2016. szeptember 22., csütörtök

Keto tea


A keto kávéhoz hasonlóan ma keto teát készítettem.

A forró teába került:

# 1 tk kókuszzsír
# 1 tk vaj
# csöpp vanília aroma
# csöpp rum aroma
# némi édesítő.

Nagyon finom!


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Ébresztő

Láttam embereket, akiket egyszerűen beszippantott a -fogyasztói- társadalom. A szemem előtt pattantak szét kapcsolatok, addig tökéletesnek látszó házasságok. Láttam napról napra eltűnni személyiségeket, egyéniséget csupán azáltal, hogy felvették a "nekem jó minden úgy, ahogy van"- álarcot, vagy megpróbáltak mindenáron megfelelni a másik(ak)nak. Sőt jómagamnak is volt részem ilyen szituációk átélésében.

Minden jól is van mindaddig, amíg az ember egy pillanatra ki nem nyitja a szemét és észre nem veszi: itt valami nem stimmel. Miért bólogatok mindenre? Hol vagyok én? Egyáltalán ki vagyok én? Miért nem merem kinyitni a szám és megvédeni magam? Miért nem mondom el, amit a belső hangom mormol? Hol vannak az álmaim? Miért nem űzöm a régen hőn szeretett hobbikat? Hol vagyok én? ...


Ami biztos: mindig minden változik. És ha az ember hajlandó csak egy kicsit is kinyitnia a szemét és meghallani önmagát ott legbelül, akkor az fájni fog.


Az is biztos, hogy semmi nem biztos, így aztán egyetlen pont van, ami valódi kapaszkodót nyújthat: te magad. Ha őszinte vagy magaddal. Ha a saját kérdéseidet csontig hatolóan őszintén válaszolod meg. Ahol nincs mese, nincs mellébeszélés, nincs "de" meg "ha", hanem kizárólag őszinte és határozott igen és/vagy nem. Mindegy, hogy mások mit mondanak/gondolnak. A te életedben te vagy a legfontosabb. Ha te rendben vagy, minden könnyebben rendeződik. 

Nekem anno pszichológus kezdett el segíteni abban, hogy visszataláljak önmagamhoz, hogy legyen bátorságom dolgozni magamon, hogy fel merjem tenni magamnak a kérdéseimet és aztán őszintén meg is válaszoljam. Már két éve egyedül folytatom ezt az utat. Sokat olvasok, kérdezek, figyelek, de egyetlen dologhoz lyukadok ki mindig: a legfontosabb, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül tudjak tükörbe nézni és a végsőkig őszinte legyek magammal.

Az élet sokkal egyszerűbb annál, mint régen gondoltam. És rövidebb is. Érdemes addig kinyitni a szemünket, amíg itt lehetünk ebben az ajándék létben, ebben a nagyon különleges energiaállapotban.

Egyszerűen légy bátor, légy őszinte és