2017. április 13., csütörtök

Itthon, 14., utolsó nap: szabadság, töltődés, 7.8 Hz

Nem tudom megmagyarázni. 😊 Lüktet bennem az élet. 😊 Az elemem 100%-os töltöttségű. 😊 Valami végtelen nyugalom csücsül belül, nagyon régen éreztem ilyet. 💥 A szívemben süt a nap, kellemes az idő, csodásak a fények, minden nyugodt, sima, kellemes. Nagyon jó érzés. Nagyon jó. Nagyon. 🌅 🌍

"Rendkívül fontos minden élet számára a bolygón a Föld mezőjének alsó tartománya a 7,8 Hertz, más néven a Schumann-rezonancia.

Ez a természetes ritmus az emberi szervezetben több helyen megtalálható, és velejárója a leghatékonyabb, fenntartható és egységes állapotnak. Az emberi test 7,8 Hertzen rezonál. Az Alfa és Théta agyhullámaink a 7,8 Hertz frekvenciával határosak. Ezek az agyhullámok az intuícióhoz, inspirációhoz, meditációhoz, relaxációhoz és a nyugalomhoz kapcsolódnak.

Így a Föld rezonál a biológiai rendszerünkkel, mely eljuttat bennünket a nagyobb összhang állapotába. Növeli a mentális, érzelmi és fizikai jólétünket. Amikor a szervezet leföldelt, hatékonyabban és harmonikusabban működik, és annál inkább szabadon hozzáférhet a Föld stabilizáló elektromágneses energiájához, hogy növelje életerejét, egészségét és jólétét, hogy egy hosszabb élettartamot élvezhessen." (Hosszabban: itt.)

Ma óbányai túra volt M-val. De ide mindenkinek el kell mennie, ennek a helynek varázsereje van.  (Egyáltalán nem viccből mondom.) (Bejegyzés sok képpel itt.)



Volt mászás, fagyökér-simogatás, kapaszkodás közben érintkezés a kövekkel... Aki látta az Avatart, látta az élet fáját. Itt ma egész idő alatt azt éreztem, hogy csatlakoztam Evahoz, a bolygóhoz, a mindenséghez. Amikor ezt mondtam M-nak, ő mesélt a 7.8 Hertz-ről, hogy tényleg csatlakoztam az univerzumhoz.



Ez a két kép lesz a mantrám a következő két hétre. Csak becsukom a szemem, erre a varázslatos helyre és arra a nyugalomra gondolok, ami most bennem van, így fogok kikapcsolni.



Mindössze egy keto kávét ittam előtte és pár falat sajtos rudat ettem meg 2 szezám snacket.



Túra után ebéd: Schlossberg Vendéglő, Mecseknádasd. Nagy választék, nem elszállt árak. Kedves, pontos és gyors kiszolgálás. Végre egy hely, ahol a natúr sültet nem forgatják lisztbe sütés előtt. Az adag hatalmas, a köreten (rizs, sült krumpli) kívül megbirkóztam vele: sült pulyka, sült tarja, fokhagymás máj, hagyma, káposzta és két tükörtojás. Aztán a rizst is megettem, isteni finom volt.
 :) 👍 🍽️


A reggeli mocorgóval együtt a mai táv 12 km.

Köszönet M-nak. Mindenért. És V-nak a téli patak fotóért. Tényleg vissza kell ide menni télen is!

Óbányán ért az sms: munkába indulás holnap, hajnali 3.40-kor.
(Szemérmetlenül nem vagyok ott fejben se a csomagoknál -ami itthon marad, majd megvár-, se a testi-lelki oda-készülésnél. És azt hiszem, ez így van rendjén. Most MOST van. ... Most is most van. ... És most is. 😉😊 )



Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha


Földelés, Schumann-rezonancia, gyakorlatok

"A leföldelés kifejezés a Földhöz kapcsolódást jelenti, és az egyik olyan dolog, mely átível számos különböző kultúrán, hagyományon és spirituális gyakorlaton. Miközben ez együtt jár az egyensúly, a kapcsolódás, az összpontosultság, az elmerülés és az áramlás érzésével, nézzük meg a nagyobb hatásait, hogy mi is történik minden alkalommal, amikor kimegyünk a természetbe és kikapcsolódunk.

Bolygónk minden faját a Föld és a kozmosz erőinek jelenléte alakítja, és mint ilyen, ez a kapcsolat mélyen elválaszthatatlan a jólét állapotának fenntartásához.


