2013. február 20., szerda

Bölcs

itt

Knittelfeld 2. etap, képek

A ház kocsibejárója. Ahol, ha mákom van és Holle anyó szorgalmas, havat lapátolhatok.
 
 
A kert, csodaszép a hóban!

 
A garázs előtt és mellett, fent pedig a hatalmas teraszom :)

 
A madáretető mellett áll a csupasz karácsonyfa. Ha olvad a hó, a fa eldől. Ki kell egyenesítenem, merthogy E. azért állította oda, hogy a madarak megpihenhessenek, mielőtt az etetőbe mennek :)

 
A templom és a hegyek a teraszomról.

 
És a naplemente, kétszer :)



Napi menü 02.20. (Ausztria)

Motiváció itt.
Edzés itt.
Heti menüterv itt.
Heti edzésterv itt.

Reggeli+tízórai: 2 db kis zsömle, 1 paprika, fél alma, fél narancs, kávé.

Ebéd: 1 adag rakott zöldség.


Uzsonna: 1 low carb fehérjeszelet, 20 g diákcsemege.

Vacsora: 100 g vegyes saláta, 4 szelet sonka.

+1: 1 adag fehérjeturmix.

1356 kcal, 78 g F, 137 g CH, 51 g zsír
(24% F, 42% CH, 35 g zsír)

Folyadék: 2.5 liter víz

Ötzi sztori 7

 
Ugye a második ausztriai etapra már kész menütervvel jöttem ki. Persze a terv az terv, a holnapi kaját fel kellett cserélnem a maival, mert tegnap ugyan elindultunk a Billába laktózmentes cuccokért, de aztán a Ziegelteichnál kötöttünk ki, és E. elfáradt, inkább hazamentünk.
 
Ma a "Mici néni második élete", azaz a kinti életem legszuperebb délelőttje kerekedett. Jó volt a reggeli és bőséges, csodás, pihe-puha, hatalmas pelyhekben rázta Holle anyó a párnáit, egyedül mentem a Billába, kicsit tudtam nézelődni, havat lapátoltam, amit szeretek, mert addig is mozoghatok és kint lehetek, és tudtam, hogy rakott zöldség lesz az ebéd.
 
A rakott zöldség semmiféle szenteknek nem akaródzott puhulni. Már fél órája a sütőben volt, de nem történt semmi. Tény és való: még sosem használtam légkeveréses sütőt, a saját (avagy albérleti) hagyományos gázoshoz vagyok szokva. Amikor kezdtem kétségbe esni, beállított E. két rokona látogatóba. Még jó, hogy vagy egy kerek órát itt voltak, ugyanis amikor távoztak, a rakottasom megsült!! :)
 
E. sosem evett még ilyet, rakott krumplit sem. Habár nem tudta elképzelni, mi lesz belőle, kíváncsian várta az ebédet. Hát, gyerekek, elkezdte lassan ízlelgetni, aztán olyan porszívózásba kezdett a villájával, hogy csak lestem. Nem szólt egyetlen egy szót sem, nem mesélte el Knittelfeld bombázását, nem mesélt rémhíreket, amiket a reggeli újságban olvasott, nem kapcsolta be a zenét, csak meredt a tányérjába és meglehetősen jóízűen lapátolta befelé a boszizöldséget. Egészen a legeslegutolsó morzsácskáig. Mondjuk nem csodálom, ez a kaja tényleg isteni! :)

Recept: Paradicsomos mozzarella saláta

Hozzávalók (két személyre):
  • 20 dkg mozzarella sajt,
  • 4 db paradicsom,
  • 10 db bazsalikomlevél,
  • 10 db spenótlevél,
  • oliva olaj,
  • oregano.
itt

A mozzarellát és a paradicsomot karikákra vágjuk, egy salátás tál aljára rakjuk, rátesszük a spenótleveleket is, majd rétegezve a sajtot és a paradicsomot. Az oliva olajba tépkedhetünk bazsalikom leveleket, teszünk bele egy csipetnyi sót, összekeverjük, és ráöntjük a salátánkra. A végén oreganoval megszórhatjuk. Ropogós fokhagymás pirítóssal is fogyaszthatjuk.
Ezer változata van, és mindegyik nagyon finom :)

Edzés 02.20. (Ausztria)




itt
Bemelegítés
 
K: - 5 perc lassú séta
- 5 perc dinamikus séta
- 5 perc lassú kocogás
 
1.
- felhúzás
2.
- fekvőtámaszból
lábhúzás
3.
- felülés
 
(40 mp munka, 0 mp pihenő, 5 kör)
 
K:- 5 perc lassú séta
- 5 perc dinamikus séta
- 5 perc lassú kocogás
 
Nyújtás

Motiváció

 

 
:)