2021. augusztus 25., szerda

Szerda, szervezés

Egyszer régen, nagyon régen (és nem a zúgó erdő közepében) csináltam a Fly Lady nevű programot. Ott minden napnak (is) volt egy külön feladata, a szerda volt nálam az "antihalogató nap". Itt kellett mindent elintéznem/megcsinálnom, amit addig egy hét alatt halogattam. (Nem volt rossz dolog egyébként.)

Úgy alakult, hogy a mai nap "antihalogató szerda" lett.

Hétfőn este kértem, ma megkaptam délelőtt a műtéti ajánlást a Davinci klinikáról. (Már hétfőn intézni kezdtem a TB alapú lehetőséget is azért, ami azon kívül, hogy "ingyen" van, nem volt számomra teljesen megnyugtató.) A műtét ára annyi, amit össze tudok szedni, és 2-3 év alatt visszafizetni... Estére meg is lett a teljes összeg.

A műtétre október 15-re vettek előjegyzésbe. Nem most lesz, de nem is olyan távoli az időpont, és sok szervezni való van addig.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem 3 hónappal ezelőtt lett műtét, hiszen akkor most simán kezdhetném a tanévet.

A 3 hónappal ezelőtti kontrollon még teljesen más volt a helyzet. Akkor a bal petefészkemben volt egy csokoládé ciszta bélfali kettőződéssel. És ez a ciszta az előző kontrollhoz képest kisebb lett és "felpuhult", azaz esély volt rá, hogy felszívódik. Ezért javasolta a prof, hogy próbálkozzunk még egy 3 hónapos Tubanis hormonkúrával, hiszen lehet, hogy megoldódik a probléma. A nyarat viszont végiggörcsöltem, meglehetősen durván, júniusban nem, de júliusban és augusztusban a mensi is megjött (a hormon ellenére), jött új gyakori tünetnek a szurkálódás, egyszóval az életminőségemben nem állt be pozitív változás. Én sem gondoltam volna, hogy a hétfői kontrollon (most aug. 23.) ilyen lesújtó képet mutat az ultrahang. A bal petefészkemből valóban felszívódott a csoki ciszta, viszont a jobb petefészkem, a méhem katasztrófa lett, összenövések lettek, és a méhem mögött is durva kismedencei endo szóródást látni... A vizsgálat 2. percében elhangzott: "Timi, nem ússza meg a műtétet". Meg is beszéltük a műtéti javaslatot és a lehetőségeket.

A fizetésnél a recepción már alig tudtam visszatartani a könnyeimet. Aztán M. jött a kocsival a bejárathoz (Pécsett épp leszakadt az ég), hogy nehogy begöndörödjön a hajam az esőtől (hát azt hittem, megeszem), kérdezte, mi volt, azután, hogy elmondtam, hogy nem jó hírek, már el is tört a mécses... Nem sírtam sokat, mert már a hazaúton kezdődött az ügyintézés.

Már hétfőn jeleztem a főnökömnek, hogy műtétem lesz, ma pedig felhívtam a konkrét időponttal. Amire kell, lesz megoldás a helyettesítésemre. A kolleganőim pedig szuper rendesek, támogatnak, és felajánlották (ahogy tavaly is), hogy ha nem bírnám, ha nagyon elfáradnék, a napközit megcsinálják helyettem októberig. Igyekszem, hogy bírjam.


Kedd

Tegnaptól dolgozom. Ott folytattuk, ahol júni 30-án abbahagytuk. Iszonyatos a pörgés. Mivel se igazgatónk, se iskolatitkárunk, kapkodtuk a telefont, tanszercsomaghoz táblát nyomtattunk, emaileket olvastunk és válaszoltunk meg, nyomtatványokat töltöttünk ki, kérdező szülőt fogadtunk (...), jöttek kollegák másik suliból, jött a polgármester úr, mellette volt egy 1 órás munkavédelmi oktatás és egy 3 órás tréning, de B. pl. elkezdte a betonfigurákat festeni, még le kell festenünk a hintákat is, lesz tanszercsomag osztás (amit keményen dokumentálni kell, és fotózni az átvételt, jegyzőkönyvezni...), tankönyvosztás, évnyitó próba, a Kréta aktualizálása, értekezlet az anyaiskolában...

Én már fél 4-kor nem láttam, nem hallottam, teljesen kipurcantam. Negyed 5 körül értem haza. Az endo kemény 6-ossal volt a társam egész nap. És csak hogy érezzem a törődést, amikor fél 8-kor bedőltem az ágyba, megmutatta, ki az úr és tombolt egy 9-eset, de nem ültem fel neki, rendesen szenvedve, gyógyszerbevétel nélkül, sokára, de elaludtam.

Pozitívum, hogy a gyomrom javulgat, a gyomorszáj görcsök is ritkulnak és nem olyan hevesek.