2016. május 24., kedd

Kedd: új munka, lehetőségek


És igen! Hosszú idő óta az első nap olyan étkezéssel, ami jó nekem. 

R (otthon, 8-kor): 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé (M-tól kapott kókusztejjel)
E (munkahelyen, 1 körül, ülve, megrágva): 2 szendvics, keto kávé
U (munkahelyen, 6-kor): áfonyás csokikrém
V (otthon, este fél 9-kor): (M-tól kapott) tőkehalmáj, kenyér

Mozgás: reggeli átmozgatás és 10km.

A rengeteg állástól teljesen máshogy működik az izomzatom. A lábaimban megrövidültek az izmok, érezhetően. Azt hiszem, elsősorban nyújtást kell beiktatnom, mert szükség van rá. A tálcázástól a könyököm sikítozik és a lapocka körüli izmaim totál furán csomósodnak. ha lesz rá -anyagi- lehetőségem, keresek egy jó gyógytornászt.


...


Persze, hogy nem jó -nevezzük nevén: tarthatatlan- az anyagi helyzetem. És persze keresem a megoldásokat. Amióta hazajöttem Hartheimból, sőt azóta is, hogy dolgozom, folyamatosan keresem az állásokat, küldöm be az önéletrajzomat, járok állásinterjúra. Nagy valószínűséggel két héten belül váltok is munkahelyet. Szintén vendéglátás, szinte ugyanez a munka, hasonló műszakozás, amiben más: nem állandó hétvégi éjszakázással és 200 Ft-tal több órabérért plusz jattrészesedésért. A hely profilja is más, itt lesznek paleo, glutén- és laktózmentes sütik, szendvicsek is. (És estére kiderült: most pénteken kezdek az új helyen.) Maximum két hónapot adtam magamnak még itthon, ha nem tudok javítani a helyzetemen, akkor egyelőre marad újra a külföld.

Ami itthon tény: a maximális spórolás. Amivel gyakorlatilag nincs gond. Utoljára pontosan egy hónapja tankoltam, amikor a kis keresztlányom elsőáldozására mentem Szeged mellé, azóta nincs benzin az autómban. Találtam neki egy biztonságosnak tűnő természetes garázst két alacsony, összeérő lombú fa között. Van két lábam meg egy biciklim, elvisznek, ahova kell. Boltba csak tojásért járok és az utolsó étkezési jegy megvan még, amit a húgom küldött, abból még tudok egyszer venni paprikát a reggelimhez meg tojást a kenyérsütéshez. Mosakodás mosdóba engedett vízben, heti egy gyors tusolás, hajmosás kéthetente. Mosogatásnál összevárok egy nagyobb adagot. Felmosásnál lehet a vizet kétszer használni, mert teszek bele kis Flóraszeptet, így nem büdösödik be a víz. Mosás kézzel, géppel csak akkor, ha összejön egy teljes adag. Villanyt csak végső esetben kapcsolok és este, alvás előtti olvasáshoz. A számítógépet igyekszem minimális ideig használni. Így legalább kevesebbet netezek, a limitált internet-hozzáférésemmel is spórolok, nem ülök olyan sokat, a szememet is kímélem. A hűtőt egy fokozattal lejjebb állítottam.

A másik tény: gyakorlatilag az albérletre keresek. Ráadásul épp májustól a főbérlő felemelte a díjat (azzal indokolta, hogy mivel nem külföldön vagyok fél hónapig, legyen a díj a duplája). Szeretek itt lakni, tényleg nem érzem a panelt, gyönyörű park vesz körül, hatalmas fák, olyan, mintha arborétumban laknék. Csak anyagilag sok. Tehát ha találnék egy sokkal kisebb, sokkal olcsóbb lakást, már hatalmasat léphetnék előre.

Az internetet tudnám még lemondani júliustól (addig hűség van rá) és a telefonomon válthatok tarifát (de csak augusztustól).