2015. augusztus 4., kedd

Hétfő, kedd (Magyarország 14/1-2.)


Az otthont sok dolog jelentheti. nekem a majd' nyolc órás utazás után az első percekben azt jelentette, hogy végre ihatok, amennyi csak belém fér, annyiszor mehetek wc-re, ahányszor csak szükségem van rá, beállhatok a zuhany alá és hűsíthet a hideg víz; végre kikapcsolhatom a telefonomat; mehetek, ahova csak szeretnék és alhatok, amíg csak a biológiai órám fel nem ébreszt.
Hiába lakom panel épületben, nem érzem a sok betont, mert egy hatalmas parkban áll a ház, akkora fák között, hogy a negyedik emeleti teraszok sem látszanak sok helyen. Szeretek itt lakni.

Reggeli (még Knittelfeldben):
kolbászos rántotta, zöldség

Ebéd (a buszon):
két marék mandula

Vacsora (a buszon):
két marék mogyoró

Mozgás reggel: Insanity 21.: Cardio Power & Resistance




KEDD

Reggeli:
rántotta, szeder, avokádó, paradicsom, kávé, gyümölcs tea.

(Dönthettem volna egy szalámis szendvics mellett is.)

Ebéd:
sült hal, párolt zöldség, saláta

Ma reggel "hordó hassal" és feszítő érzéssel ébredtem. Azonnal tudtam, miért. A menstruációt megelőző napon néha már a falat kaparom valami édesért, az első napon már legtöbbször KELL valami édes. Ma is így jártam. Igaz, hogy ez a golyóbis "kompromisszumos" a ketóban, de szerény véleményem szerint még mindig jobb megoldás, mintha felfalnék egy (-két...) tábla csokit.
Öt perc alatt kész volt, tökéletesen megfelelt a célnak.

Vacsora:
saslik, uborka (a képen 3 saslik van a tányéromon, de megettem még egyet :) )

És ha már beindítottam ebben a hőségben a sütőt, kielégítettem egy aprócska vágyam is: valami száraz, rágcsálható, kekszféle izét képzeltem el. Amolyan reggeli sütikét. Ami illik a kávéhoz. Ami nagyon egyszerű, amivel nem kell sokat pepecselni, ami tutira sikerül. Hát így született meg húsz perc alatt a citromos keksz. Amiből megettem kettőt a vacsi után.

Mivel a reggel fájdalomcsillapítóval indult és délután jött még egy, a mai mozgást kihagytam. Talán még holnap is, majd reggel meglátom (inkább megérzem), mi a helyzet.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Öt perces kókuszgolyó


Hozzávalók:

8 púpos ek kókuszreszelék # 2 csapott ek eritrit # 1 csapott ek kakaópor # 4 ek kókuszzsír # 1 csapott ek tápióka keményítő # 2 csapott ek őszibarack lekvár (gyümölcs felforralva, üvegbe téve) # mandula szeletek

Elkészítés:

# A hozzávalókat egy tálban kanállal összekeverjük.
# Kézzel golyókat formálunk.
# Én szeletelt mandulával díszítettem.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

A döntés a tiéd!




Reggeli 1: szalámis szendvics, gyümölcslé:

Csirkemell hús (65%), Ivóvíz, Adalékanyag keverék [szőlőcukor, szójafehérje, emulgeálószerek (E451, E452), sűrítő anyag (E407), antioxidáns (E301), ízfokozó (E621), étkezési só, fűszer, aromák (füstaromával)], Étkezési só, Tartósítószer (E250)






Búzaliszt, Ivóvíz, Bagettmix /étkezési só, búzaliszt, sovány tejpor, dextróz, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono- és diacetil-borkősav észeterei, savanyúságot szabályozó: citromsav, kalcium-acetát, tejsav, búzafehérje, búzamalátaliszt, kukoricapehelyliszt, csomósodást gátló: monokalcium-foszfát, kalcium-karbonát, enzimek (amiláz, xilanáz), lisztkezelő szer: aszkorbinsav, rozsliszt, természetes kovász (rozsliszt, víz, kovászmag)/, Sütőélesztő tigris paszta /növényi olaj, liszkezelő szer (aszkorbinsav, L-cisztein-hidroklorid), árpamaláta-kivonat, stabilizátor (tetranátrium difoszfát)/, Sütőmargarin (növényi zsírok és olajok, hidrogénezett növényi zsírok és olajok, ivóvíz, étkezési só, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei; étkezési sav: citromsav, színezék: bétakarotin, aroma)



Gyümölcstartalom: min. 12%, Víz, Cukor, Málnalé (sűrítményből) min. 12%, Étkezési sav: citromsav, Aroma, Stabilizátorok (gumi arábikum, glicerinészterek természetes gyantából), Tartósítószerek: kálium-szorbát, nátrium-benzoát, Színezék: bodza sűrítmény, szőlő sűrítmény, Vitaminok
(Szövegek és képek forrása)





Reggeli 2: rántotta, zöldség, gyümölcs



A döntés a tiéd!


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Bölcs

"Ismerek embert, aki egész életében félt - és nem jött be az, amitől félt! Hiába félt. Nem leélte - hanem lefélte az életét. Fölöslegesen. Hagyjuk, hogy a hétköznapi aggodalmak eluralják a lelkünket, s nem vesszük észre, hogy még a legnagyobb bajban is felvillan gyakran a fény. Elfelejtünk örülni magának az életnek. Utólag jövünk rá, amikor már késő, hogy nem arra figyeltünk, amire kellett volna, és hogy észre sem vettük a szép perceinket vagy óráinkat vagy napjainkat - csak amikor már késő. Magamnak is írtam ezt a mondatot: 'Ne légy marha! Vedd észre, hogy mennyi öröm van benned és körülötted!'"
Müller Péter

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha