2013. augusztus 24., szombat

Új fejezet 13. nap

Alvásterápia


Ez egy régi fotóm. Még otthoni. Tegnap este fél 8 körül itt elkezdett dörögni, villámlani, esni, de úgy rendesen. És tartott mindez addig, amíg - jó későn - el nem aludtam. A csukott szemhéjamon keresztül is világos volt, a dörgés nagyon hangos, nem segített az elalvásban. De hát van ilyen. Végül óracsörgésre ébredtem reggel, és nem voltam fáradt :)
 

Edzés

 
Felkelés után belenéztem a netbe, aztán nekiláttam az aerobomnak.
Helyszín: fürdőszoba.
Ablak nyitva.
Zene: ma nem volt. Bekapcsoltam Shaun új programját, a Focus T25-öt, abból néztem meg két részt, így két legyet ütöttem egy csapásra: megvolt az edzés és ismerkedtem az új Shaun programmal, amit jövő héttől beépítek az edzésbe. Sőt volt harmadik légy is: a T25 25 perces, így nem kellett az órát figyelnem: amikor a 2. résznek is vége volt, letelt 50 perc :)

Az Ötzi sztori után nem volt valahogy huzatom edzeni. De olyan mérges voltam, hogy valahogy le kellett vezetnem. Fogtam hát magam, irány a fürdőszoba, és letoltam a tegnap elmaradtat és a mait is egyben.

És délután volt még 1 óra séta. Annak a tempóját úgy kell elképzelni, mint ahogy a temetkezési vállalkozók viszik a koporsót. Úgyhogy az egy antiaerob tevékenység véleményem szerint ;)
 

Étek

 
R.: Rántotta (2 tojás, 2 tojásfehérje), 2 pufi rizs, 1 paradicsom, 15g mandula
T.: 150g tofu, 33g rizs, 150g vegyes saláta
E.: 150g lazac, 3 pufi rizs, 150g saláta
U.: 150g csirkepörkölt, 33g rizs, 150g uborka
V.: Rántotta ( 2 tojás, 3 tojásfehérje), 150g saláta

Este 9 múlt. Elfáradtam reggel 8 óta. Ez volt a 6. munkanap. Még 8...


 

Paleo élelmiszerek periódusos rendszere



Húsok periódusos rendszere itt

Paleo mintaétrend (egy hetes)

itt

Egy hetes mintaétrendek még itt és itt.

Ötzi sztori 22

Magyar vagyok. Magyarországon születtem és nőttem fel. Ott éltem és dolgoztam több mint 30 évig. Tisztességgel, becsülettel. De változtak az idők és váltottam én is: külföldre jöttem dolgozni. És végzem is a munkámat tisztességgel, becsülettel.
Ma éppen a konyhaszekrényt súroltam (meg a szeletelő gépet, a kenyérpirítót...), amikor jött E. lánya és fia. Ilyenkor - ha éppen nem akarnak velem semmit megbeszélni - diszkréten félre szoktam vonulni. Most főznöm kellett, elvonultam hát a konyha-sarokba és szép csendben tettem a dolgom. Nem figyeltem, miről beszélgetnek, csak az tűnt fel, amikor meghallottam: "... És tudod, kik a legrosszabbak? A magyarok. Mindent elvisznek, ami csak mozdítható. A bicikliket, a lábtörlőt, még a virágcserepet is! ..." Már csak S. beszélt, egyre hangosabban. Fél szemmel láttam, ahogy a testvére felém bököd, de S. későn vette észre magát. Aztán odajött és elkezdett mentegetőzni. Én nem mondtam semmit, mert igen: vannak magyarok, akik ilyenek. De vannak angolok, mauritániaiak, ausztrálok, kanadaiak is, akik nem éppen jó példát mutatnak. Attól még nem lop, csal hazudik mindenki. Csendben mosolyogtam hát. Lett volna értelme bármit mondanom? Nem. Hiszen az osztrákok tökéletesek. ;)

"Nem haragszom soha az emberekre, ha másképpen vallják a dolgokat, mint én, mert tudom, hogy az ő igazságuk is éppen olyan igazság a maguk szempontjából, akár az enyém. Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, mellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött. " (Wass Albert)

Amerikai konyhai mértékváltó

itt

 

Paleo 1x1: Paleo könyvek

Paleo - bevezető hónap (tapasztalatok) itt.
Tejmentesen - tapasztalatok itt.
Paleo 1x1 1. rész itt
Paleo 1x1 2. rész itt
Paleo 1x1 3. rész itt.
Miértek és hogyanok itt