen. Élnek rokonaim Németországban, így kiskoromtól minden évben hoztak nekünk ilyen sütit. Ami mennyei, fenomenális, isteni, embertelen finom, és amiből hatalmas mennyiséget is képes vagyok belakmározni.
 
 
Teljesen mindegy, hogy csokis vagy mandulás,
 
 
mindegy, hogy csomagolt vagy dobozos,
 
 
egészen mindegy, hogy kör alakú vagy perec vagy hosszúkás, diós vagy mandulás (tiszta Gombóc Artúr-effektus), már az illatától odavagyok. És most (is) csak nézhetem a roskadozó polcokon. Hiszen ez attól (is) nagyon fincsi -szerintem-, hogy rengeteg a cukor benne. Komolyan mondom, így érzem az illatát, ahogy írok róla és látom a képeket. És ez nálam tényleg az a kategória, hogy ugye egy darab még nem ront el semmit, na de nem tudok megállni egy darabnál! A beiglit nem szeretem, a linzert megállom, hogy ne egyek, tortára is tudok nemet mondani, de meg kell kérnem anyut, hogy vagy ne süssön vaníliás kiflit, mert az a másik gyengém, vagy dugja el előlem, vagy nagy őrületek közepette megállom, hogy ne egyem meg :) 
 
 
De tudod, mit? Elolvastam egy nem túl régen írt bejegyzésemet a terveimről (itt). És nagyon igaz, ami az utolsó bekezdésben áll. Megígértem magamnak, hogy véghezviszem a tervemet, így aztán jöhetnek a nehézségek, állni fogom az ütéseket.
 
Lebkuchen? Pá!
Vaníliás kifli? Inkább bícsbádi!
Gyomorrontás? Holnapra letudva!
 
Éljenek a célok!
Éljen a kitartás!
Hajrá!
:)

Hús-vér motiváció 18

Sokszor ítam már arról, hogy számomra hatalmas motiváció látni, ahogy mások átalakultak, elolvasni, megismerni a sztorijukat, miért, hogyan kezdték el, és min mentek át, amíg elérték a céljukat. Kenna képei is a motivációs albumomban vannak a gépen, mert hatalmas a változás, amit végigcsinált. És mert ő is teambeachbodys edzésekkel érte el a célját, no meg normális kajálással. Ma már ő is másoknak segít. Nekem mindenképpen: pl. abban, hogy higgyek és bízzak benne: lehetnek még normál méretű combjaim :)
 

 
 
"Tell us about your life before you started the program. How did you feel about yourself and your body? * I had always been active. But when I got pregnant everything stopped. For some reason I was scared I'd hurt the baby if I worked out to much. So I just didn't workout. I'd go for short walks but thats about it. I ended up gaining 80 lbs. during my pregnancy and was the biggest I had ever been in my life. I was depressed and hated how I looked. I couldn't really do anything without getting out of breath. I would walk and my knees would hurt and I would sweat so much just doing little things. I ate whatever I wanted and at all times of the night and day. I guess I kinda felt like the weight was ok since I was pregnant. But once I had my son I quickly realized that I had a huge mess on my hands with all of this weight.
 
 
What inspired you to change your life and begin your transformation journey? * I had my son a few months before and we had some friends coming over for a get together at our house. I thought I'd try this new workout video I got.... It was a WALKING video. And so I started it and it was one of the hardest things, just to do a walking video. I couldn't even complete it. I was sweating so bad and felt like total crap. I was so mad that I let myself get this way and mad that I didn't take care of myself when I was pregnant. So I started crying to my husband and said I've got to change and get this weight off. I can't wear any of my clothes and what I did wear I didn't think looked good. I knew I had to do something, so I decided to start the P90X. Even if I couldn't finish it I would try.
 
 
What is the greatest challenge you faced before beginning the program? How did the program and Beachbody® help you overcome that challenge? * After having my son in May of 2009 I decided this is enough and I had to figure out a way to get this weight off. I saw the infomercial for P90X and knew that was the only program that was honestly gonna give me my body back. I knew there was no short cut for weight loss and I just had to put in the hard work. What got me to purchase the program was a woman on there in a Pink Bikini saying that she was a Mom and able to workout at home. It's crazy because I can still remember her before and after pictures in my mind. She made a huge impression on me. I remember wanting to be like her because she looked so happy. And I felt like total crap about myself. I had never been this much over weight and I was depressed about it. I purchased P90X. And I made a choice to change. So I got the P90X videos in the mail and I was so excited to start it. Beachbody taught me to Eat Right and modify workouts until I can master them. Beachbody has truly changed my life.
 
 
Why did you choose this particular program? * I chose P90X because it seemed like people had the best results and I wanted to get the BEST RESULTS. I remember seeing a woman in a Pink bikini on the infomercial saying she was a mom and how she was able to transform her body all while working out at home and still taking care of her kids. It's funny because I can still see that woman and what she was wearing in her before and after pictures in my mind. She made a huge impact on me buying the videos.
 
What in particular did you like about the program you chose? * I loved that it was something different everyday. Not the same workout that you do day in day out. It was different and I liked that. I liked using the weights since I had not done anything in almost a year and gained 80 lbs. I knew I needed to build muscle. I liked the push ups. I had NEVER done more than 2 push ups back to back in my life. I liked that it came with resistance bands and nutrition guide. Since I had been eating so much fast food and processed foods it's almost like I had forgotten to cook healthy meals. Honestly when I ate bad it's like my mind was gone and I didn't know what to do to get back on track. So the nutrition really helped me. I remember cooking the Lemon Chicken and thinking WOW this isn't bad at all. I CAN DO THIS. :)
 
 
Describe the results you achieved with your Beachbody program. Which achievements are you proud of? * I used P90X and ChaLean Extreme during the course of my weight loss. I built so much lean muscle mass that I NEVER had before. I have never had biceps, abs or been able to do more than 2 push ups in a row. I have all of that now. Plus I have a metabolism that burns like crazy from eating every 2.5-3 hours and going by the nutrition guide sent with the programs. I'm just proud that I stuck with it and got those 80 lbs. off that I had gained during my pregnancy. Honestly I didn't give myself any other choice but to get those pounds off. I think anyone will be successful if they have the proper mindset. Our minds are our most powerful tool.
 
 
How has your life changed since completing your Beachbody program? * I am now a Team Beachbody Coach. I started a Facebook Fan Page called Goodbye Fat Hello Muscle and it now has over 20,000 followers. I am helping Women and Men all over the World. And Its all because I decided to workout with P90X. I know that without Beachbody NONE of this would be possible." (Forrás: itt.)