2014. szeptember 14., vasárnap

Bölcs

Vasárnap: Game over

Régen szerettem ezt a helyet. Aztán ide menekültem Szent Iván napján. Rendeltem egy kávét és órákig csak arra koncentráltam, hogy a szívemet ne köpjem ki valamelyik iszonyatos dobbanásnál. És mivel a másik megadta a számát a levélben, úgy döntöttem: ha lúd, legyen kövér, még sosem tettem ilyet, de most legyen: beszélek vele. Megtörtént. De nem ez most a lényeg. Az a beszélgetés óta rettegtem ettől a helytől. Ha csak lehetett, kerültem, ha mégis arra kellett mennem, kitöröltem a szemem hatósugarából és egy átlátszó részt láttam oda tudatosan, a semmit. Ilyen vagyok: irtózatos erővel beleivódnak a múlt történései, darabkái, színei, ízei, hangjai, érzései a szívembe, az agyamba, a lelkembe. És ugyanilyen elemi erővel törnek később elő. De én szeretem ezt a várost. Szeretem ezt a helyet. Hát jöjjön a kutyaharapás szőrivel...
Felkerekedtem az utolsó itthoni napomon, beültem az autómba. Ugyanazon az útvonalon haladtam. Ugyanoda parkoltam. Ugyanazon a járdán mentem. Ahogy közeledtem, egyre jobban vert a szívem. Odamentem ugyanahhoz az asztalhoz. Leültem ugyanarra a székre. Ugyanazt rendeltem, kihozták, ugyanúgy sütivel, amit ugyanúgy nem ettem meg. 

Ültem és figyeltem magam. A szívem a torkomban, képek, hangok a múltból. Tovább figyeltem és próbáltam nem gondolni semmire. Egy idő után ránéztem az órámra: másfél óra telt el. Észre sem vettem. Csak azt, hogy nyugodt vagyok. És semmi mást nem látok, mint a sok asztal közül egyet, a sok szék közül is egyet, amin épp ülök, és a kávé is hideg.

Fotó érkezéskor és a másfél óra után:

A másik halványan látszott a széken. Alakja egyre jobban foszlott. Rámosolyogtam, ő visszamosolygott, felállt és eltűnt.


Érdekes módon ekkor egy másfél-két év körüli szöszke kislány lépett ki a pub ajtaján, csupa rózsaszínben. Nagyon hasonlított arra, aki én voltam ennyi idősen. Rám nézett, mosolygott. Visszamosolyogtam, aztán felkeltem és indultam tovább. Game over.



Kis séta a Duna partján...


a városban...


a szélben.


Legyőzve önmagam, szembenézve egy nagy, blokkoló félelemmel, elengedve azt, amire már két és fél hónapja készülök. :)

Amire hazaértem, megjött a szokásos munkás sms is: indulás hajnali 2.25-kor. Lejárt hát az itthoni két hét. Olyan gyorsan múlt most el, mintha csak egy szempillantás lett volna. Game over.



Edzés előtt: 1 tk kókuszzsír
Edzés: Asylum/Strength
Edzés után: sonkás-sajtos rántotta
Snack: csokikrém
Vacsora: sajtos karaj, saláta (cikória).

Nassolni volt kedvem délután. Vagy tízszer kimentem a konyhába. Nyitottam a hűtő ajtót. Nyúltam a zacskóért. De nem. Nincs rá szükségem, a lelki dolgaimon pedig nem segít. Nincs nass. Pont. Game over.


Ketogén étrend 13. hét, összefoglaló

Ketogén étrend: alapok itt

Ketogén étrend minta 1 itt, 2 ittitt, 4 itt, 5 itt, 6 itt
Ketogén reggelik (gyűjtemény) itt
Ketogén ebédek (gyűjtemény) itt
Ketogén vacsorák (gyűjtemény) itt
Ketogén étrendem (heti menüvel):
1. heti összefoglaló itt.
2. heti összefoglaló itt.
3. heti összefoglaló itt.
4. heti összefoglaló itt
5. heti összefoglaló itt
6. heti összefoglaló itt
7. heti összefoglaló itt
8. heti összefoglaló itt
9. heti összefoglaló itt
10. heti összefoglaló itt
11. heti összefoglaló itt
12. heti összefoglaló itt

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


Hétfő:
Edzés: Asylum/Speed end agility
Edzés előtt: 2 falat sonka kókuszzsírral
Edzés után: keto torony
Snack (1-kor): 2 szelet sonka 1 ek kókuszzsíron sütve
Vacsora: 170g lazac, saláta, cukkini pommes
 1072 kcal
Részletek itt

Kedd:
Edzés előtt: 7 db oliva bogyó
Edzés: Asylum/Strength
Edzés után: kolbászos rántotta (10 kolbi, 2 toji, 1 ek sertészsír)
Snack: csokikrém (2 ek cocomas, 1 tk eritrit, 1 tk kakaópor, 1 ek kókuszreszelék, kis víz)
Vacsora: cigánypecsenye
Részletek itt

Szerda:
Edzés előtt: 1 sz. sonka 1 tk kókuszzsírral.
Edzés: Asylum/Back to core
Edzés után: kelleveles keto torony
Snack: csokikrém (mák nélkül)
Vacsora: 2 sz. sonka
Részletek itt

Csütörtök:

