2012. szeptember 1., szombat

Napi esti és bölcs

És tényleg piros!

Annyi eszementséget olvasni a neten, hogy sokszor tényleg nem tudom, melyik hírt lehet elhinni és melyiket nem. Este 7 után olvastam, hogy ma piros lesz a Hold. Ja, persze... Aztán kinéztem a teraszon, és tényleg :)
 


Vacsora

Hát, a kép most nagyon béna, de nem volt türelmem hozzá.

A lényeg: a tegnapi spenót másik fele volt a mai vacsim, 2 tükörtojással. Elvileg csak fehérjét kéne ennem, mivel a tojás sárgája amellett, hogy sok jó dolgot, rengeteg zsírt is tartalmaz, viszont nem vagyok hajlandó eldobni a sárgáját, amikor 42 Ft-ba kerül egy tojás!

(Heti étrend itt.)

Mai -érdekes- edzés

Oké, elég a tötymörgésből. Úgy döntöttem, hogy ésszerű keretek között duplázok a Les Millsből is. Így úgy veszem, hogy tegnap megvolt az 1- és a 2. nap (Pump challenge, amit megcsináltam tegnap, és Rest, azaz pihenő, ami ma lett volna).

Ma pedig megvolt a 3. és 4. nap: Pump challenge és Flow + Walk.

 
A Flow nyújtás. Olyan gyakorlatok többségével, amit még sosem csináltam. Soha nem szerettem a nyújtásokat, de tudom, hogy ha nem akarok terminátorjárásban közlekedni, nagy szükségem van rá. Az mindenesetre nagyon vicces volt, amikor a nyújtás 2. részénél azt mondta a hölgy: akkor most menjünk le lótuszülésbe :) Nekem olyan merevek az izmaim, hogy a törökülésnek is örülök: :) De úgy azért megcsináltam.
 
Aztán jött a 2. rész, a Walk. És itt volt egy kis tanakodás. Habár nem tudok angolul, de azt tudom, hogy ez gyaloglást, sétát jelent. De most vegyem a súlyzót a vállamra és azzal sétálgassak a lakásban fel-le? Vagy kitöréseket akar jelenteni? Volt kétségbeesés, mert ilyen nevű edzést egyik DVD-n sem találtam. Hát kérdeztem, választ kaptam: igen, ez séta. A dolog kardio része. Tényleg viccesnek tűnt az Asylum után :)) Tehát fogtam magam, átöltöztem, és lementem a Dunára. Ráadásul szeptember elseje van, nálam ez már az első őszi napnak számít. Vittem hát a fotoaparátomat, és most nem csak az orrom elé figyeltem. Lassan 2 éve lakom a városban, és egy csomó dolgot még sosem figyeltem/láttam az utcán. Pedig - amellett, hogy Mohács egy csodaszép, különleges és nagyon zöld kisváros - sok az érdekes és a gyönyörű :)
 


 










 

Uzsonna

Abonettre olvasztott sajt, ketchup.

Elrettentő példa / has


Motiváció

Igen, anno, januárban, idén, ez is nagy érv volt. Hogy addigra már mennyi mindent elértem, de mindig "szünetet tartottam", fogalmazzunk úgy: feladtam, és hát a jojó működik...
 
Persze fel kellett fognom, hogy ha szeretnék megváltozni, alakot váltani, ez azzal jár, hogy soha többé nincs egy teljes pizza betömése, soha többé nincs oridzsi kóla literszámar, nincs fél kiló szotyola egy nap, nincs  hetekig tartó tunyaság és punnyadás, nincs 1-2 doboz befalt szaloncuki karácsonykor...
 
A tempót is el kellett fogadni: hosszú évek alatt felszedett zsírréteget nem lehet ésszerűen, izmot megtartva 2 hónap alatt eltüntetni.
 
Az újra (és újra és újra) kezdés sokkal több energiát emészt fel, mint az, hogy minden nap teszek valamit a célomért!

Ebéd: Indiai tészta

Indiai tészta


Utoljára talán augusztus 1-jén ettem tésztát (recept itt), ez most egy egyszerűbb, gyorsabb. Kifőztem a tésztát (80 g, Diabestar), közben a (200 g, fagyasztott, tescos) zöldséget megpároltam, tettem hozzá sót, garam masalat, csípős curry port, a végén összekevertem a tésztával. Olyan csípősre sikerült, hogy evés közben megittam hozzá 8 dl folyadékot, és most akkora a hasam, mint egy kisebb (na jó, közepes) hordó :) Tálaláskor natur joghurttal locsoltam meg (aldis, Milfina).

