2013. október 19., szombat

Új fejezet / 69. nap

Kevés alvás után korai keléssel reggel megvolt az edzés, súlyzós, 30 perc.
 
 
Nagyon jólesett, el is fáradtam, de ez nem olyan fáradtság, mint amikor dolgozik egész nap az ember, hanem ez egy jóleső izomérzés, ami még edzés után 1-2 órával is megmarad. És tényleg energiát ad, feltölt. Egy gyors tusolás utána, és mintha kicseréltek volna.
 
Aztán rögtön bevágtam magam az autóba, irány Pécs. Már harmadik napja minden reggel. Amitől két napja még féltem, az ma már egyedül is jól ment: segítség nélkül vezetni Pécsett, mélygarázsban parkolni. (Falusi gyerök vagyok, nálunk még közlekedési jelzőlámpa sem létezett, amikor vezetni tanultam, nemám többsávos út, meg ilyen flancos parkolóház...) És tudom: most azt kérdezed: hol a mosoly? Hát valahol mélyen, belül ott van az, csak hulla fáradtan, sok napja tartó idegeskedés, aggódás, szatyorból evés (...) után, csak reménykedve abban, hogy K. ma hazajöhet a kórházból, ez nem olyan egyszerű.
 
 
Olyan 10-ig nem ettem semmit, csak kábé 1 liter vizet ittam.
Aztán jött a 2 pulykamell sonkás kis szendvicsem.
 
Az ebédet kivételesen készen szereztem be: tavaszi csirkemell, rizibizi. Egyszerűen nem lett volna energiám főzni. És K-t hazaengedték, akadt azért tennivaló bőven.
 
 
Délután jött a 2 húsos szendvics.
 
Az alma még megmaradt, de este már nem akartam gyümölcsöt enni. Viszont iszonyat éhes voltam. Kábé a vasszöget is meg tudtam volna enni. Mivel ma sütöttem meg a következő napokra a csirkemellet, abból falatoztam pár kocka sajttal, 1 paradicsommal. (Ez egy kis tányér.)

 
Még mindig éhes vagyok, de eleve itt vagyok K-nál, és nincs sok nekem való rágcsálnivaló (már ő is egyre kevesebbet rágcsál ;) ), meg tudom én az agyammal, hogy ilyenkor már nem is ildomos rágcsálni. Így hát úgy döntöttem: főzök még egy teát, meg van ásványvíz is, azzal elleszek.
 
A kajám holnapra kész. Bármi közbejön, ha vissza kell menni Pécsre, ha piros hó esik, akkor is csak megfogom a szatyrot, és már megyek is :)
 
 

Új fejezet / 69. nap / Motiváció és edzés

Későn mentem aludni, korán keltem, ébresztőre. A kajámat az este el(ő)készítettem, hogy ne reggel kelljen, de többre már nem volt enrgiám. Jött hát az ébresztő, és a korai edzés. Úgy terveztem, hogy legkésőbb negyed 8-ra mindennel el kell készülnöm: edzéssel, tusolással, öltözéssel, összepakolással, kocsikulccsal a kezemben. Ez megvalósítható, egyetlen trükkje van: el kell kezdeni időben az edzést, nem szöszmötölni, nekiállni, megcsinálni, és kész. Így is tettem. nagyon gyors blogbejegyzés, aztán "Pump and go".
 
Volt-e kedvem edzeni? Azt leszámítva, hogy fáradt vagyok, igen. Szeretem az edzéseket, főleg a súlyzósakat, a Pump and burnben nagyon jó a zene is, de kell koncentráció, mert az izomzatom még elég satnya. Viszont előre tudtam, hogy ha megcsinálom az edzést, jobban fogom bírni a napot, nyugodt lehetek, nem lesz lelkiismeret-furdalásom, nem kell azon agyalnom, mikor, hova, hogyan tudom majd bezsúfolni a mozgást a napomba. Megtettem ma magamért, amit mozgás terén tudtam. És ez egy iszonyat jó érzés. És most tényleg mennem kell.
 

Les Mills Pump: Pump and burn

 
 
 
Bemelegítés
Láb
Mell
Láb+hát
Has
Nyújtás

LES MILLS PUMP and Burn

Feel the burn with "compound" moves that work several muscles at once to scorch fat and calories. The bigger the burn, the bigger the results. (30 minutes) (forrás)
 
 
Flat abs. Lean legs. Sculpted shoulders. Strong arms. Tight buns. Great bodies aren’t born, they’re engineered. How? With the LES MILLS PUMP workout and THE REP EFFECT™.
THE REP EFFECT™ is the secret behind incredible body transformations all over the world. Why? Because unlike traditional strength workouts that use heavy weights and bulk you up, THE REP EFFECT™ uses lighter weights at a higher rate of repetition so you can get leaner—faster. This intense training technique accelerates your heart rate, burning up to 1,000 calories per workout and torching more fat to reveal gorgeous muscles and a sleek, sculpted body—fast.
Now for the first time ever, you can get in the best shape of your life at home with the complete LES MILLS PUMP workout system. (forrás)