2013. november 16., szombat

Új fejezet / 2. szakasz / 20. nap

"Ne hagyd, hogy a tűz kialudjon benned. Egyik szikra pattanjon a másik után. Még a kételyek mocsarában is. Ne hagyd, hogy a lelkedben élő hős elpusztuljon. A vágyak, melyekre életed magányos pillanataiban gondoltál, de soha nem érted el őket. Valóra válthatod a megálmodott sorsot. Mert létezik. Mert valóság. Mert lehetséges. És a tiéd."
(Ayn Rand)
 
Nyolcvannégy évvel ezelőtt, november 15-én született a nagymamám. Nagyon jó döntése volt ez a sorsnak, mert ezáltal később megszülethetett anyu, majd én, a hugim, és az ő két tünemény gyerkőce is. Mami az egyetlen élő nagyszülőm. Egy kis Maminti, és én pár nappal ezelőtt megígértem, hogy meglátogatom. Szeretem betartani az ígéreteimet, most is sikerült.
 

 
Boldog születésnapot, mami! :-)
 
Reggel órára keltem, és mivel este itt hagytam mindent, ahogy volt, várt a mosogatástól kezdve az elpakolásig minden. Tudtam, hogy utazunk, hogy nem lesz időm semmire, így konkrétan és határozottan először elkészültem, aztán rendbe vágtam a lakást, majd gyorsan elkészítettem és befalatoztam a reggelit:
 
 
Délelőtt értünk Hőgyészre, át is ugrottunk Tamásiba, dolgom is volt, meg ugye Mindenszentekkor Knittelfeldben dolgoztam, így most mentem ki apuhoz a temetőbe. Nagyon jó érzés "haza" menni. Szinte minden második ember megállít az utcán, sok ismerőst évek óta nem láttam. Megtudtam, hogy E. és V. babát vár, találkoztam a volt óvónénimmel is, régi szomszédokkal... Nagyon rövid volt az idő, így is délután lett, mire visszaértünk mamiékhoz. Anyu többfélét főzött, így volt miből válogtani. Készített édesítőszeres káposztasalátát is, amit nagyon köszönök, mert imádom a kápsalit.
 
Ettem egy nagy tányér mennyei, leírhatatlanul finom anyu féle húslevest.
 
 
Aztán volt miből választani.

 
Először jött egy kis sült csirkemell rizzsel, salátával.

 
Majd egy adag pörkölt rizzsel. Aztán ettem még egy adag pörit, csak úgy.

 
Este fél 8 körül értünk haza.
 
És nyolckor ez a kis boszi lenyomta az edzést: LMP / Pump and burn.
 
Esti étekként pedig ettem egy tonhalsalátát. Pontosabban tonhalat (a szokásos fél hagymával és 7 olivabogyóval) és salátát.
 
 
Tegnap írtam: szabin vagyok. Nem terveztem, nem számoltam. Ettem, ittam, amikor megkívántam. De az edzésnek nagyon örülök. :)