Rendkívül fontos minden élet számára a bolygón a Föld mezőjének alsó tartománya a 7,8 Hertz, más néven a Schumann-rezonancia.


Ez a természetes ritmus az emberi szervezetben több helyen megtalálható, és velejárója a leghatékonyabb, fenntartható és egységes állapotnak. Az emberi test 7,8 Hertzen rezonál. Az Alfa és Théta agyhullámaink a 7,8 Hertz frekvenciával határosak. Ezek az agyhullámok az intuícióhoz, inspirációhoz, meditációhoz, relaxációhoz és a nyugalomhoz kapcsolódnak.

Így a Föld rezonál a biológiai rendszerünkkel, mely eljuttat bennünket a nagyobb összhang állapotába. Növeli a mentális, érzelmi és fizikai jólétünket. Amikor a szervezet leföldelt, hatékonyabban és harmonikusabban működik, és annál inkább szabadon hozzáférhet a Föld stabilizáló elektromágneses energiájához, hogy növelje életerejét, egészségét és jólétét, hogy egy hosszabb élettartamot élvezhessen.


A gazdasági rendszer úgy van testre szabva, hogy az embereket az információszerzés állapotában tartsa, nagy beton és fém épületekben, elválasztva bennünket a Földtől. Körülvesszük magunkat gépekkel és technológiákkal, melyek folyamatosan elektromágneses sugárzással bombáznak bennünket, lásd telefonok, számítógépek, televíziók, stb. Műanyag vagy gumi lábbeliket adnak el nekünk, hogy azokat húzzuk a lábunkra amikor a természetben vagyunk, ami hátráltatja az energia áramlását a Földből a fizikai testünkbe.





Az alábbiakban több különféle módszert részletezünk, melyeket arra használhatunk, hogy emberi szervezetünket újra összhangba hozzuk a Föld energetikai mezőjével.


1. Menj ki

Legyél kinn a természetben, menj ki egy mezőre, egy hegyre, folyóhoz, patakhoz, egy strandra, a tengerhez. Kifelé az irodából, lefelé a kanapéról! Légy a természet és az élet jelenlétében!

2. Sétálj a természetben mezítláb

Élvezd a minőségi mezítlábas sétát! Az emberi faj évezredekig mezítláb fejlődött, szakítsunk időt, hogy visszatérjünk ehhez a gyakorlathoz a mindennapi életben.

3. Ölelj meg egy fát

Ez tudomány. Menj és érints meg egy másik organizmust, hogy kiegyensúlyozd az energiameződet!

4. Használj földelő technológiát

Sok ember és cég fejlesztett ki technológiákat, melyek leföldelnek és utánatöltik a testedet negatív ionokkal. A Föld a legnagyobb elektron átadó és vevő, az emberi test ideális PH-ja lúgos semleges. A csírák, baktériumok, paraziták, vírusok pozitív töltésűek és savas környezetben szaporodnak. Földelő elektródák használata segít növelni az emberi szervezet elektronegativitását, a belső környezetet lúgosabbá téve, mely széles körben elismert és létfontosságú az egészséges immunrendszerhez. Innovatív termék a szervezet leföldelésére természetellenes környezetben például a földelő matrac, vagy a földelő lap, melyek praktikus módjai a Földdel harmonizáló elektromágneses érintkezés fenntartásának. Earthing.com

5. Használj vizualizációt

Mint tudatos lények megváltoztathatjuk és szabályozhatjuk energiamezőnket az érzelmeink megváltoztatásán keresztül. A vizualizáció egy ősi gyakorlat, mely hihetetlenül hatékony és megtehető bármely pillanatban, nem számít hol vagy. Az alábbiakban néhány elég hatékony módszer található.



6. Földelő húr


Vizualizáld, lásd, érezd, vagy egyszerűen csak légy tudatában a Föld középpontjának és az általa kibocsátott szabad energiának. Az elméddel és a szíveddel juss el a középponthoz és húzz fel egy pulzáló, csavarodó energiahúrt a Föld mélyéből. Kapcsold ezt a húrt a gyökér csakrádhoz, illetve a szakrális csakrához és érezd a közvetlen kacsolatot közted és a Föld között, ahogy az energia keresztül áramlik rajtad. Lehet, hogy egy süllyedő érzést fogsz tapasztalni, egy húzó érzést a gát és lágyék izmok és a fenék területén. Ekkor megmozgathatod ezeket az izmokat és tovább koncentrálhatsz, hogy az energiahúrt a Föld középpontjába küldd.

