2013. augusztus 21., szerda

Új fejezet 10. nap


Nehezen ment az elalvás, mert egy tenyérnyi, vastag lábú pók rohangált a lakosztályomban, és mert vendégem volt: egy szűnyog. De ha már időben kikapcsoltam mindent és vízszintbe helyeztem magam, arra gondoltam: a pók nem fog idejönni; a szúnyoggal pedig nem hadakozom. Nyugton maradok és elalszom, maximum lesz majd pár szúnyocsípésem, nem fogok belehalni. Az alvás fontosabb, mint hogy idegesen csapkodjak hajnalig, fölöslegesen, mert úgysem tudom elkapni.
Becsuktam hát a szemem, szokás szerint bepakoltam a gondolataimat a fiókba, és aludtam.
Reggel 6-kor ébredtem, ébresztőre!! Na, ilyen hónapok óta nem fordult elő! :)
Sokat számít, hogy 23 fok van a szobában, nem 33 meg 38, mint az otthoni két hétben volt. Nem bírom a meleget. Ezt csak az tudja megérteni, aki olyan, mint én: 25 fok nálam a maximum, utána fizikálisan rosszul vagyok, nagyon rosszul, és ez mindenre kihat. Nem kapok levegőt, a nap szó szerint kiszívja az energiámat; nem vagyok képes semmit csinálni, megjegyezni, figyelni... Ennek most vége, és ez hatalmasat dobott az életminőségemen :)
A pók reggel lent, a mosogatóban várt rám. Világrekordot ugrottam, és E. nagyon rendes volt, levadászta és kidobta...
 

Aerob és kimenő

 
Mivel tegnap este S. mondta, hogy ma délelőtt kapok egy kis kimenőt, nem erőltettem a hajnali aerobot. Válszoltam 10 +1 olvasói kérdésre. A szabadságos 2.5 órámban pedig szépen szabadtéren, biciklivel megcsináltam a dolgot. Hát mennyei volt :)
 

Edzés

 
Délután aztán minden különösebb rábeszélés nélkül bemelegítettem és megcsináltam a napi súlyzós edzést. Gumikötelekkel, és a guggolásokat, a kitöréseket tele pakolt hátizsákkal. Aztán 5 perc levezető kocogás és nyújtás. Jól ment, és már a 3. gyakorlatnál ömlött rólam a víz. Olyan kis egyszerűnek tűnik leírva az edzés kis 2x10-es ismétlésekkel, aztán közben az ember a tüdejét kiköpi... :)
 

Étek

Ugyanaz, mint tegnap, de azért leírom:
 
Reggeli: Rántotta (2 tojás, 3 tojásfehérje), 1 paradicsom, 2 pufi rizs, 50g mandula.
Tízórai: 1 tonhal konzerv, 33g barna rizs, 150g paprika.
Ebéd: fél camembert sajt, 150g uborka, 2 pufi rizs.
Uzsonna: 150g csirkepörkölt, 150g spenótfőzelék, 33g barna rizs, 1 pufi rizs.
Vacsora: 90g túró, 75g növényi joghurt.

1636 kcal, 146g F, 112g CH, 64g zsír

Folyadék: fél liter zöld tea, 1.5 liter víz.
 

Bölcs

 

"Lefele menni nagyon könnyű,
fölfele annál nehezebb.
Éppen ezért: ha fölfele mégy,
köszönj az embereknek,
mert lefelé is találkozol velük."
/Anatol France/

 
Új fejezet / Motiváció 1 /Döntés itt.
Új fejezet / Motiváció 2 /Célok
itt.
Új fejezet / Motiváció 3 / A motivációról itt.
Új fejezet / A táplálkozás 1 / Hogyan kezdjük el az életmódváltást? itt
Új fejezet / A táplálkozás 2 / Célok itt
Új fejezet / 1. heti edzésterv itt
Új fejezet / Táplálkozás 3 / 1. heti étrend itt
Új fejezet / Edzés 1 / Célok, eszközök itt
Új fejezet / Edzés 2 / Finomítások az edzéstervben itt
Új fejezet / 2. heti étrend itt
Új fejezet / 1. hét / Eredmények itt
Új fejezet / 2. heti edzésterv itt
 
 
 
 
 
 
 
 

Kimenő :)

Kaptam ma 2.5 óra szabit délelőtt :) Ki is használtam, elmentem biciklizni. Olyan helyekre, ahol eddig még nem jártam. (A blog szerkesztő és képszerkesztő programja még mindig durcizik. Pár fotót azért sikerült ideerőszakolnom, persze nem ott és úgy vannak. ahol és ahogy szeretném, de az eddigi semmihez képest ez már jókolra valami. :))

A templom felé vettem az irányt, no de innen már új lett az útvonal. Erre lent már nincsenek kerékpár utak, rendesen oda kellett figyelni, az utcák néhol nagyon szűkek, a forgalom viszonylag nagy.

Íme hát a már sokat fotózott templom, most teljesen más (látó)szögböl.

 
Jobbra a templom kerítése-fala, elöl a hegyek.

 
Találtam egy parkot, ott szépen leültem az őszinek kinéző padra és elfogyasztottam a bedobozolt tízórait.

 
Elértem a városi uszodáig.
 
 
Van csúszda is, aminek egy része a szabad térben van, kint :)
 
 
 
Csak ezen az utcán, nagyon közel az uszodához van egy hatalmas sportcentrum. Focipálya (rendes, nagy), teniszcsarnok, szabadtéri teniszpálya...) hatalmas parkolókkal, hegyekkel.
 



