2015. december 27., vasárnap

Vasárnap: másfél éve keto..., Magyarország 71.


Karácsonykor utoljára 1977-ben láthattuk ezt a tüneményt, aki most elmulasztotta, 2034-ig kell várnia az újabb karácsonyi összeállásra. (A Földről nézve teliholdkor a Nap és a Hold egymással épp szemben áll. Az, hogy ez Jézus születése napján következik be, igen ritka.) Én tegnap láttam, lefotóztam.


Ma a délelőtt és a kora délután házimunkával telt. Aztán dolgoztam kicsit a számítógépen, régen szántam rá az időt, hogy frissítsek, kitöröljem a már nem kellő dolgokat, rendszerezzem a fotókat. A Facebookon pedig pár perc alatt átnéztem a kedvelt oldalakat és beállítottam, hogy kapjak a posztokról értesítést, mert gyanús volt, hogy hetek-hónapok óta szinte áll a hírfolyamom (no nem katasztrófa, de van néhány oldal, amit szívesen átfutok).

Nem főztem, volt még itthon többféle maradék, azokból csipegettem, és belapátoltam minden nem fagyasztható, tovább már nem tárolható dolgot. No meg ettem két szaloncukrot.

Este pedig elmentem egy tempós sétára. Fantasztikusan jólesett a ködös decemberben! Csak 45 perc volt, de felfrissített, átmozgatott, meglevegőztetett. No meg megfagyasztott, nagyon hideg van. Meglepően sokan sétáltak, futottak, aminek nagyon örülök!




Ma van másfél éve, hogy ketogén alapú az étrendem. Hihetetlenül gyorsan robog az idő, simán emlékszem rá, amikor visszanéztem az étkezési naplómat és rájöttem, hogy ahogy a szervezetemre hallgatva eszem, az ketogén. Elvileg ma tenném közzé a bejegyzést erről, de majd később kerítek rá sort (ültem ma eleget a gép előtt).



„Minden vágyadnak eleget tenni: ez az emberi élet legnagyobb művészete. Akinek sikerül, az boldog. Ehhez azonban fontos, hogy kevés vágyad legyen. A vágy az emberi lélek növényzete. Gyökere van, szára, és csúcsán időnként kivirágzik az öröm. Minden gyökérnek az a célja, hogy virágot hozzon. Azonban a jó kertész gondosan ügyel kertjének növényzetére. Csak olyan növényt enged meghonosulni benne, melynek virágai szépek és illatosak. Vagy melyek kellemes ízű gyümölcsöket teremnek. Dudvát, gyomot nem tűr meg maga körül. Olyan növények gyökerét sem ülteti el, melyek fejlődéséhez a kert fekvése és éghajlata nem alkalmas. Melyeknek kivirágzásához esélye nem lehet. Így tesz az okos és jó kertész.Légy tehát okos és jó kertésze a lelkednek.

Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van. Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.”

Wass Albert

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció

"Motiváció! Megcsináltam ma is a zsírégető edzést. Volt 30 perc futás a futópadon, majd intervall blokk az evezőgépen (1' munka 30 mp pihenő 8 x ismételve (kikészített!), levezetésként bicóztam 10 percet nagyon könnyű ellenállással. (...) A múltkor együtt súly köröztünk. Vagy húszan voltunk a teremben, így mindenki a maga szerével volt elfoglalva. Felnézek, és velem szemben a hátlehúzógépen egy gyönyörű kidolgozott férfi hátát pillantottam meg. Gondoltam is magamban, de jól néz ki! Aztán rájöttem, hogy jé, ez a férjem háta! Hiába 44 év munka nem múlik el nyomtalanul. Ezt azért írtam le, mert egy közeli ismerősöm kb. 1 - 1,5 éve jár rendszeresen edzeni. Bár látszik rajta a fejlődés, de nincs magával megelégedve a befektetett idő arányában. Hát azt mondom nektek, soha ne legyetek elégedetlenek, ha úgy gondoljátok, hogy mindent megtesztek a célotok eléréséért. De a fejlődéshez időre van szükség, sok-sok időre. A mérleg (zsír-izom arány), a centiméterek, a ruházat mind-mind megmutatja az eredményt. Persze azt is, ha valamit rosszul csinálsz, akkor át kell gondolni az edzéstervet és az étkezést. A pihenés, a regeneráció is része a fejlődésnek, ezt soha ne felejtsétek!"


(Szűcs Ildikó, www.edzesmester.com)


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Karácsonyi bölcs


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha