2012. július 17., kedd

Napi esti

"Witchbody" ;-)



Vannak, akik már ismerik ezt a "witchbody" poént. Puszi nekik! Azt hiszem, holnap ezt fogom gyakorolni itt, a tőlem pár méternyire folyó Dunán! ;-)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


Vacsora

Tonhalsaláta



Vettem egy akciós csomag jégsalátát, és hozzá egy konzerv zöldséges tonhalat. Tedd a halat a salira, és jó étvágyat!

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Barack

Mai tízóraim: barack. Anyuéktól kaptam egy ládányit. Hogy őszi-, sárga- avagy kopasz barack? Bevallom: nekem mindegy. Imádom.




Emlékeztek a gyerekkorotokra? Én nagyon sok dologra. Az egyik az, amikor a nagymamámnál a kerti játék közben csak úgy lazán, a barackfa mellett elsuhanva lekaptunk egy barit, és rágás nélkül nyeltük az édes gyümit. Vagy éppen kicsit leülve (na, ez ritka volt akkoriban), együtt ettük. Megmosás nélkül, naptól melegen, és ahogy fröccsent és folyt a karunkon az édes nedü, és ahogy csöpögött le a könyökünkön!! :) Már magam mosom a ruháimat, így tudom, hogy egy baracklé folt nem egyszerűen kiszedhető. De tudjátok mit? Most nem érdekel. Barackot eszem, és imádom, ahogy fröccsen, és folyik a lé!! :)))

Reggeli

Ma megint zabkását reggelizem 50 g zabból. Ugyanazt, mint ami pár napja az uzsonna volt.
Viszont megmutatom egy korábbi reggelimet, ami szintén gyors, beilleszthető a diétás étrendbe, és nagyon finom.


Spenótos, két sajtos, paradicsomos tojás


Recept: Ahány tojást eszel, felvered, serpenyőbe öntöd, nem kevered, lassan sütöd, nem fordítod meg. Félidőben rákerül a spenótlevél és a keményebb sajt, de csak a felére. Ha megsült, kiveszed a serpenyőből, ráteszed a paradicsom szeleteket és a puhább sajtot. Ráhajtod a tojáspalacsinta avagy tojáspizza másik felét, és tálalhatod is.

Megjegyzés:
  • sózd, borsozd, ízesítsd és töltsd ízlés szerint! :)
  • A tojássárgája sok zsírt is tartalmaz. Ha diétázol, készítsd egy egész tojásból, a többinek csak a fehérjét használd. (A sárgáját megeheti valaki a családból, vagy felhasználhatod sütibe -amiből, ha diétázol, csak a többiek esznek :))
Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Nulla céhás töltött paprika ;-)