2016. február 11., csütörtök

Sajtos melegszendvicsTHE PREPARATION

Bun Ingredients

2 large Eggs
2 tbsp. Almond Flour
1 1/2 tbsp. Psyllium Husk Powder
1/2 tsp. Baking Powder
2 tbsp. Soft Butter

Fillings & Extras

2 oz. Cheddar Cheese (or white cheddar, if you’re feeling frisky)
1 tbsp. Butter, for frying

THE EXECUTION

1. Let 2 tbsp. butter come to room temperature in a mug. Once it’s soft, add 2 tbsp. Almond Flour, 1 1/2 tbsp. Psyllium Husk, and 1/2 tsp. Baking Powder.2. Mix this together as well as you can so that a thick dough is formed.3. Add 2 large eggs and continue mixing together. You want a dough that is pretty thick. If your dough isn’t thick, continue mixing the dough – it will thicken up as you mix it (this can take up to 60 seconds).4. Pour the dough into a square container or bowl. Level it off and clean off the sides that that it comes out as level as you can get it.5. Microwave for about 90-100 seconds. You will have to check the done-ness of it to make sure it doesn’t need longer.

6. Remove from the container or bowl by flipping it upside down and lightly tapping the bottom. Cut it in half using a bread knife.7. Measure out the cheese you can and stick it between the buns.8. Bring 1 tbsp. butter to heat in a pan over medium heat. Once hot, add bun and allow to cook in the butter. This should be absorbed by the bread as you cook and give a delicious, crisp outside.9. Serve up with a side salad for some delicious ooey-gooey grilled cheese!This will make 1 Keto Grilled Cheese Sandwich. For the sandwich, it comes out to 793 Calories, 70g Fats, 4.7g Net Carbs, and 29g Protein.

forrás

Csütörtök: Sátorhely, Siklós, Villány (2011/2016)

Sátorhely. Egy ugrásra Mohácstól itt található a mohácsi csata emlékhelye.

Ezelőtt 2011-ben jártam itt, G-ral nyaraltattuk a húgom gyerekeit. Akkor még minimanók voltak és emlékszem, iszonyatos hőség volt. Akkor épült a szent korona alakú épület a bejáratnál.


Mohács rózsája ugyanolyan.


És a park is.(Kezdek hozzászokni, hogy a rólam készült kép vagy homályos, vagy benne van a fotós ujja, vagy éppen lemarad II. lajos feje. :) )
2011-ben:


2016-ban:


A bejárati épületben fantasztikusan érdekes, modern, interaktív, vetítéses kiállítás található. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes, izgalmas. Ott sajnos nem szabadott fotózni, de a netről vettem le képeket:

Majd Siklós.

Itt is voltunk 2011-ben a gyerekekkel. Akkor még fejújítás alatt állt a vár, a bejárat is hátul volt. Ma már az egész látogatható. Megéri rászánni azt a pár órát, tényleg nagyon szép.


"A mohácsi vész után még férfiak sem merészkedtek a borzalmas csatamező közelébe, nem hogy asszonyok! De Kanizsai Dorottya, aki a mostohafiát kereste a halottak között, semmi sem állíthatta meg. S számára végtelenül természetes volt, hogy az elesetteknek a végtisztességet meg kell adni. Rajta kívül egy árva lélek sem vállalkozott erre, de őt egyedül sem riasztotta el a feladat. A jobbágyaival végső nyughelyre temettette el a hősi halottakat. Templomaiban az elesett hősökért pedig még miséket is mondatott."


1. kép: M. 2011-ben, 2. kép: én ma.


2011:


2016:


Villány.

2011-ben:2016-ban:


R: fél adag keto kávé
E: 2 falat fánk, 1 falat csoki, nagy tányér húsleves répával, főtt hússal
V: sajtok, olívabogyó


Nagyon szuper nap volt.