2012. október 15., hétfő

Napi menü

Heti menü itt.
Heti edzésterv itt.

Ez az a nap, amikor nem úgy jött össze az evés, mint terveztem. Negatív előjellel. Ez ugyanúgy nem jó, mintha többet ettem volna a megengedettnél. Nem bánkódom rajta, vannak nehéz napok, és ez az volt.
 
Összesen 1015 kcal, 87.8 F, 95 CH, 17 zsír.
Folyadék: 2.5 liter.
 
Az edzés megvolt (itt), nehezen, de összeszedtem magam rá. És nem bántam meg.

Recept: Sárgarépa saláta dióval

(gasztroabc.hu)
 
(Egy főre:)
 
50 g reszelt sárgarépa, 15 g mazsola, 2 db dió durvára aprítva - ezeket összekeverjük egy tálban.
Öntet: 1 kiskanál olivaolaj, pár csepp citromlé, só, bors jól összekeverve.

Recept: Fűszeres sütőtökleves

(csakanoknek.hu)
 
 
(Egy főre:)
 
Egy csepp olajat serpenyőben felforrósítunk, negyed apróra vágott vöröshagymát korianderrel, köménnyel, őrölt chilivel puhára pároljuk.
A sütőtököt kockára vágva puhára sütjük, 2.5 dl húslevesbe (vagy ízesített levesalapfélébe) tesszük (a levesalapban is megfőzhető), turmixoljuk, tálaláskor felmelegítjük, borssal ízesítjük.

Edzés

Les Mills PUMP AND BURN. Feel the burn with compound moves that work several muscles at once to scorch fat and calories. The bigger the burn, the bigger the results. (30 minutes)

Egy nehéz nap, halálhír, ügyintézés, autózás után este fél 8 körül volt időm, és szedtem össze magam annyira, hogy nekiálljak az edzésnek.
Az autóvezetés és az edzés az a két dolog, ami maximálisan ki tud kapcsolni. Jólesett a mai Pump and burn. Igazán jól átmozgatott, és a tegnapelőtt szerzett jó kis izomlázamnak is jót tett :)
Nem annyira jó ez a blokk mint a Pump and shred, de valami miatt biztosan erre is szükség van.
Egyáltalán nem vagyok éhes, de megyek a konyhába és megcsinálom a vacsorámat.

Hús-vér motiváció 1 - újratöltve

N.-ről szól az első Hús-vér motiváció (itt olvashatod).
Ma kaptam egy előtte-utána képet is tőle, amin szembetűnően látszik a változás.
Az első képen 57 kg, most 51.5 kg.
Az első és az utolsó kép között 1 év telt el. A középső kép júniusi.
Lenyűgöző! :)

Recept: Fehérjeszelet házilag


Alacsony CH tartalmú fehérje szelet házilag:
 

  Hozzávalók 1 szelethez:

-10 g darált zabpehely
-10 g darált natúr olajos magvak (lehetőleg ne sózott, pirítottal,inkább natúr alapanyagokkal dolgozzunk!)
-30 g fehérjepor
-kókuszreszelék (kb.maréknyi)

Elkészítés:

Ledarálom a zabpelyhet és az olajos magvakat. TIPP: ha egyben darálom le őket, nem fog rátapadni a daráló edény falára, ha a magvakat külön darálom, az olajtartalma miatt az egész ott marad. Hozzáadom a fehérjeport, összekeverem az egészet, majd nagyon-nagyon kevés vizet öntök rá és elkezdem összedolgozni. Az a víz tényleg nagyon kevés legyen, 1-2 cl. Én kétszer szoktam ennyit hozzáadni, a lényeg, hogy összeálljon a massza, de ne legyen túl vizes. Amúgy is egy elég ragadós, nyúlós masszát fogsz kapni, ezért kell a kókuszreszelék, amibe beleforgatom, megformázom, jól meghempergetem a kókuszban, rá fog tapadni szépen, így nem fog a kezedhez ragadni. Becsomagolom alufóliába (jó szorosan), hűtőben tárolom, a hidegtől még jobban össze fog állni.

