2018. január 22., hétfő

Mai doboz



Mostanában nagyon nehezemre esik előre gondolkodni, előre elkészíteni a napi menüt. Konkrétan idén még normális ételt nem nagyon vittem munkába, azt sem készítettem el(ő) előző nap (talán csak egyszer), hanem reggel, indulás előtt csak bedobtam valamit a táskámba. Igyekszem orvosolni a hibáimat, csupán azért, mert érzem magamon, hogy ez az abnormális evészet nem jó. Így ma elmentem boltba, szokásomhoz híven akciós pultot vizslatni, kaptam is kellevelet, paradicsomot, áfonyát, római salátát (a rendes ár harmadáért). 

Két napra készültem.

A reggeli mindkét nap rántotta lesz. (Ezt frissen készítem.)

Ebéd: saláta (római saláta, kellevél, paradicsom, só, tökmagolaj, balzsamecet), egyik nap csirkemellel, másik nap sült virslivel. (A virsli egyáltalán nem ideális, de a csokinál mégis talán jobb választás (?).) És egyszerű csokokrém áfonyával.

Ebben a náthás-arcüreggyulladásos időszakban nem nagyon van étvágyam, de ha éhes leszek, akkor lesz még egy étkezés itthon. Van alternatíva a hűtőben, speizban.

Folyadék: víz. És kávé. És munka után, hazaérkezéskor egy pohár cukormentes, hideg kóla. (Nekem ez a munkanap méltó lezárása.)


Dobozolós bejegyzések még

itt 













































itt és ennek a bejegyzésnek a végén is van még egy link













TÁPLÁLék


Egyszerű vacsora, ha nem túl éhes az ember: laktózmentes natúr joghurt csöpp fahéjjal, áfonya. Őszintén: ételnek étel, no de konkrétan mit ettem? Van ebben kalória? Zsír? Nyomelem, vitamin, ásványi anyag? Elenyésző. Ezt csak azért írom le, mert azzal, hogy eszünk, nem biztos, hogy táplálékot, tápanyagot is beviszünk. Az inzulinszintünket viszont megemeljük. Ilyenkor szinte fölöslegesen. Erre érdemes figyelni vásárlásnál, főzésnél, evésnél. Az étel legyen inkább táplálék, tápláló, értelmes.