2013. május 27., hétfő

Indulhat a hét! :)

Szuper! Voltam vezetni (imádok vezetni, ez az egyik hobbim, ez az, ami a leginkább kikapcsol), és megvolt a szokásos hazaérkezéses késő esti bevásárlás. Hűtő feltöltve, a kajatervet mindjárt összedobom, az edzésterv kész, elintéznivalók, programok a naptárban, indulhat a hét! :)

Bölcs

itt

Jin-jang golyó

 
Itt írtam, hogy semmi nincs itthon.
Na de neámmáhogy éhen haljak!
 
5 perces jin-jang golyó:
 
Egy kis tálkába 1 ek kókuszreszelék, 1 ek mét, egy másik kis tálkába 1 ek cukrozatlan, darált mák, 1 ek méz. Összegyúrtam, egymáshoz illesztettem, összenyomkodtam.
 

 
Tudom, tudom, nem éppen ideális esti kaja, de azt hiszem, nem is a legkatasztrofálisabb :)

Knittelfeld, 5. etap vége, újra itthon :)

Reggel még ez a látvány fogadott a knittelfeldi teraszomon:
 
 
Nagyon későn jöttek értem, már majdnem 11 óra volt.
Addig sem unatloztam: néztem a ház fölött gyakorlatozó harci repülőket. Imádom őket!
 
Majd útra keltünk, jöttek az autópályák, az autópályák és még autópályán is utaztam...
Sikerült megint eltévedni Eisenstadt felé. Eltévedni szép és jó meg izgi meg minden, ODAFELÉ, amikor a munkanapomból megy az idő. Na de hazafelé ! ! ! Ez a szabadnapom, hékás !
 
Iszonyat fejgörccsel már fent voltam egyszer hajnali fél 4-kor, de ittam, és gondoltam: elmúlik. Visszafeküdtem, 6-ig aludtam még egyet. Csillapodott a fejfájás, de nem múlt el. Az úton kénytelen voltam egy utastársamtól fájdalomcsillapítót kérni, ami 1 óra múlva kábé 20 %-kal csökkentette is a fájdalmat, no meg megittam egy liter vizet, ami után miattam kellett kétszer is megállni. . . A gyógyszer inkább arra volt jó, hogy Paksnál (na ja, a célvonal előtt. . .) sikerült elaludnom. Húztam is a lóbőrt majdnem hazáig.

 
Itthon ez a látvány fogad a teraszomról :)
 
Ahogy cuccoltam felfelé, a lépcsőházban összefutottam Margit nénivel, aki a múltkor megtalálta a kiutazáskor hajnalban a lépcsőházban elhagyott kispárnámat, és amikor hazaértem, felhozta nekem.
 
Aztán összefutottam a közös képviselővel, akivel kapásból egyeztettünk a hétre egy csótányirtást, és megdumáltuk a közös költséges dolgokat.
 
Amikor felértem, tojilette után megittam vagy 1 liter életmentő vizet. . . Csapvizet persze, mert ásványvíz egy csepp sincs itthon. . .
 
Amikor így kintről hazaérek, enni szoktam először pár falatot. Most is tervben volt, de kesun és mandulán kívül semmi nincs itthon. Így ettem egy marék kesut és egy marék mandulát.
 
Gondoltam: gyorsan kipakolok és kimosom (persze kézzel, mosógépem még mindig nincs) a pár mosanduszt. Megnyitottam a víz-főcsapokat: meleg víz nincs. Olyanképpen, hogy egy csepp víz sem jön a melegvizes cuccból. Hajrá.
 
Oké, kitolok én a technikával: melegítek vizet! A gáztűzhelyem alig akart engedelmeskedni. Na ja: totál kifogyóban.
 
Amíg imádkoztam a fazék mellett, hogy elég legyen a gáz a víz felforralására, gondoltam: iszok egy kávét. Kivételesen a mikrót használtam vízforralásra hozzá. Kész, bele kávé, eritrit, jöhet a fincsi kókusztej! Hoppá, hát az sincs itthon. Oké, lenyomtam a kávét szó szerint feketén.
 
Gondoltam: felhívom a közös képviselőt, hogy csak nálam nincs-e meleg víz, de a telefonom jelezte, hogy egyenlegemet felhasználtam.
 
. . .
 
Szóval hazaértem.
 
Jó itthon ;-)

Útifű maghéj

Fahéj itt
Curry itt
A füvesember tanácsai itt
Pekándió itt
Avokádó itt
Mandula itt
Kókuszzsír itt
Lenmag itt
Szezámmag itt
Mák itt



Az útifű 85%-a nem felszívódó élelmi rost, így rendkívüli a folyadék-felszívó képessége: képes arra, hogy a térfogatát akár a tízszeresére is megnövelje. Az útifű és a folyadék együttes hatását úgy fejti ki, hogy a fogyasztás után egyfajta zselés gél képződik a gyomorban, amely nyugtatja a nyálkahártyát és nem szívódik fel, hanem tovább vándorol, végig az egész bélrendszeren. Az üvegmosó keféhez lehet hasonlítani az útifű működési elvét: mindenféle lerakódott salakanyagot kiszedeget a bélredőkből, ám a bélbolyhokat megkíméli. Hasmenés esetén magába szívja az emésztőrendszerben található fölösleges folyadékmennyiséget, székrekedés esetén pedig a felszívott folyadéktartalom lágyítja a székletet, illetve a megzselésedett útifű nyomást gyakorol a bélfalra, ami segíti a bélmozgást. Az útifű maghéj nem felszívódó rostként segít visszaállítani a bélrendszer egészséges „hernyómozgását”.
Fontos: a Psyllium nem okoz sem hasmenést, sem székrekedést, hanem pont optimális állapotot eredményez! Segíthet továbbá mérsékelni a vér koleszterinszintjét is, ezzel csökkentheti a szívinfarktus kockázatát.

Hogyan alkalmazzuk az útifű maghéjat?

Rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása! Az útifüvet reggel és este étkezés előtt 20-30 perccel javasolt fogyasztani; 2 teáskanálnyi bolhafűmagot 1-2 dl folyadékban vagy natúr joghurtban kell elkeverni és azonnal meginni/megenni, hogy a zselésedés a gyomorban történjen meg.

Figyelem! Két év alatti gyermekek, illetve várandós, szoptató nők számára az útifű használata nem javallott! (Forrás itt.)



Útifüves boszirecept: boszistollen itt.