Fekete rúzs


Vannak dolgok, amik csak úgy megtörténnek. Emberek, akik jönnek s mennek. Helyzetek, amiket megold az idő. Megvolt, elmúlt, fátylat rá.
Vannak emberek, akik belecsöppennek az életünkbe. Részesei egy darabig, hatással vannak ránk, aztán megyünk tovább.
És vannak olyanok, akikkel megismerkedünk, mert egy helyre sodor az élet, aztán megismerjük egymást, és olyan kapcsolat alakul ki, amilyenre sokszor nem is számít az ember.
Az első munkahelyemen nagyon jó volt a csapat. Jó volt együtt dolgozni, együtt gondolkodni, minden nyűgöt és nyilat megbeszélni, nagyokat nevetni, és tanulni a másiktól.
Ő volt a "pótanyám". Egy hihetetlenül művelt, határozott, színes egyéniség, olyan szakmaisággal és emberséggel, amilyet ritkán látni a mai világban. Optimista, gondolkodó és gondoskodó, akivel mindenről lehetett beszélgetni: a szakmáról, az életről, lehetett az recept, gyereknevelés, családi gond, komolyzene, a pasik, vagy a Zselic. Imádta Fekete Istvánt, és olyan lelkesen tudott róla beszélni, hogy még én is, aki ki nem állhatom a leíró részeket egy regényben, majdnem rákaptam a Tüskevárra.
Teljes mértékben őszinte lehettem vele, nagyon sokat segített, hogy olyan dolgokat is megbeszélhettünk, amiket nehéz még magunk előtt is felhozni.
Szerette Zsédát. Ezért a videó.
És ő már nincs.
Igyekszem nem sírni, de...
Ő nem szeretné, ha most sírni látna.
Azt szeretné, hogy legyek vidám, éljek, amíg fiatal vagyok, legyek határozott.
Megpróbálok szót fogadni a "Pótanyámnak".
Köszönök mindent, Piri néni!
 



Hús-vér motiváció 6

 

"Hosszú és különös tapasztalatokkal teli életem alatt megtanultam, hogy az embereket hagyni kell a maguk módján élni. Hiábavaló és téves erőlködés őket kierőszakolni abból, amit tapasztalniuk kell, mert akkor megkeresik maguknak másutt ugyanazt a helyzetet. Nem mondom, sok önuralom kell hozzá, tehetetlenül nézni, mint rohan valaki a vesztébe saját akaratából, minden figyelmeztetés ellenére... de idővel belejön az ember." Szepes Mária
 
Nem szeretnék senkit győzködni arról, hogy váltson életmódot.
Nem szeretnék senkit meggyőzni arról, hogy figyeljen arra, mit eszik.
Nem szeretnék senkit arra bíztatni, hogy mozogjon.
Ez saját döntés, saját harc.
Egyetlen dolog, amit biztosan tudok: megéri megtenni.
 
A Hús-vér motivációk nekem nagyon fontosak. Olyan emberek jelennek meg itt, akik valamilyen szinten részesei az életemnek, akik megvívták és most is vívják saját harcukat- önmagukért. Nem mutogatni akarják magukat, nem akarnak megmérettetni, csupán élik a mindennapi életüket, amibe beletartozik az is, hogy változtatnak az életmódjukon, egészségesebben próbálnak élni, példát szeretnének mutatni a gyermekeiknek, és mindennapjaik része lett a mozgás.
 
Hétköznapi hősök ők, akik a szememben óriások. A küzdeni tudásukkal, a kitartásukkal, az akaraterejükkel. Azzal, hogy munka, család, háztartás, gyerekek mellett is gondoltak egy nagyot, és kiszakadtak a mókuskerékből.
 
Tisztelettel és szeretettel teszem fel a rovatba a képeiket és a kis sztorijukat, hogy erőt meríthessek belőlük ahhoz, hogy nekem is sikerüljön.
 
N.
 
B.
 
 
A.
 
K.
 
M.
 
Zs. pont olyan magas, mint én. Őt is nagyon zavarták az összeérő combok, a kapaszkodó és a narancsbőr. Csak "mellesleg": szült már két gyerkőcöt. Két tündér gyermek édesanyjaként edz otthon, és azt hiszem, nem kell túlmagyarázni a dolgot, hiszen a képek önmagukért beszélnek. Érdemes rápillantani a dátumokra is: 5 hónap alatt milyen változást sikerült elérnie.
A középső kép rendesen beleégett az elmémbe: ha Zs. megcsinálta, rólam is készülhet majd ilyen kép! :)
Zs. megcsinálta az Insanityt, az Asylumot, majd jött a P90X. Most is ezekre edz, magától, és a képben van még Péntek Enikő.
Az étrendje is saját: nem édességfüggő, nem szereti a zsíros dolgokat, nagyjából odafigyel, mit mikor eszik, és nem számol se CH-t, se kalóriát.
És az első kép előtt huszon-plusz kilóval kezdte!
Azt hiszem, tökéletes motiváció!:)