2018. július 30., hétfő

Derült égből nyaralás

Az idei nyár -mivel minden változik- merőben más, mint a tavalyi volt. A húgom gyerekei minden évben jönnek Mohácsra nyaralni, ezt elég komoly egyeztetés, szervezés szokta megelőzni. A gyerekek már nagyok (12, 17 évesek), ezer programjuk van. Nekem is ezer az intéznivaló, és ugye csütörtökön időpontom van a gasztrodokihoz. 

Tegnap este már alváshoz készültem, amikor rám írt a 17 éves, hogy keddtől csütörtökig jönnének. Mivel érdemben már úgysem tudtunk volna semmit intézkedni, abban maradtunk, hogy ma megbeszéljük. A gyerekeknek lényeg a vízközelség, nekem a klíma ebben az iszonyat hőségben, és hogy ne kelljen minden nap órákig vezetnem. Délután volt két ötletem. Az első nem jött be. Nem csoda, hiszen fő szezon van, kész varázslat, ha hétfőn kapok valahol keddre szállást, ahol víz is van, klíma is, no meg belefér a büdzsébe. A második ötlet telitalálat volt. Sőt egy kis gixer miatt kedvezményt is kaptunk és jóval olcsóbban kijövünk az első itteni verziónál.



Annyiban is más lesz ez a nyaralás, hogy most M. sajnos nem lesz velünk, túl hirtelen jön ez a pár nap, szabit intézni most nem volt lehetséges.

Pikantéria: Nagyinál (anyukámnál) vannak a gyerekek Hőgyészen, oda megyek értük holnap reggel, aztán a nyaralás utolsó napján ők Budapestre mennek haza. Nagyi fogja felbuszoztatni őket, így a nyarcsiból Szekszárdra viszem majd a két gyerkőcöt, Nagyi ott várja majd őket (addigra ő oda buszozik). Én meg igyekszem haza, mert vár a gasztroenterológus.

A szervezés gyors volt és praktikus: 

- indulás és érkezés időpontja
- szállásszerzés
- M-nak legyen meg az inzulin és cukorellátó készlet
- a cukorbeteg és a "fényevő" menü (reggelik, vacsorák, az ebédet helyben megoldjuk), én csak mogyoróvajat pakoltam be magamnak, ha lesz húsleves valahol ebédre, azzal mostanság elvagyok
- ebből mit tudok vinni itthonról, mit vihetünk Nagyitól, mit kell venni
- bepakolás
- én megtanultam az útvonalat.

Holnap korán indulok, még tankolnom kell útközben, aztán végre kicsit együtt lehetek a gyerekekkel. Azt hiszem, az időjárás adott lesz egy pancsolós nyaraláskához.

😃