Tízórai

Turmix, alma.

Reggeli

 
50 g kukoricapehely, tej. Ez az egyik kedvenc kajám. Egyszerűen imááádom! :)

Ébresztő

Szokásnapló: pipa.

Az utolsó eredmények óta most kilóban van több változás, centiben kevesebb. Kedd-szerdán jön az újabb heti eredménylista :)

A tegnapi kis 20 perc Les Millstől olyan izomlázam van a mellizmomban, hogy hajaj! :)

Alvásnapló: pipa.

08. 28., kedd
21.00 számítógép kikapcs, telefon beállítva, kikapcs, esti rutin, Valeriana relax, levendulatea, 22.00 alvás (valami zizegett a szobában, még éjjel felkeltem megnézni, semmit nem találtam).
08. 29., szerda
Ébredés 05.15-kor, órára, 2 szundikapcs után, fáradtan.
Délután eszement álmosság.
21.00 minden kikapcs, esti rutin, a Valerianat és a teát elfelejtettem, alig győztem kivárni, hogy mehessek aludni.
08. 30., csütörtök
Ébredés 05.00-kor, órára. Fáradtság: minimális.
21.00 minden kikapcs, esi rutin, no Valeriana, no tea, bedőltem negyed 10-kor az ágyba. Ha forró piszkavassal kergettek volna, akkor sem tudtam volna ébren maradni. Egy mesét sikerült félig csukott szemmel végigolvasni, sztem fél 10-kor már aludtam.
08. 31., péntek
Ébredés: 04.10-kor, magamtól. Vádligörcs. Fáradtság: kicsi.
21.00 minden kikapcs, esti rutin,no tabletta, no tea. 2 mese, fél 10 után alvás.
09. 01., szombat
Ébredés: 05.00-kor, órára. Fáradtság: minimális. J

Az éjjel egyszer fent voltam: valószínű, hogy egy zombi ordított a terasz alatt, mert azt harsogta, hogy "egy qrva nő miatt vesztettem el az életemet..." ...

Mazsi


Esős, hideg nap volt a nagy meleg után. A terasz alatt álltam, és élveztem, hogy végre nem tűz a nap, nincs hőség, és kiállhatok a terasz védelmező esernyője alá. Egészen hideg lett már, amikor elsétált a ház előtt. Csak néztem, mosolyogtam. Majd visszasétált. Kis köreivel egyre közelebb jött. Csodaszép volt, pici, nagyon sovány. Fázott. Megszólítottam. Először nem mert válaszolni, majd közelebb jött. Megetettem ezt a kis sötétbarnás pamacsot, megitattam. Megsimogattam. És innentől kezdve eldőlt a sorsunk. Mazsi ott maradt. Odaköltözött a bejárati ajtó elé. Mindenki ellenezte, és a szomszédok sem örültek neki, de Mazsi kitartott. És én is. Lekerített rész készült neki a kertben, majd nagy kerítés is. De jóban lett Kennyvel, a tesóm huskyjával, olyannyira, hogy egy idő után már átköltözött Kennyhez, és a világ egyik legjobb kutyabarátsága lett az övék, és fantasztikus kapcsolat a miénk. Sétatéri foxi-tacsi keverék- mondta az állatorvos :) Sok kalandot megéltünk együtt. Hihetetlen türelemmel hallgatott az ölemben, imádott ott lenni. Akkor is, amikor már kövér volt és nagy. A világ legokosabb és legbüdösebb szájú kutyája volt, végtelenül türelmes, gyerekszerető, hálás, barátságos és kitűnő házőrző. neki elég volt, ha csak mellette voltam, ha szótlanul odakucorodhatott az ölembe a padlizsán színű szakállával. Sosem panaszkodott, de bármit elmondhattam neki, és mindig megvigasztalt. Egy őszi napon aztán, sok-sok évvel az a hűvös-esős délután után megkapta az altató injekciót. Amikor a szívébe szúrták a végső mérget, már nem láttam a könnyeimtől (mint ahogy most sem), és eszembe sem jutott, hogy a szilánkokra robbant szívem darabjait felszedegessem a földről. Mazskát a nagymamám kertjében temettük el. Sok év telt el azóta, de mindig gondolok rá. Sosem felejtem el a legőszintébb barátomat.