2013. február 15., péntek

Napi menü 02.15.

Reggeli és tízórai: Boszipalacsinta (fél adag), 125 g túró, 40 g natúr joghurt, 150 g meggy
Ebéd: Rakott zöldség
Uzsonna: 150 g saláta 10 g Linessa Garden herbs öntettel, marék mandula

Vacsora: Gombaleves
+ 1 turmix

1359 kcal, 106 g F, 84 g CH, 59 g zsír

Mozgás:
- edzés reggel
-kardio délután.

Folyadék: 3.5 liter víz.

Vacsora: 5 perces gombaleves

A 100 g pároltan lefagyasztott csiperkegomba szeleteket már délben kivettem a fagyasztóból, így estére kiengedett. Ezt egy lábosba tettem, felöntöttem 3 dl vízzel, nagy lángon felforraltam kevés ételízesítővel és sok borssal.
Egy kis tálkában összekevertem egy csapott kávéskanál étkezési keményítőt (kb 2-3 g) hideg vízzel, ezt a forrásban lévő léhez öntöttem.
A végén belekevertem 2 ek (kb 10 g) natúr joghurtot.

54 kcal, 5 g F, 7 g CH, 1 g zsír

Edzés/2 02.15.



Ugye hazaértem a pálinkázásból, megettem a tegnap megsütött ebédemet, a rakott zöldséget, aztán átöltöztem "játszósba", azaz itthoni göncbe, mert hogy ma be kell fejeznem az elpakolást. Elmentem egy üveges szekrény előtt, és megláttam a combjaimat.
Nem írom le, hirtelen mit gondoltam, mert gyorsan elhessegettem a gondolatot és mantrázni kezdtem, hogy szép vékonyak a combjaim...

Kardio:
Összeállítottam egy zenei listát, és erre ment a program:
1. 5 perc ugrálókötél
2. 10 perc taposás.
Összesen 40 perc.

Aztán köhetett az uzsonna: egy marék mandula és 150 g vegyes saláta 10 g Linessa Garden herbs öntettel. befejezem a pakolást, aztán megfőzöm a vacsit: a gombalevest.


Ötzi sztori 6 (avagy még egy kör a pálinkáért)

Még Ausztriában írtam róla (itt), hogy E., akinél dolgozom, hogy issza a teát. Aztán az is kiderült, hogy de az milyen finom jó kis magyar pálinkával! Annyiszor elmondta ezt E., hogy hamar vettem a lapot és elhatároztam, szerzek itthon jó kis magyar pálinkát és viszek neki ajándékba.
Riasztottam is M-t, akinek rengeteg ismerőse és szuper kapcsolatai (is) vannak, aki szólt is 1-2 emberkének. Így sikerült több liternyi nedűt összehozni, ami nem baj, mert szeretnék én még sokáig E-hez járni dolgozni, és nem venném a szívemre, ha azt az unalomig egyszerű teát kellene kortyolgatnia :)
Az első adag pálesz egy része (a jó kis magyar műanyag kupaknak köszönhetően) M. táskájában landolt, de így leaglább fertőtlenített tasekkal indulhatott munkába ;)
Ma én autóztam kicsit a másik adagért. Boldogan nyugtáztam, hogy fém kupakkal zárták le, de azért biztonságba és függőlegesbe helyeztem a csomagtartóban.
Én akkora nagy ivó vagyok, hogy a fél liter pálinka, amit még 2008-ban vettem, már csak negyed liter. Egyszer használtam fogöblögetésre, a többi meg elpárolgott :)
Megyek, kiteregetek, de előtte még odarakom a pálinkát a készülő kinti csomagomhoz. hadd örüljön E.! :)

Kiadós reggeli



Az eredeti receptem (itt) alapján készült a palacsinta. Annyit változtattam, hogy nem turmixoltam a tésztát, hanem csak egy tálban összekevertem. Ma is nagyon finom lett. A teljes adag fele csak a mai reggeli, 125 g túró+40 g joghurt keverékével és 150 g meggyel. De persze ez megint összevont étkezés, a reggeli és a tízórai egyben.
 
588 kcal, 54 g F, 46 g CH, 21 g zsír

Bölcs

"Fogd meg erősen a saját kezedet, adj erőt magadnak, és éreztesd zaklatott, boldogtalan és félelmektől gyötört lelkeddel, hogy van egy igazi barátja: önmagad."
 
 Müller Péter

♥ "Fogd meg erősen a saját kezedet, adj erőt magadnak, és éreztesd zaklatott, boldogtalan és félelmektől gyötört lelkeddel, hogy van egy igazi barátja: önmagad." Müller Péter
itt

Edzés 02.05.


itt
Bemelegítés
1. Kitörés bal 12x (14 kg-os súllyal)
2. Kitörés jobb 12x (14 kg-os súllyal)
3. Fekvőtámasz (40 mp)
Nyújtás
 
Körök közti pihenő: 0 mp.
 
Összesen 8 kör.
 
Minden körben másfajta fekvőtámaszt csináltam: hagyományos, szűk, tricepsz, könnyített.
Tegnap a combjaimban lett rendes izomláza, azt hiszem, ma marad a comb és hozzájön még a kar totális bizonyosan :)

Motiváció


Újabb reggel. Újabb olyan szabadnap, amikor órára kelek fel. Lustizhatnék, de megint van elintéznivaló, és ha nincs meg a reggeli edzés, közbejöhet még valami, ami miatt ez elmarad. Van, hogy az ember elfárad. Belefárad. Mert elfogy a motiváció, mert minden kicsit túl sok, mert fizikailag kicsit kipurcan, mert semmi nem jól jön össze. Van ilyen, és sztem nem kall tragikusan felfogni. Hiszen nem a háborút veszítjük így el, csak egy csatát. A fontos az, hogy össze tudjuk magunkat szedni, hogy újra sikerüljön megszerezni a motivációt, hogy mindig a cél lebegjen a szemünk előtt. Márpedig ha tényleg fontos nekünk ez a cél, akkor sikerülni fog folytatni a harcot, az utat. Nekem elég nehéz volt ez az itthoni két hét: fáradtság, rohangálás, intézkedés, még a mensis hormonok is keményebben közrejátszottak, de tegnapra összekapartam magam, mert olyan mértékű a belső bizonyosságom abban, hogy meglesz az álomsúly (ez az elsődleges cél most), hogy meggyőztem magam: nem kajálással fogom elérni ;), és az edzésre is szükség van. Tegnap láttam az utcán néhány nagyon kövér nőt. Nem ismerem őket, nem is ítélkezem. csupán jó ellenpéldák. És láttam néhány nagyon jól kinézőt is, na, ott aztán teljes bizonyossággal tudtam, éreztem, hogy igen, kis boszi, ez az, ezért hajtasz! Ezt az érzést őrzöm és hívom elő magamban most is. Úgyhogy jöhetnek a kitörések! :)