2020. február 19., szerda

Dobozok dobozoláshoz



Napi 4-5 étkezés dobozolásához 3 napra történő előre főzéssel a következő dobozokat használom:

Reggelihez:

Van 3 db egyszerű, jól (nem tökéletesen, de megfelelően) záródó 0.5 literes dobozom. 

Tízóraihoz:

Van 3 db egyszerű, jól (nem tökéletesen, de megfelelően) záródó 0.25 literes dobozkám (tökéletes pl. magoknak) és 3 db ugyanilyen típusú, kicsit magasabb, 0.45 literes dobozom.

Ebédhez:

Az ebédem általában együtt van az uzsonnával, nekem elég a 3 db, egyenként 0.8 literes doboz. Ez ugyanaz a fajta, mint a reggelihez használt. Van még néhány fehér, elviteles menüs, 1 literes doboz és néhány nagyobb, 1.2 literes dobozom is, de ezeket ritkán használom.

Vacsorához:

A vacsorákat legtöbbször itthon fogyasztom, de ha dobozolni kell, mert viszem magammal, akkor van hozzá 3 db egyszerű, jól (nem tökéletesen, de megfelelően) záródó 0.5 literes dobozom, ugyanolyan, mint a reggelihez.

Ezek a dobozok 6 évesek. Most kezd 1-2 tönkremenni, de a többi szépen egyben van. Sima mosogatószeres vízben mosogatom. Ha csak lehet, nem a dobozban melegítem az ételt, hanem tányérban. Nagy előny, hogy egymásra rakva szépen elférnek a pici hűtőmben. És óriási előny, hogy ezek nem drága dobozok.

Hátránya: műanyag.

Csak akkor ajánlom, hogy doboz vásárlásába fogj, ha tuti biztosan dobozolni szeretnél, ha hosszabb távra tervezel előre főzni. Különben csak fölösleges pénzkidobás.

A döntés itt
Eredmény 3 hónap dobozolás után itt
100 nap dobozolás itt
Eredmény 4 hónap dobozolás után itt
Eredmény 5 hónap dobozolás után itt
Eredmény 6 hónap dobozolás után itt

Dobozolások (gyűjtemény- eddigiek, 2020 előtt) itt
Dobozolások gyűjtemény (2020) itt