Edzés előtt: 1 tk kókuszzsír
Edzés: Asylum/Vertical plyo
Edzés után: 1 csokikrémes palacsinta
Ebéd: rántotta
Snack: -
Vacsora: -
Részletek itt

Péntek:
Délelőtt: 1 tk kókuszzsír
E: sonkás-sajtos rántotta
Snack: 2 szelet sajt
Vacsora: sajtos karaj (a tej=kókusztej)
(Edzés: pihenőnap.)
Részletek itt

Szombat:
ld. tegnap
Edzés: Asylum/Speed and agility
Részletek itt

Vasárnap:
Edzés előtt: 1 tk kókuszzsír
Edzés: Asylum/Strength
Edzés után: sonkás-sajtos rántotta
Snack: csokikrém
Vacsora: sajtos karaj, saláta (cikória).
Részletek itt

Tapasztalatok:

- A héten kis változtatást eszközöltem:

1. étkezés edzés előtt (kevés, full zsír)
2. étkezés edzés után (itt van több fehérje, magas zsír, minimum CH)
3. étkezés délután (2 körül): snack (kevés, zsírcentrikus)
4. étkezés este (6 körül): gyakorlatilag ez a főétkezés.
Edzés mindig reggel van. A héten az Asylum,

- Előtte akkor ettem, ha éhes voltam. Na már most ez az étrend arra is nagyon jó, hogy az ember nem igazán éhes. Én sem voltam, így sokszor nem reggeliztem. Először fél 11-fél 2 magasságában ettem. Az szuper volt, hogy nem kellett a reggeli, viszont az egész napot nézve valami nem volt oké, ha kihagytam. Ezzel a kis változtatással jól megy az egész nap, bár kényszerítenem kell magam, hogy egyek reggel.

- A héten nem terveztem előre. Volt itthon tojás, sonka, kolbász, hús, sajt, némi zöldség, cocomas, ezekből válogattam. 13 hét alatt nagyjából be lehet lőni a mennyiségeket.

- Nagyon régen mértem magam, de ma kíváncsiságból ráálltam a mérlegre: 57.8 kg, fantasztikus, gyakorlatilag 10 hete tartom a súlyom, mindenféle kényszer, agyalás, számolgatás, ételmegvonás nélkül, minden nap jóllakottan, éhségérzet nélkül! :)


(magasság 164 cm)
Keto előtt
6 hét keto után
10 hét keto után
13 hét keto után
mell alatt
78cm
74cm
74cm
73.5cm
derék
75cm
73cm
73cm
72cm
csípő
85cm
82cm
82cm
80cm
comb
56cm
54.5cm
54.5cm
54.5cm
kg
62
57.5
57.7
57.8


3. hét után

6. hét után

1. kép: kb 20 évesen, malacka állapot (azaz ekkor kezdtem hízni), és hiába van a Vezúv a háttérben, a zsíros test az zsíros test. A 2. képen 40 évesen, már pár hete ketogén étrenden.

- Nassolás: amíg CH számolós étrenden voltam, ad1: állandóan éhes voltam, hiába ettem napi 5-6-szor. Ad2: állandóan a konyhában voltam, állandóan főztem, mértem, számoltam, mosogattam. Ad3: embertelenül jojózott a testtömegem és képes voltam akár pár nap alatt is -láthatóan- zsírosodni. Ad4: mivel folyamatosan éhes voltam, mindig tudtam volna nassolni. Egy darabig működött az akaraterőm, de aztán jött a bezabálás. Majd a lelkifurdi. Ez megszűnt. Ha rágcsálhatnékom van, eszek egy marék magot. Vagy inkább pár falat kolbászt vagy sonkát. De ez ritka.

- A folyadékfogyasztást nem mérem, iszom, ha megszomjazom. Napi 1.5-2 liter mindig elfogy, de inkább több. A vizeletem átlátszó, így azt hiszem, a dolog rendben van.

- A héten rendszeres volt már az edzés, az Asylum egy nem könnyű, a héten átlag 40 perces saját testsúlyos-súlyzós-gumiköteles edzésprogram. Fekvőtámaszok tömkelege, guggolások, ugrások, és rengeteg törzs- és háterősítő gyakorlat, még a legkisebb gerinc melletti izmaimat is simán érzem, szóval nagyon jól megdolgoztat.

- Rengeteg kritikát kapok az életvitelemmel kapcsolatban. Sokszor olyanoktól is, akik túlsúlyosak, akik sosem foglalkoztak étrendekkel és hagyományos, "nyugati típusú" a táplálkozásuk; olyanoktól is, akik életükben nem mozogtak. Ezek egyik fülemen be, a másikon ki. Aki maga is ketogénezik és elmondja az észrevételeit, arra már figyelek. Nem követek egy ketos irányzatot sem, és mivel ez nem paleo-ketogén, így fér bele nálam pl. a kemény sajt az étrendbe. Nekem elsősorban az a fontos, hogy egészséges maradjak, hogy jól érezzem magam a bőrömben, hogy ne legyek éhes. És hogy bírjam az edzéseket, mert kicsit izmosodni szeretnék. Mivel mindez megvan, nem görcsölök túlzottan az étrenden, mert nem szabad, hogy ez legyen egy élet középpontjában.

Motiváció

Nem élhetsz mások elvárásai szerint. Azt kell tenned, amit te helyesnek gondolsz, még akkor is, ha ezzel megbántasz olyanokat, akiket szeretsz.

Nicholas Sparks