 
Gyorsan ment az idő, el kellett indulnom visszafelé. Sikerült közben lekapnom egy katonai gépet. Itt van a szomszédban Zeltweg, katonai reptérrel, itt nincs olyan nap, hogy ne látnék röpcsiket nagyon alacsonyan szállni. :)

 
A hegyek pedig hegyek, imádom őket. Meseszépek mindig, ma is, a kis csiklandozó-játszadozó-keletkező felhőgombolyagjaikkal.

 
Talán ez volt az utolsó 2013-as nyári kimenőm. Jó volt - mint mindig - kicsit nem a házban lenni, új dolgokat látni, biciklizni, nézelődni, szabadnak lenni. :)
 
 

Kérdések és válaszok


 
Annyi kérdést, kérést kapok a bloggal, a programommal kapcsolatban, hogy komolyan mondom, lassan felvehetnék egy asszisztenst, aki segít a endszerezésben, a megválaszolásban, az anyagkeresésben. Mert tök szimplán az én napom is 24 órás, egyszerűen sokszor idő nincs a legrövidebb válaszra sem. De innen üzenem: mindenkinek válaszolok. Amíg ez az én blogom, amíg ez az én prgramom, amíg engem kérdeztek, furán venné ki magát, ha más válaszolna. ;) Most olyan kérdésekre írok, amiket sokan kérdeztek:
 
1. Miért hagytad ott a munkahelyedet?
A legnagyobb indok: az anyagiak. Nemesen egyszerűen korábban sem életem jól/könnyen, de az utóbbi időben ez odáig fajult, hogy - habár nem változtattam az életminőségemen - kezdődött a számlatologatás, és tudtam: kezdek sodródni a létbizonytalanság felé. Nem ragozom, szerintem mindenki tudja, miről beszélek.
A második legnagyobb ok: semmi nem úgy ment, ahogy kellett/lehetett volna, így kezdtem idegileg egyre inkább összecsuklani. A közvetlen környezetem tudna erről mesélni. Nem lehetett már hozzám szólni, nem telt el úgy nap, hogy ne dühöngtem volna, hogy ne ordítottam volna, állandóan ideges voltam és ingerült, kezdtem megbolondulni. Ha maradok, ahol voltam, ma már az elmegyógy díszes példánya lennék.
A harmadik: az oktatásügy. Ebbe bele sem megyek: örülök, hogy kikerültem belőle.
 
2. Miért kínzod magad az életmódváltással, ha nem jutsz egyről a kettőre?
Mivel olyanok kérdezték, akik jelentős túlsúlyt birtokolnak, sütin élnek és chipset ropogtatnak este a tévé előtt, azt tudom válaszolni: ha leadtad a súlyfeleslegedet, esetemben 21 kilót, ha fel mersz venni bikinit, ha hajlandó leszel eldönteni, hogy nem kövéren és betegen akarod leélni az életedet, akkor én is hajlandó leszek belemenni veled ebbe a témába. :)
Válasz a szintén életmódot váltóknak: Attól, hogy nem vagyok csodabogár és nem pár hónap vagy egy év alatt érem el a célomat, attól még úton vagyok, és napról napra haladok az álmom felé. :)
 
3. Milyen zsírégetőt szedsz?
Nincs zsírégető, nincs csodatabletta, nincs varázsszer. Sem az én életemben, sem az életben. Étrend van, mozgás, kitartás. Ez a titok.
 
4. Neked könnyű, te egyedül vagy...
Ha szerinted könnyű így, ha nem szereted a családod, hát lépj ki az egészből, legyél egyedül, akkor leülünk és beszélünk.
 
5. Ha annyira bejött a paleo, miért váltottál mégis?
A paleo nekem nagyon jó: jól vagyok tőle, nincsenek emészési panaszaim, tényleg jót tesz. De a célom eléréséhez váltottam a "hagyományos" kakóriaszámolásos módszerre, mert tudom, hogy erre reagál a szervezetem, tudom, hogy ezzel elérem, amit akarok. A paleo nagyon jó lesz majd: súlytartásra. Gondokat a mostani étrend sem okoz, kicsit unalmas, de ennyi.
 
6. Tudsz valamit, amitől lapos lesz a hasam?
Nem.
(Nincs helyi zsírégetés. Ha lenne, már vékony combom lenne. Étrendváltás, sport, ez a titok.)
 
7. Miért eszel ilyen keveset?
1600-1800 kalória nem kevés. Mennyiségre sem. Egész nap nem vagyok éhes, hanem inkább tele a pocak. Fizikálisan is, mentálisan is jól vagyok, köszönöm :)
 
8. Miért edzel ennyit? Ez már túl sok!
Napi 1-2 óra mozgás, pihenőnap úgy, hogy a kinti két hétben be vagyok zárva egy házba, ahol a legnagyobb fizikai megterhelés mostanában, hogy 14 lépcsőn felmegyek a lakosztályomba, sok?
 
9. Tényleg úgy élsz, ahogy a blogon írod?
Életem egy kis szelete kerül a blogra, de az tényleg a valóság. Magamat köpném szembe, ha nem így lenne.
 
10. Mikor raksz fel magadról fotót?
Amint érdemes lesz. :)

+1. Nem gondolod, hogy pihenned is kellene?
De. Sőt tudom. Szeptemberben lesz két hét pihenő. No főzés, no dobozolás, csak pihi, napfény, hegyek, erdők, felfedezések :)