2021. december 30., csütörtök

Csütörtök

1 éve ilyenkor (Mohács) dobozoltam az év utolsó 2 napjára, és élénken élt bennem az előző napi földrengés emléke. 


2 éve ilyenkor (Mohács) tettem közzé az utolsó heti összefoglalót.

3 éve ilyenkor (Hőgyész) Nagy Asztal, és még velünk volt az édes-drága Cicmó is.


4 éve ilyenkor (Zsombó) sok vezetés, sok görcs, sok görcsoldó...

5 éve ilyenkor (Hetzmannsdorf, Ausztria) munka, ellenőrzés.

6 éve ilyenkor (Mohács) semmi extra.


7 éve ilyenkor (Mohács) este mozi (A hobbit- Az öt sereg csatája).

8 éve ilyenkor (Mohács) marcipán golyókat készítettem.

9 éve ilyenkor (Mohács) sütöttem-főztem.

......................................................................................................................................

Ma (2021):

Korán keltem. Gyorsan megnéztem, mit fogok főzni, van-e, ami kell hozzá a boltból. És korán reggel neki is láttam. Elkészültek a reggelik és az ebéd. Aztán Dr. Sz-hez voltam hivatalos.

December elején voltam a P. optikában, bemérte G. a szemem, és a bal szememmel nem jutottunk semmire. Meg kellett nézetni, van-e szervi oka. De Dr. Sz. már csak a kórházban rendel, időpont hozzá a kartonozóban áprilisra. Az túl késő. Oké, rendelő száma elkér, felhív. Tök őszintén elmondtam, hogy amióta Mohácson élek, a Dr. Sz-hez jártam és benne megbízom, ezért szeretnék most is hozzá menni, de csak tavaszra van időpont. Se protekcióm, se semmi, mégis 1 perc múlva kaptam mára egy időpontot.

Jó volt újra látni Dr. Sz-t, kedves volt, alapos, türelmes, mint mindig.

Sztori. Mondhatnám úgy is: történet az "új világból".

Asszisztens behív. Adatfelvétel:
- Oltása van?
- Nincs.
- Átesett a fertőzésen?
- Igen.
És a leleten az anamnézis. Újabb szó, aminek ezek szerint módosult a jelentése, azért megnéztem, az "előző világban" -és ahogy én tudtam- mit is jelentett: 

"Kórelőzmény, kórtörténet, aminek feltérképezésére azért van szükség, hogy az orvos tágabb kontextusban lássa a páciens aktuális problémáját.

Az anamnézis felvétele során − a személyes adatok egyeztetése és a jelenlegi panasz tisztázása után − szóba kerülnek a beteg korábbi jelentősebb betegségei illetve műtétei, gyógyszereinek és egyéb vény nélküli készítményeinek nevei, allergiái és pszichés állapota, foglalkozása és családi körülményei. Ezt kiegészítheti a családi anamnézis, amikor a páciens vér szerinti rokonainak fontosabb betegségeiről esik szó." (forrás)

Szóval az én mai anamnézisem:


De minden rendben szerencsére fiziológiai szempontból.

Orvos után bolt. A listát megírtam már reggel, és direkt nem vittem magammal: edzem a memóriámat. Ami a műtét óta rengeteget javult. És igen: teljes volt a lista a fejemben, nem maradt el semmi. (Vállveregetés.)

Ebéd előtt még sikerült befejezni a dobozolást. 


Ebéd.


Majd volt egy kis buisiness. ;)

És M. elvitt a Frei kávézóba. Talán szeptember végén voltunk utoljára.


Az ízeket és a szagokat még mindig nem érzem 100%-osan, de amennyire éreztem, nagyon finom volt megint a frei.

A k.ovidból szépen meggyógyultam egyébként, némi köhögés maradt még.

A műtét után holnap leszek 11 hetes. Ha nem viszem túlzásba a cipelést-hajlongást, akkor már egész jól vagyok. Vannak percek, hogy még séta közben sem érzek semmilyen fájdalmat. Ez áldás, áldás, áldás. A wc-n a nyomás még mindig nem megy teljesen, majd jobb lesz ez is.

Apropó műtét. Ha CSAK 10 év munkaviszonnyal számolok (majdnem 2x annyi van) és egy átlag 40ezerrel, amit tébére levontak havonta, az 4millió 800ezer. Hogy ez hogy jön ide? Úgy, hogy elkezdtem visszafizetni a milliós műtétem árát...

3 nap múlva (majdnem 3 hónap "kihagyás" után) dolgozni megyek. Valószínű, hogy nem lesz minden ugyanaz (vagyis ez biztos) és nem lesz ugyanúgy, mint a műtét előtt volt. Eleve, mert üzemorvosi igazolással mehetek csak. És ki tudja, ez a 3 nap alatt még hányszor és hogyan változtatják meg az 599/2021-es rendeletet. Meg/vagy találnak ki mást. Mindenesetre vasárnap este 7-kor még intézményvezetői értekezlet lesz...

Na de ne ilyen kicsengéssel zárjam a bejegyzést. Ma sikerült egész sokat menni.


Holnap összeszámolom az idei megtett km-eket. 2021 nincs meg, de a fele egészen biztosan. :)

Dobozolás 2 napra

 


Reggeli: 1x zabkása körtével, pekándióval, 1x tükörtojás, savanyú káposzta
Ebéd: 2x tonhalfasírt, saláta
Vacsora: 2x narancsos céklasaláta