2012. augusztus 11., szombat

Napi esti

(Naplemente. Hőgyész, 2012. 08. 11.)

Mai menü (utazós-vendégséges)



Reggeli: narancsos-diós zabkása
Tízórai: energiaszelet, alma
Ebéd: borsó leves, pörkölt, saláta
Uzsonna: paradicsom saláta
Vacsora: friss sajt, zöldség
6. étkezés: turmix

:)

Hát ez az, amit imádok! Kellemes hűvös van, de süt a nap, hétvége van, nyugi, itt a család, vezethettem... :)
Kellenek nyugodt pillanatok. Kell néha egy kicsi megállás, "kiszállás", még ha ezek ritka pillanatok is, és legtöbbször nem lehet előre tervezni sem.
Használjatok ki minden egyes ilyen csodát, tartson bármilyen rövid ideig, vagy legyen akármilyen jelentéktelennek tűnő. Hogy legyen miből töltekezni, ha nem jól mennek a dolgok, ha magad alatt vagy, ha kell egy kis belső plusz az átlendüléshez.
Szép estét mindenkinek! :)

Vacsora

Friss sajt, zöldség


Uzsonna

Csak hogy Shaunnak igaza legyen:

Paradicsom saláta

Uzsonnák - gyűjtemény

Reggelik itt.
Tízóraik itt.
Ebédek itt.
Uzsonnák - a képek alatt.




undefined





  
  1. Pikáns gombasaláta
  2. Bogyós gyümölcsös zabkása
  3. Meggyes-mákos joghurt
  4. Krémtúró


Ebéd vendégségben

Terülj asztalkám volt.



Borsólevest ettem,


amiből a tésztát P.-nak adtam;
pörköltet és káposztasalát.


Anyu kétféle salátát is készített. Cukorral és édesítőszerrel. Érdekes módon az édesítős fogyott jobban.



A többieknek volt gyümölcstorta és túrós süti is, én egy barackot ettem.

Zéró kalóriás ételek 4

Zeller



(hu.wikipedia.org)

Elenyésző CH-tartalma (10 kcal/100g) mellett 1.6 g rostot tartalmaz, segíti az emésztést, csökkenti a vércukorszintet, jó hatással van az idegekre.


(antalvali.com)

Használható salátákba, levesekbe, tölthető, süthető, sokoldalúan elkészíthető.

Zellerkrémleves




Hozzávalók (4 főre):

Elkészítés:
  1. A zellert és a krumplit megtisztítjuk, majd karikára vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a zellert, majd a burgonyával együtt kevergetve egy kicsit megpirítjuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, majd fedő alatt közepes lángon 20-25 percig főzzük.
  3. A lisztet elkeverjük a tejjel, gyors mozdulatokkal a beleöntjük a levesbe. További 10 percig főzzük, majd pürésítjük. Egy szitán átszűrjük.
  4. A tejszínt kikeverjük a tojássárgájával, majd a forró leveshez öntjük, de már nem forraljuk tovább. Aprított zellerlevéllel vagy petrezselyemmel tálaljuk.

(Diétásíthatod is. Én a krémleveseket tejszín nélkül készítem. Krumplit csak abban a végső esetben pürésítek hozzá, ha nem akar a leves/főzelék besűrűsödni. De előtte étkezési keményítővel próbálkozom. A vajat is elhagyom. Liszt, tojás... A megfőtt zöldséget ízesítem, mixelem, keményítőzöm esetleg. Nagyon finom így is. :))


(A recept és a fotó innen való.)

Tízórai

Útközben egy energiaszelet, egy alma, egy liter víz.

Útra készen

  • Edzés megvolt.
  • Baldachinos kiskertem meglocsolva strandolósra (alul-felül úsznak).
  • Cuccaim bepakolva.
  • Kaja hűtőtáskában, a többi betéve.
  • Lakás rendben.

undefined

Indulás! :)

Reggeli

Narancsos-diós zabkása



50 g apró szemű zabpelyhet mikróban 2 perc alatt kétszeres mennyiségű vízzel megfőztem. Hozzádaraboltam egy narancsot, és fél marék diót.

Insanity edzésprogram ismertető

Insanity




undefined

Idén év elején találtam rá erre a programra. A www.teambeachbody.com oldalon minden infó megtalálható róla. Edzőről, edzésről, étkezésről.

Lilára kattolva már írtam róla, még a blog indulásakor.

undefined

Az edző Shaun T. , egy amerikai fitneszguru, aki korábban koreográfusként olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Mariah Carey vagy Val Kilmer. Fantasztikus, hihetetlenül motiváló, alapos... Óriási segítség abban, hogy legyőzd önmagad. Mert itt bizony határozottan feszegetned kell a saját korlátaidat!

Az edzés egy 60 napos, teljes törzskondicionáló program, mely garantáltam kihívást jelent mindenkinek. Nagyon kemény, igazán kitartást igénylő, gyors és látványos változást ígérő edzésprogram.

A közepes nehézségű gyakorlatok helyett maximum nehézségű gyakorlatokat tartalmaz, a kardió helyett pedig rövid szüneteket. Ezzel 80 %-kal emeli a pulzusunkat és olyan izmokat is megmozgat, amire más kardió jellegű gyakorlatok nem képesek. A hirtelen váltások miatt pedig a zsírégetés folyamatos.


A progi legelején egy fittségi tesztet kell elvégezni (Fit test), mely önmagában is kihívás, nekem anno nehezebb volt, mint maga az első edzés, majd minden nap más programot kell végigcsinálni. A tesztet kéthetente kell  elvégezni, mindig feljegyezve az eredményeket, így láthatjuk, mennyit fejlődtünk.

Az edzés tíz dvd-ből áll:

1. Dig Deeper & Fit Test: ez az a bizonyos kéthetente elvégzendő teszt, mely által követni tudjuk fejlődésünket.


2. Pylometric Cardio Circuit: tisztán zsírégető program.







3. Cardio Power & Resistance: izomépítő program, erősítő és nyújtó gyakorlatokkal.



4. Cardio Recovery & Max Recovery: regeneráló edzés, felkészít a következő szakaszra.



5. Pure Cardio & Abs: kemény kardió edzés.


6. Cardio Abs: a hasizom erősítése, definiálása.

7. Core Cardio & Balance: az egy hónapos szakasz lezáró programja.

8. Max Interval Circuit: köredzés, hihetetlenül intenzív.


9. Max Interval Plyo: a lábedzés.

10. Max Cardio Conditioning & Abs: határfeszegető köredzés.


Az edzéseket meghatározott edzésterv szerint kell végrehajtani.


Több, különböző formátumú edzésnaplót találhatsz, www.teambeachbody.com.

Az étkezési tervet tartottam hozzá. Sok újdonságot ismertem így meg.

Fontos: edd meg, amit előírtak, mert ez egy nagyon kemény, embert próbáló edzés, és ha nem eszel, meg csökkented a szénhidrát-beviteleted, nem fog menni az edzés!!!

A legfontosabb: olvasd el az ajánlást, és NE erre edz, ha bármilyen nőgyógyászati, szív-, egyéb panaszaid vannak!!!! Felelősséget csakis te vállalsz magadért!!!

Mai edzés

Asylum 3. kör 11/Game day és 12/Back to core




Ez gyilkos volt... A legvégén, a talajon végzett gyaksziknál már annyira fájt az alsó felem, a derekam, a hátam, a combom hátul főleg, hogy kikapcsoltam az agyamat, és csak csináltam...


Shaun T., utállak és imádlak!!!


:)))


Ébresztő gondolatok (kitartásról)

Pár éve majdnem kereken 1 évig munkanélküli voltam. Az elején bizakodva, maximálisan pozitív hozzáállással, lelkesen küldözgettem az önéletrajzomat minden, a két diplomámnak megfelelő helyre. Pár hónap után kissé belefáradva a választalanságba és a munkaügyre rohangálásba már mindenféle állásra jelentkeztem. Fél év után már szerencsétlennek és értéktelennek éreztem magam, a napjaim internet böngészéssel teltek az állásportálokon, borítékolgatás volt az ebéd és postára adás a vacsora. 8-9 hónap elteltével már minden étkezés helyett csak állásportál volt és önéletrajz. Azért váltogattam őket, hogy ne legyen olyan egyhangú. És bizony nem sokat segített a folyamatos és egyre erősödő megjegyzésáradat sem arról, hogy aki akar, az 1-2 hónap alatt simán talál munkát, és hogy én biztosan nem is akarok dolgozni, blabla... Teljesen ugyan nem adtam fel a dolgot, csak belefáradtam, megcsömörlöttem, kezdtem átfordulni nagyon kételkedőbe, lehangoltba, feladásközelibe. Hiszen 92 helyre küldtem el a jelentkezésemet, ebből összesen 4 visszajelzés érkezett (persze köszönjük, de... kezdetű). És akkor, majdnem kereken 1 év elteltével hívtak telefonon, állás, a szakmámban... Naná, hogy elfogadtam!

A sztorit azért írtam le, mert ez egy hosszú és jó példa az életemben a kitartásra. Az önfegyelem gyakorlására. Arra, hogy ha van egy célom, azért minden egyes nap tennem kell. Akkor is, ha kegyetlenek a külső körülmények. Akkor is, ha negatív a környezet. Akkor is, ha fáj, akkor is, ha éhes vagyok, akkor is, ha nem megy, akkor is, ha az egész világ ellenem van. Akkor is, ha a körülöttem lévők mind azt mondják, hogy nem jól csinálom és úgysem fog sikerülni. Akkor is, ha folyamatosan fejmosást kapok, mert szerintük ez ökörség. És a kitartó munka meghozza a gyümölcsét.

Ezt alkalmazni lehet az élet bármely területére. Lásd most az edzés- és étkezési programom. Kemények a dupla edzések, a végére legtöbbször szó szerint nem tudok felkelni a földről és úgy vánszorgok oda a vizemhez, mert beleadok mindent, amire képes vagyok. Az étkezést betartani még keményebb. Nem pocakbarát (nekem), hiányzik az esti CH, a saláta szótól magától lassan hányingert kapok... Sorolhatnék még kifogásokat, hogy esetleg miért tudnám abbahagyni ezt az egész így kajálást, de nem teszem, mert tudom, hogy végigcsinálom. És látom, hogy van értelme!

Mai fejbeli szokásnapló:

Így a mérés 5 napja alatt nincs egyetlen x sem. És még csak az időmet sem rabolja. Sőt: egyre inkább jó nézni az eredménytáblázatomat! :)