2015. augusztus 9., vasárnap

Vasárnap (Mo. 14/7.)

Vendégem van pár napig. De nem finnyás az étkezésben és passzolt az eredetileg tervezett programom is. Nem mondom, hogy frissen indult a nap, mert tegnap éjfélig beszélgettünk és már régóta kánikula van (amit szörnyen nehezen viselek), fitten viszont igen: reggeli után 4 km séta.

Reggeli: 2 kenyérkének megfelelő bagel (a Boszispitz tésztájából) vajjal-sóval-paprikával, kávé.

Aztán Duna-part.

És strand volt majdnem 3-ig, még ott is irtózat volt elviselni a forróságot...

Ebéd: karfiol leves...


... sült hús (sertés és csirke), parmezános cukkini pommes, 1 ek rizs, uborka (a haláli szósz lemaradt a képről, már ettünk, amikor eszembe jutott, hogy az is van).


És szilva.

Délután: falunap Sátorhelyen. Már napokkal ezelőtt kinéztem a helyi újságból, hogy ma ötkor country bemutató lesz. Szeretem a zenét is, a táncért meg odavagyok. Táncolni még jobb lenne, de nézni is jó volt a töttösi csoportot.



Aztán a Sátorhelyi néptánccsoport lépett fel, egy citerás kislány (sajnos a nevét nem sikerült megjegyeznem) és a Csúzai Csárdás Néptánc Egyesület. A műsor fele élő zenével ment, a táncosok közben énekeltek is, ami nekem nagyon nagy élmény, mert imádok énekelni és nagyon szeretem az élő énekszót és zenét. A ruháik is gyönyörűek voltak és igazán profin táncoltak.






Vacsora: "mindent bele" pizza (azon az alapon, hogy van jó néhány dolog a hűtőben, amit nem lehetett tovább tartogatni). Lisztmentes (magliszt sincs benne), a recit hamarosan töltöm.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Laza gyümölcsleves

Hozzávalók:

# bármilyen (lehetőleg idény-) gyümölcs (amit most használtam: alma, szeder, ribizli, sárgadinnye) # víz # (szükség esetén ízlés szerint folyékony) édesítőszer # cocomas kókusztej vagy kókuszsűrítmény # fahéj (rúd, de ha nincs, jó az őrölt is), szegfűszeg


Elkészítés:

# A gyümölcsöket megmostam, a sárgadinnyéből egy szeletkét vágtam, levágtam a héját. 
# A gyümölcsök egy lábosba kerültek. Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, a fahéjjal és a szegfűszeggel, egy csepp édesítővel felforraltam. (Nem főztem.)
# Levettem a tűzről, hozzáöntöttem kevés hideg vizet.
# Amikor majdnem teljesen kihűlt, annyi cocomas-t adtam hozzá, hogy szép színe legyen a levesnek.
# Hűtve tálaltam.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha