2014. december 9., kedd

Kedd (Ausztria 14/2.)

R: sonkás rántotta (2 tojás, 2 sz. sonka, 1 ek kókuszzsír)


Ma E-nek délre volt időpontja a pedikűröshöz, így 3/4 11-kor már megebédeltettem, hogy fél 12-re pikobello legyen, felöltöztettem, gyógyszereztem, haját megcsináltam, előkészítettük a pénzt, a taxi jegyeket, elmosogattam, takarítottam, elpakoltam, taxit rendeltem... Jók voltunk: dél előtt 5 perccel az ambulatóriumban voltunk.


Megint a Karl taxival utaztunk. Knittelfeldben öt taxis vállalkozás van negyven kocsival. E-nek ez a kedvence. Tény, hogy Karl (a főnök) tényleg nagyon kedves, segítőkész ember és kedveli E-t, ráadásul azóta ismerik egymást, amióta Karl Erdélyből a családjával ide költözött. Mindig váltunk néhány magyar szót. Ma megtudtam, hogy építész volt otthon, a felesége tanítónő. Két lánya van, mindkettő magister fokozatban. És hogy amikor külföldre jött, egyetlen szót sem beszélt németül. Dolgozott hol itt, hol ott, ebédidőben tanulta a nyelvet. Aztán megalapította a vállalkozását. Sosem hallom panaszkodni.


Segített E-t belepaszírozni a kerekes székbe (szegény nem tud menni). Betoltam a hatalmas és nagyon szép előtérbe, megvártuk A-t, a pedikűrösét, aki pontosan délben eltűnt vele az ambulatórium labirintusában.

Nekem külön élmény ez, hiszen ilyenkor van gyakorlatilag egy szabad órám. Nagy mákom volt: kisütött a nap (E. fia, G. mondta is tegnap, hogy amikor elutazom, elviszem a napfényt, és amikor visszajövök, megint süt a nap). Hidegnek hideg volt, reggel minusz 1 fok, de nekem nagyon jólesik a hideg, de nagyon friss levegő, főleg így, ha napsütés mellé az ajándék. No és ugye a szabadban lenni az itt a két hét alatt kész kiváltság.

  

Pár percet napoztam, aztán tettem egy háromnegyed órás gyors sétát. Amerre csak néztem, hegyek, havas hegycsúcsok, meseszép.











Ugye mostanában akadnak gondjaim a mindennapi rutinokkal (is). Amikor visszafelé mentem, egy pontnál fogalmam nem volt, hol vagyok, pedig sokszor jártam már erre. Csak álltam ott, teljesen letaglózott a kétségbeesés: eltévedtem? Aztán nagy nehezen megnyugtattam magam, hogy csak tovább előre, aztán a lámpás kereszteződésnél jobbra. Félelmetes volt...
    

Ugyan van heti edzéstervem, de fogalmam nincs, hova tudom majd beszorítani a mozgást. Aludnom kell, délutáni pihenő egyelőre nincs, este 9-ig munka... Amikor ma hazaértünk a pedikűrről, letettem E-t aludni, aztán feljöttem, hogy pár gyakorlatot legalább megcsinálok. Épp levettem a pulóveremet, amikor hallottam, megáll egy autó. S. jött, E. lánya. Beszéltünk, ő el, én fel. Mivel nem ebédeltem, megettem a tegnapi csokikrém maradékát és egy kis darab kolbászt. Levettem a pulcsit, hogy legalább néhány gyakorlatot megcsinálok, megint jött. S. Aztán felébredt E., mennem kellett le. De vacsora előtt feljöttem negyed órára (E: lent újságot olvasott, az ajtót nyitva hagytam) és sikerült két kört megcsinálnom az edzésből. Így megy ez...

V: pörkölt, kevés krumpli, saláta


Vacsora után, ha mindent elvégeztem, be szoktam menni a konyha melletti nappaliba (E. ilyenkor olvas a konyhában), bekapcsolom a tévét, ilyenkor megy a Grey's klinika. Itt is volt kis malőr: eltörtem E. kedvenc bögréjét. Két éve vagyok már itt, eddig semmi gixer nem volt, most meg... Így megy ez... Szóval a sorozat. Amiből szinte soha nem láttam még egy teljes részt sem, hiszen közben gyógyszerezni kell, telefonok vannak, segíteni kell. (Semmi gond, otthon három éve nem tévézek.)

A munkaidő után feljöttem, és rögtön megcsináltam az edzésből a maradék két kört.

VÁLL
- vállból nyomás
(3x15)
- döntött törzsű oldalemelés
(3x15)
HÁT
- döntött törzsű evezés (3x15)
- merev lábas felhúzás (3x15)
BICEPSZ
- koncentrált bicepsz ülve
(3x15)
- bicepsz hajlítás állva
(3x15)
+vádli

Már kész a Guten Abend tea, megiszom, aztán ágyikó...

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció

Németh Dorottya