2013. március 28., csütörtök

Esti

Az edzésnél már írtam pár dolgot a mai napról, és a délután újabb rohanást hozott: gyakorlatilag este negyed 9-kor tettem le a hátsómat, fél órára, a maradék szokásos esti munkarutinig. Volt itt esővíz gyűjtő kád felállítástól kezdve hajcsavarásig minden. Purc.
 
itt
 
Amire viszont nagyon büszke vagyok: ma az edzés is, a kaja is 100 %-os volt. Ezt a lendületet kell megőriznem, és minden rendben lesz. Hiszem már csak 3 hónap a bikiniig!!!

És mától kipróbálom az "osztrák alvást": fűtetlen szobaa! ;-)

Edzés 03.28. (Ausztria)

Les Mills Pump
Day 25
Abs+Walk
(Pure cardio)
 
Ha eddig azt hittem, hogy nem kell itt kint sokat dolgozni, és hogy milyen nyugi van, akkor a mostani két hétben megállapíthatom, hogy vagy tévedtem, vagy hattttalmas a változás. A reggeli motiváció után kapásból eszembe jutott, hogy ma ágyneműcsere és -mosás, nénifürdetés, blabla, mindez reggel. Úgyhogy az edzés helyett nekiláttam, ágyneműt cseréltem, elindítottam egy adag mosást, aztán rendesen felpörögtek az események. Nem írom le részletesen, de ma (is) mást sem csináltam, mint lótottam-futottam, és teljesítettem E. (egyre lehetetlenebb) kívánságait. Ma vagy 10-szer változtatta meg az ebédigényét, közben megfőztem a húsvéti sonkát és kolbászt, lesütöttem a húsvéti karajt, húsvéti kosárkát kerestem elő, mostam ki, kerestem bele terítőt, virágot szereztem a kosárkához, beraktam a másik adag mosást, az elsőt tergettem (... ... ...). A hab a mai tortán az volt, amikor végre kitalálta, mit eszik, elkészítettem, tálaltam, akkor a saláta túl ecetes volt, a -böjtös!!!- szalámis tészta sok. Majd el kellett rakjam a maradék tésztát, közben vendégek jöttek, negyed órát maradtak. Amikor csend lett, újra kellett melegítenem a tésztát, újra tálalni. De még  mindig sok volt. Sebaj, a maradékot megkapja "Herr Raabe", az ide járó madár. De E. akarja kivinni neki. Megfogta a tálat, és azonnal kiremegtette az egészet az előtér padlójára. Nagy nehezen felszedegette, felegyenesedett, majd újra kiremegtette. (Mivel margarinban kell neki melegítenem, úszott a zsírtól az egész padló.) Akkor megkért, hogy vigyem ki én a madárkaját. Kivittem, feltakarítottam, elmosogattam, és feljöttem. És habár hulla fáradt vagyok (jajaaa, és még ugye nincs is vége a napnak, hol van még este 9!!!), olyan dühös voltam, de olyan, hogy átöltöztem tornacuccba, és lenyomtam a Les Mills Abs-et és a Pure cardiót. ;-)
 
És így éreztem magam utána... :)
 

Motiváció


 
Reggel fél hat. Mit csinál az átlagember, aki a munkahelyén lakik, és nyolckor kezdődik a munkaideje? Alszik.
Reggel fél hat. Mit csinál egy kis boszi, aki a munkahelyén lakik és nyolckor kezdődik a munkaideje? Motiválgatja magát, és készül a napi edzésre.
És pontosan tudja, hogy a befektetett munkának előbb-utóbb meglesz az eredménye.
Úgyhogy ezúttal köszönöm magamnak, hogy képes voltam dönteni, és képes voltam és vagyok tenni önmagamért. Nem rög nélküli ez az út, de legalább haladok, minden egyes apró lépéssel közelebb érve a célvonalhoz.
Tudom azt is, mi az, ami igazán hátráltat a fejlődésben: a kaja. Otthon egész ügyesen tudom tartani az étrendet, de itt kint nagyon nehéz. Végülis egyetlen dolog, amin változtatnom kell: ez pedig a vacsora. Gyakorlatilag egész nap tisztán eszem, de este valami eszement módon éhes vagyok. Próbáltam többször keveset enni, éhes vagyok este. Próbáltam növelni a CH-bevitelt, éhes vagyok este. Próbáltam többet inni, éhes vagyok este. És ez nem amolyan "jaj, kicsit éhes vagyok", hanem a tapétát le tudnám enni a falról, annyira. Akár egész nap el tudnék lenni kaja nélkül, de az esték borzasztóak. Ezért is próbálkoztam anno a Leangains módszerrel, azaz délután és este volt csak kaja, amivel jól is éreztem magam, de nem volt türelmem kivárni a hatását, visszatértem a napi 4-5-6-szori étkezésre. Igazából itt, a kinti 2 hét alatt nehéz a dolog, viszont ha jól belegondolok, ez inkább amolyan "múljon már az idő", avagy "ha tele a pocak, nyugodt vagyok"-lelki izé. Tehát elő kell szednem a jobbik eszem, és bár sosem zabálok vacsorára, de azért nem császárzsemlét kellene ennem kiegészítésként.
Ezt is köszönöm magamnak, hogy már képes vagyok józanul látni a saját tevékenységemet, meglátni, mi az, amin változtatnom kell. És tudom, hogy képes vagyok rá, hogy ezt a dolgot is rendbetegyem. Mert bizony: megtiltottam magamnak, hogy feladjam.
Na megyek, vár Shaun, azaz a Les Mills Walk :)