Gyakorold és ismételd meg ezt a folyamatot ahányszor csak szükséges. Kísérletezhetsz különböző húrokkal különféle színben, vastagságban, és megtapasztalhatod a hihetetlenül sokféle érzést, melyeket kiváltanak belőled.

7. Fa meditáció

Vizualizáld, lásd, érezd, vagy egyszerűen csak légy tudatában a testednek, és válj egy fává. Érezd a lábaidat, ahogy gyökereket növesztenek a földbe és lehorgonyoznak téged. Érezd a lábaidat és a combodat, ahogy szintén fává változnak, ahogy a gyökerek, melyek kinőnek a földből a lábad köré tekerednek és felfelé terjednek a testeden. Érezd, ahogy kiegyenesíti a gerincedet, ahogy egy törzzsé válsz és érezd az emelkedő energiát a Földből fel a gyomrodba, a szívedbe, a fejedbe. Érezd, ahogy a karjaid ágakká válnak, ahogy nőnek, nyúlnak és elérik az eget, isznak a napfényből és energiává változtatják azt. Érezd a lombkoronádat, ahogy megtelik fénnyel, ami aztán lefolyik a gyökereidhez és le a Földbe.

8. Hegy meditáció

Vizualizáld, lásd, érezd, vagy egyszerűen csak légy tudatában a testednek, ahogy egy heggyé válik, kővé alakul át. Mi csak a hegyek csúcsát látjuk, de mélyen gyökereznek a Földben. Érezd a lábaidat és az alsó testedet, ahogy az alapkőzetbe rögzülnek, és érezd a békét és nyugalmat, ami ezzel érkezik. Legyél a hegy alapja, ahogy felfelé nő és eléri az eget. Érezd a hegy csúcsát, ahogy találkozik az éggel és eggyé válik vele, érezd ezt a két ellentétes színképet, melyek állandó egyensúlyban vannak.

Megvan a képességünk, hogy szabályozzuk és változtassuk a létállapotunkat. Miközben valóban a környezetünk termékei vagyunk bizonyos értelemben, folyamatosan a külső erők és hatások jelenlétében, mindig van választási lehetőségünk, hogyan döntünk, hogy érezzük magunkat és hogyan reagáljunk. Megvan a választási lehetőségünk, hogy megváltoztassuk a külső és belső környezetet, hogy egy nagyobb harmónia és összhang állapotába kerüljünk."


forrás

Túra: Óbánya

Nincs messze Mohácstól.
Szuper könnyen megközelíthető.
Óbánya maga a megtestesült mese.
Csodás utca, az elején le lehet parkolni autóval. És nagyon érdemes letenni az autót és végigsétálni a Fő utcán.





Csodákat lát az ember.



Az Öreg-patak végigfut az utca, a járda mellett.





Nagyszerűen jelzett a túraösvény.



Cél: a Ferde-vízesés.



Pisztrángos.







Mesés túraútvonal, könnyen járható, csak néhány helyen kell átkelni a patakon.






Minden friss, üde, természet(es) illatú. Csak barna, zöld, víz. Csak madárcsicsergés, csönd, vízcsobogás.






És ezek az eszméletlenül gyönyörű, fák között átszűrődő fények.




Ezt a növényt ismeri valaki? Jártam már erdőben, de ilyet még nem láttam:


Nagy örömömre sokan jártak arra. Családok, kis és nagy gyerekekkel, nagyszülőkkel.




Gyakorlatilag pár lépésenként meg kellett állni, tátva marad az ember szája e rengeteg csoda láttán. Itt kék volt a víz, valószínűleg egy barlang lehet itt.



Végig hegynek fel, aztán ott volt: a Ferde-vízesés. nagyon-nagyon szép és érdekes.







A Bodzás forrás:




A vize kristálytiszta, irtó finom, ha megkóstolja az ember, nem tudja az ivást abbahagyni.






Minden precízen, ízlésesen kitáblázva.


A falu a kis házaival... Csoda.


Aranyos kávézó is van, ahol helyi és környékbeli kézműves, natúr dolgokat is árulnak.


És a kávé is finom.



Ma "csak" a vízesés volt a cél, de ide vissza kell jönni. Csak Óbányáról rengeteg túraútvonal indul, van egy 12 km-es kör, nagyon szép állomásokkal, azt (is) meg kell csinálni. És még Ófalu, Mecseknádasd... :)