2013. május 17., péntek

Bölcs

"Az életedet nem az határozza meg, hogy az mit hoz számodra, hanem az, hogy te hogyan állsz hozzá."
 
(John Homer Miller)
 
"Az életedet nem az határozza meg, hogy az mit hoz számodra, hanem az, hogy te hogyan állsz hozzá." (John Homer Miller)

Ötzi sztori 13

A vacsora előkészítése (is) úgy zajlik, hogy előbb elkészítem a saját adagomat, mert kicsit időigényesebb, mint E-nek félbevágni, a kenyérpirító tetején átmelegíteni és megvajazni a zsömléjét, ráfektetni egy szelet (38 % sajtot tartalmazó) lapka sajtot és befedni (40 % húst tartalmazó) felvágottal.
Jól sikerült a mai vacsi. Szép is volt és finom is.
Akkor is ízlett, amikor E. velem szemben ülve az eslő falat teáját nem tudva lenyelni fuldokolni kezdett. Ízlett, amikor felugrottam, hogy sürgősségi elsősegélyben részesítsem.
Finom volt, amikor E. már nem hörgött, viszont megmutatta, mennyire kilazult a műfogsora.
Akkor is ízletesnek és szemet gyönyörködtetőnek találtam, amikor E. mozdulatai egyszerre csak lelassultak, mereven és szégyenlősen a szemembe bámulva kinyitotta a száját, beletette a kezét, és komótos magabiztossággal megmutatta a félig megrágott, már nyállal bőven keveredett, enyhén barnás színű zsömlefalattól itt-ott körbevett saját fogát, amit az imént sikerült a rágással letörnie.
Ekkor már nagyon erősen próbáltam a csodaszép vacsim maradékára koncntrálni, de E. az orrom alá dugta a fogat tanulmányozás céljából. . . Erős hittel a tányérom színeire koncentrálva kifelé hidegvért és nyugalmat sugározva konstatáltam, hogy igen: ez egy kitört fog. E. is tanulmányozta, majd letette az asztalra egy darab papírra.
Annyira, de annyira koncentráltam az én csodaszép vacsorámra, és könyörögve kértem minden égi szentet, hogy hadd maradjon meg az étvágyam, hadd egyem meg ezt a csodát, hadd ne lássam a fogat és hadd ne kelljen arra koncentrálnom! Sikerült, a kérésem meghallgatásra talált.
Igen: csodaszép, csodafinom volt a mai kis vacsorám :-)

90/40. Napi menü

Délelőtt: 1 liter limonádé.
 
Délben:
 


 
Edzés után:

 
Vacsora:


Séta és vásárlás

 
Mondtam E-nek, hogy délután elmegyünk a postára, aztán bevásárolni. Hirtelen naggyon szédülni kezdett és fájni kezdtke a csontjai. Egyik fülemen be, a másikon ki. Felöltöztettem és elintéztük a postát (net feltöltés), aztán irány a bolt. Nem kérdeztem meg tőle, megvehetem-e ezt vagy azt, csak raktam a kosárba:
- 1 kg banán
- 2 kg narancs
- 1 kg cukkini
- 40 deka sajt
- 1 cs vegyes saláta
- sonka
- 1 kg sárgarépa.
És jövő héten a henteshez is elviszem ;-)
Punkt.

90/40. Edzés

 

1. Bemelegítés

2.
a) 30 ugrókötél
b) 20 térdfelhúzás fürdőkád szélén ülve kádba és szekrénybe kapaszkodva
c) 10 guggolótámaszból fekvőtámaszba ugrás
d) 1 p hídtartás

6 kör

3. Nyújtás

I'm fine

 
Reggeliztettem, mosogattam, elpakoltam, mostam, teregettem, takarítottam, főztem, ebédeltettem, mosogattam, elpakoltam . . .
Jól vagyok.
Mehet az edzés :-)

Hús-vér motiváció

Ilyen voltam a reggeli rosszullét után.

És nekem senki ne mondja, hogy kövéren, túlsúllyal, betegen, zsírpárnás 'mislen' babaként jobban érzi magát, mert nem hiszem el!

Motiváció, reggeles

 
 
Valami iszonyatosan fáradtan ébredtem. Mintha átment volna rajtam Steiermark összes úthengere. Nem mintha fogalmam lenne róla, van-e egyáltalán erre úthenger, és ha igen, mennyi, de most feltételezem, hogy minden egyes fenyőfa mellett található minimum egy.
Felkeltem, kitámolyogtam a mellékhelyiségbe, hogy elintézzem szokásos reggeli trón-tevékenységemet, és akkor elkapott. . .
Egyetlen pillanat alatt kivert a víz, szó szerint ezer fokos lázat éreztem, folyt rólam az izzadság, remegett mindenem, szédültem, és ahhoz is alig volt erőm, hogy ülve megtartsam magam.
Dolgom végeztével visszaimbolyogtam a szobába, ekkor már zúgott a fejem, fütyült és susogott, mint megannyi vonat megannyi pályaudvaron, és csak levetődtem az ágyra, becsuktam a szemem és hallgattam, ahogy eszsment tempóban ver a szívem.
A fejzúgás lassan abbamaradt, a szívem is megtalálta a jól megszokott tempót. De a vérnyomásom a béka hátsója alatt, és az irtózatos sápadtság maradt.
Remélem, hogy egyszeri és megismételhetetlen teljesítményt nyújtottam. . .
 
Edzés csak akkor lesz délután, ha maximálisan jól érzem magam.