2012. szeptember 10., hétfő

Napi bölcs

Vacsora: Krémtúró

125 g túró, 50 g natur joghurt, fél adag vaníliás fehérjepor (edzés után vagyok).

Mai 2. edzés

(fitbomb.com)
Insanity: Pure cardio

Az edzés, aminek a végére az edző is kidöglik. Azt hiszem, ezzel a lényeget el is mondtam.
Most egyébként meglepően jól bírtam. Persze a végére én is rendesen kidöglöttem. De a nyújtás után már oké minden.
Elfogyasztott vízmennyiség: 1 liter.


Motiváció: Soha ne add fel!

Írtam már erről a sportolóról korábban is. Hogy mekkora motiváló erő. És most megtaláltam hozzá a videót is, amit azóta is kerestem.
Nagyon fáradt vagyok, munka után sok volt ma itthon is a dolog, de ezt a videót látva nem kérdés, hogy megcsinálom a mai második edzést is.
 




A szőlő

Szeretem a szőlőt. A mustot is, de azt nem bírja a gyomrom. A bort viszont nem szeretem. Tudom, hogy sok a szőlőben a CH és a gyümölcscukor, de hülye lennék bolond lennék nem enni belőle, ha kaptam, ha házi, ha isteni, és ha most van a szezonja! Az avokadot jobban ajánlják az életmódváltáshoz, de nem fogom megvenni szőlő helyett.

"A szőlő élettani hatása

A szőlő teljes értékű táplálék. Akár esszük, akár a levét isszuk, élettani hatása rendkívül kedvező, ásványi anyagokban és gyümölcssavakban gazdag, így segíti a szervezet harmonikus működését. Igen nagy a vértisztító és az idegerősítő hatása, jó izomregeneráló, a bélbetegségeket is gyógyítja, fokozza az epe elválasztását, megakadályozza a vese- és a hólyagkövesedést. Reuma vagy májbetegségek esetén a fehér szőlő előnyös, hasmenés ellen a savanyú szőlőket ajánljuk.
A gyümölcsben valamennyi B-vitamin megtalálható, különösen sok B12-t tartalmaz, miközben a fruktóz csak mérsékelten emeli a vércukrot. Gazdag folsavban, ami a vérképzésben fontos. Magas C-vitamin tartalma a méreganyagokat köti meg, fontos antioxidáns.
A vörös és a fekete szőlő gazdag bioflavonoidokban, ezek is antioxidáns hatásúak: a szabadgyököket megkötik, védelmet nyújtva a rák, a szívkoszorúér és a keringési rendszer betegségei ellen. A fürtök sok mangánt, káliumot és magnéziumot is tartalmaznak, a szőlő rostanyagai elősegítik az emésztést.
Kúraszerű fogyasztása tisztító hatású
Kúraszerű fogyasztása tisztító hatású

A szőlő ajánlható:
– betegség után, lábadozáshoz
– vérszegénység esetén
– fizikai vagy ideggyengeségre
– székrekedés, aranyér ellen
– mindenféle gyulladásos megbetegedés idején
– májpangásra, gyomorhurutra és női betegségekre
 
Szépségápolás
 
A szőlő gyümölcssava oldja a felső szarupikkelyeket, ezzel segíti a sejtregenerálódást, a kék szőlő levelének kivonata vízhajtó hatású, a szőlőmagolaj táplálja a bőrt, az őrölt szőlőmag pedig a tisztításról és a hámlasztásról gondoskodik.
A nők gyakori problémája a nyirokkeringés rendellenes működése miatt kialakuló vízvisszatartás, ami elsősorban feldagadó végtagokat eredményez: a bőrszövetek tömörré válnak, a test elnehezedik. Ilyenkor a keringési rendszer szívja magába a szövetek között felgyülemlő folyadékmennyiséget. A hormonális okok, a sóban gazdag étrend és a mozgáshiány miatt kialakuló vízvisszatartási problémákra nagyon jó hatással van a szőlőkúra.
A szőlőkészítmények bemasszírozásával a nyirokkeringés felgyorsul, csökken a szövetekben található felesleges vízmennyiség, és a méreganyagok eltávoznak a szervezetből.


Fürdő szőlőlevélből
A gyümölcs leveléből készített fürdő is tisztít és méregtelenít. A friss, megmosott szőlőleveleket tedd közvetlenül a vízbe, a szárított leveleket pedig kis zacskóban lógasd bele. A fürdő után borecetes testápolás ajánlott, majd rövid időre bugyoláld be magadat melegen.


Bőrradírként is használható: nyomjuk szét a szőlőszemeket, majd keverjük össze mandulaliszttel vagy zabpehellyel, és kis adagokban, lágyan dörzsöljük be a nyakat és a dekoltázst! A halántékon, az orron és az állon erősebben dolgozzuk el, mivel ott jobban szarusodik a bőr! A szőlőmagolaj hidratál, arclemosáshoz ideális."
 
Forrás: mindmegette.hu

Uzsonna

Pár szem szőlő:

Ebéd: Jisoráz

Jisoráz, azaz (oroszul) újra, ismét: A tegnapi volt ma is: húsleves, tölött káposzta.


 
És reggelire és tízóraira a fele mennyiséget ettem, hogy ebéd után ehessek 2 édeskével készült tésztás, étcsokival töltött kalácsot. :)

Nyertem!!

 
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki állandóan morcosan nézett a külvilágra. Mindenért. És mindenkire. Mert semmi nem tetszett neki, mert semmi nem volt úgy jó, ahogy volt. Aztán ez a kislány megnőtt, és nagylányként is rengeteget morcoskodott, miközben szerette volna magához ölelni az egész világot. Felnőttként sem volt soha elégedett sem önmagával, sem a világgal, de gondolt egy nagyot: ha a világot nem is tudja megváltoztatni, önmagát azonban mégis. És nekiállt. A gondolataival és a testével kezdte: eldöntötte, hogy ő bizony még a májával is mosolyogni fog, és nem foglalkozik a negatív külvilággal. És a dolog működik. Csupán a gondolkodás megváltoztatásával egyre több jó, kellemes, pozitív dolog történik vele, mint pl. ma is: Én nyertem egy netes lájkolós-megosztós nyereményt (Facebook: Fittmasszázs Stúdió), egy anti cellulit gélt! Igen, igen, igen! Most már a mitokondriumaim is mosolyognak! :))

Reggeli és tízórai

Reggeli: 30 g kukoricapehely, tej.


Tízórai: 30 g zabpehely, 1 pohár natur joghurt, pár szem mazsola.


 

Mai edzés

LMP Flow + Hard core abs

Ez a nyújtás a lótuszüléssel...! ;-)

A has rész nem durva, csak a hídtartásos részek, mert szörnyen gyenge a törzsizomzatom. De hát majd ebben is tovább fejlődök, addig meg anyázok magamban... :)

Ébresztő gondolatok: Önértékelés/szépség

Hétvégén egy majd négy évtizede ismerősömöm olyat mondott, ami elgondolkodtatott. Duci, szemüveges kislány volt, és minden nap este, a kádban ülve azt kívánta, bárcsak szép lenne. Azért lepődtem meg, mert ő saját magát nem látta szépnek. Állítólag a gyerekeknek tizenéves korukig nincsenek problémáik a testükkel. Persze vannak csúfolódások, de ez úgy csapódik le bennük, hogy valami más rajtuk, mint a többi gyereken. Kamaszkorban aztán mindenki felismeri, hogy ő maga lány vagy fiú (később férfi vagy nő), és ugye jelentősen változik is a test, ezt meg kell élni és elfogadni. Ilyenkor már megszületik a fejben az én testem és a mások teste, és kezd körvonalazódni, mi az, ami szép. Amit látok, hogy a média rendesen nyomatja, mi az, amit szépnek kellene látnunk. És itt nemigen jönnek elő a belső értékek, ekkora nyomás alatt, ha az ember nem Twiggy testű, nehéz magáról -főleg kamaszként- azt gondolni, hogy én szép vagyok.
 
(modellkedes.eu)
 
Érdekes dolog a tükör, mert nagyon sokszor nem azt látjuk benne, amit/akit a külvilág. Főleg, ha az ember elkezd alakulni (sporttal, étkezésel, esetleg életmódváltással), sokszor a külvilágtól már régóta pozitív megerősítést kap, miközben önmagát még mindig hájas malacnak látja. Ezért nem árt egy fogyás elején elfogadni magunkat, látni azt a képet, amik majd leszünk, és tudatosítani, hogy igen: ruhatárat kell majd cserélni, igen: most ilyen vagyok, de folyamatosan alakulok, és néha elképzelni, átélni, milyen is lesz, ha elérem az áhított alakot. Nekem legalábbis fizikailag gyorsabban változik a testem mint a fejemben, és néha meglepődök, ha belenézek egy kirakatüvegbe (mert néha már előfordul), hogy az ott nem egy dagadt nő, hanem egy jó csaj. ;-)
 
(hotdog)
 
Azóta egyre gyakrabban sikerül a hátamat kihúzva járnom, és a mosolygás is jobban megy.
 
A gondolkodás megváltoztatása is egy kulcs. Hogy eldöntöm: jó napom van. Hogy elhatározom: hanyagolom a negatív gondolkodást. Hogy értékelek minden egyes legapróbb eredményt, amit elértem. Hogy élvezem az élet nagyon apró örömeit centikre és mérlegre gondolás nélkül. Hogy miközben minden nap teszek a célomért, nem ez az egyetlen dolog, ami érdekel, ami foglalkoztat, hiszen ha mindent megteszek a célom elérése érdekében, akkor el is fogom érni, az élet pedig ezen kívül annyi minden másból is áll.
 
Meggyőződésem, hogy ha az ember lelke rendben van, akkor minden rendben van és minden sokkal könnyebb. Minden könnyebben megvalósítható és minden könnyebben átvészelhető. Nem a rózsíszín álomfelhőre vagy a színpompás szappanbuborékra gondolok, hanem arra, amikor az ember belül egyensúlyban van, békében van önmagával. Nem egyszerű ezt az állapotot kialakítani és elérni, de a centiken és a mérlegen túl is van világ, és érdemes ezen dolgozni és megélni.
 
Szokásnapló, alvásnapló pipa.
Indulhat a nap. :)