2015. október 1., csütörtök

Csütörtök


Iszonyatosan jókat alszom. Az elalvás is gyorsan megy, lerakom a fejem a párnára, elindul valami halvány gondolatmenet, de a témáját sem mindig tudom, mert pár perc múlva alszom, mint a bunda. Nyitott ablaknál, zokniban, a paplanommal és -amióta hideg van- az úti takarómmal kiegészítve. Tegnap fáztam a pár perces elalvás alatt. Arra gondoltam halványan: valamit ki kell találnom, kellene még egy paplan. De aztán már aludtam is. (A gondolatmenet lejjebb majd folytatódik.)

Hideg volt a reggel. Kócosan, pizsamában vizsgáltam a tegnap kimosott dolgok szárazságát a fregolin. És próbáltam felébreszteni az agyam. Fél óra kellett, amire megtaláltam a szemüvegemet. De meglett. És indult a nap.

Telefonok, szervezés, naptár... Reggeli, tízkor. Város. Ebéd. Majd öltözés gyalogló cuccba, és az ajándék-napsütéses, csodás október elsején egy órás tempós gyaloglás a város nyugati szélén.




Reggeli: rántotta (1 ek kókuszzsír, fél kis hagyma, 1 szelet sonka, krémsajt, savanyú ubi)
Ebéd: chilis bab, marék mandula
Vacsora: 1 sajtkrémes zsömi, marék dió


Gyors átöltözés után irány Somberek. Az egyik kolleganőmmel, M-tal beszéltünk meg egy találkozót. Hosszú sztori, a lényege: horgoltam neki egy kardigánt, most vittem el. Cserébe egy kávét kértem. Nagyon jó volt nála, jót beszélgettünk. És itt csatolok vissza a bejegyzés eleji gondolathoz. M. egyszer csak felkerekedett, bement a másik szobába és egy halom cuccal tért vissza. Többek között kaptam tőle egy saját készítésű, steppelt ágyterítőt, ami tökéletes paplannak!

A naplemente hazafelé ért. Habár siettem, megálltam Somberek határában és lefotóztam.

Innen L-hoz mentem (már Mohácson), akitől friss, kerti snidling és paradicsom került a csomagtartóba.

Nem maradtam sokáig, mert még sütni akartam és már fél nyolc körül járt az este.

Hazaérve rögtön neki is láttam a sütésnek. Hogyan? És mi lett belőle? Egyelőre itt van egy fotó, a meózás megvolt: nagyon finom, recept holnap.





Chilis bab



Hozzávalók (2 adaghoz):

# kb. 250 g vörös bab
# 2 nagy fej vöröshagyma
# 3 gerezd fokhagyma
# 2 dl paradicsomlé
# 1 paprika
# kb. 100g kukorica
# 1 ek kókusz- vagy olívaolaj
#  néhány szelet sonka
# só, bors, chili, őrölt pirospaprika, köménymag, babérlevél, egész fekete bors, csöpp oregano, csöpp bazsalikom, natur vegeta

Elkészítés:

# A babot előző este beáztatjuk. Másnap, főzés előtt leöntjük az áztató vizet. Átmossuk. Felöntjük friss vízzel. Rátesszük a babérlevelet és nem teljesen puhára főzzük. Ekkor megsózzuk.

# A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk.

# Beletesszük az apró kockára vágott paprikát, a fűszereket, belenyomjuk a fokhagymát.

# Hozzáadjuk a babot, a kukoricát, a paradicsomlevet, a sonkát (ez kihagyható, de én szeretem). Nekem túl sűrűnek tűnt, adtam még hozzá vizet is. majd kóstolás után még egy kis paradicsomlevet is. Kb. 10-15 perc alatt kész volt.

Zsömlét ettem hozzá.

Megtalálsz a Facebookon isBoszorkánykonyha

LCHF story: Lindha


You can hardly believe it’s the same person.
Here’s Lindha Vikström, a Swedish mother of two, with her story about how she cut her weight in halfwith LCHF:

The Email

Hi!
I saw that you were looking for people who would want to share their story about a lifestyle change.
I’ve always been a yo-yo dieter, down a lot in weight only to gain it all back later, and then some, every time.
I started eating LCHF in March/April 2012, and have lost 154 lbs (70 kg) and my husband 88 lbs (40 kg). It took 18 months, and we have kept our weights since then without any problems, and we feel great and we get to feel satisfied.
I attended the event Wellness Stockholm 2014 in May. I was invited by the LCHF club after having told them about my weight journey. I also met My Westerdahl, and had a nice chat with her. I never got the chance to come up to you, so I’ll say it now; it was a fantastic and inspiring lecture.
I have my life back, have so much more energy, and am able to be more active with my kids now in a completely different way.
Who am I, then? A married 42-year-old mother of two, who used to weigh 309 lbs (140 kg), but who today is at 154 lbs (70 kg).
I’ve started a blog halvalindha.se/ [in Swedish, Google translation here], where you are welcome to read about my journey.
It would be fantastic if you wanted to share my weight-loss journey with LCHF, and please feel free to link to my blog. I’m attaching a before and after picture that you can use (photo Kristian Pohl).
I have to let you know something interesting – I tried on my wedding rings that I haven’t been able to wear in 15 years, and now they fit :).
Sincerely,
Lindha Vikström
forrás 

LCHF: Christine Cronau itt

LCHF story: Maria Emmerich itt

LCHF sztori: Rheanna itt
Derek sztorija itt
Telaine története itt
Tony története itt
LCHF story: Zuzka itt
Egy házaspár története itt
Csak a cukor elhagyásával mennyi változás! itt
Egy idősebb házaspár története itt

Megtalálsz a Facebookon isBoszorkánykonyha