2015. március 20., péntek

Péntek (Mo. 14/5.)

Reggeli: 1.5 szelet sült bacon, rántotta (1 tojás, 1 sz. sajt, 1 falat kék sajt, a bacon zsírján kisütve)


Előkészület:


Sok időt takaríthatunk meg, ha előre főzünk. Két nagy csirkemell filéből készült sült csirke, fokhagymás csirke és csirke gyros. És spenótlevélből két adag spenót massza. (Ez biztosan adalékanyag mentes.) Az előre elkészített étel egy-két napig eláll a hűtőszekrényben, de a hús is és a spenót is adagonként fagyasztható, ha sietünk, ha gyorsan kell, csak előveszek egy adagot, megmelegítem és kész. Akár salátával vagy savanyúsággal is kiváló egy étkezésre. Dobozban a munkahelyre is magunkkal vihetjük. És így biztosak lehetünk benne, hogy nem kapunk be hirtelen bármit, nem veszünk gyorsan egy pizzaszeletet, fornettit vagy bármi mást, amire a szervezetnek nincs szüksége.

Ebéd: saláta tökmagolajjal, sóval; cékla; karfiol püré; csirke gyros (hatalmas adag volt, majd kipukkantam tőle)


Mozgás ebéd után: 7 km tempós séta


"Ha hetente 5-6 alkalommal erőteljes tempóban gyaloglunk 4,5-6 kilométeres sebességgel, egy sor súlyos betegség kockázatát csökkentjük. Különösen előnyös a gyaloglás azok számára, akik életükben soha vagy évtizedek óta nem végeztek rendszeres testedzést. A gyaloglás szinte semmilyen kockázattal sem jár, előnyei ezzel szemben rendkívüliek. Íme néhány már bizonyított a jótékony hatások közül:
Az erőteljes gyaloglás a szívizmokat gyorsabb mozgásra készteti. Ha rendszeresen útra kelünk, egy idő után csökken a vérnyomásunk, és ezzel természetesen az erekre gyakorolt nyomás is. Szaporodik vérünkben a HDL (a jó koleszterin), a vér kevésbé lesz sűrű, és ezzel mérséklődik a szívroham kockázata.
Az életkor előrehaladtával a legtöbben hajlamosak a hízásra. A félórás gyaloglás napi néhány száz kalória eltüntetésével jár, emellett az anyagcsere javításával is segít a kilók elleni csatában. Fontos azonban megjegyezni, hogy aki pusztán gyaloglással akar fogyni, annak kevés a heti 5-6-szor fél óra. A komoly fogyáshoz a napi gyaloglási adagot egy-másfél órára kell emelni.
Az elhízás és a mozgásszegény életmód a cukorbetegséget világszerte az egyik legelterjedtebb civilizációs betegséggé tette. Az amerikai National Institute of Diabetes jelentése szerint azoknál a túlsúlyos embereknél, akik a cukorbetegség korai stádiumában vannak a gyalogló programmal lényegesen jobb eredményt lehet elérni, mint az ilyen esetekben alkalmazott gyógyszerekkel.
A gyaloglás nem csak az izmokat erősíti, hanem azokat a csontokat is, amelyeket megmozgat. Mindez a csontritkulás megelőzése szempontjából bír rendkívüli jelentőséggel. Az idősebbeket sújtó másik fájdalmas mozgásszervi betegség az arthritis elsősorban a térdízületeket támadja meg. A kíméletes, de kitartó gyaloglás a térd körüli izmok erősítésével sokat tehet a panaszok enyhítéséért." (hazipatika.com)

Snack: 2 marék mogyoró, 4 kis sárgarépa

Esti sütés (energia pót generátor bekapcsolva...):



sonkás-káposztás muffin.


Mivel új recik, meg kellett kóstolnom. 

Vacsora: 2 répás és egy káposztás muffin. (Iszonyatosan laktatóak.)


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Répás négyes muffin




Hozzávalók (12 db-hoz):
  • 4 tojás
  • 4 közepes répa reszelve (kis lyukú reszelőn)
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 4 ek eritrit (vagy más édesítő)
  • 4 ek szezámmagliszt (gesztenyeliszttel lehet igazán finom)
  • 2/4 csomag sütőpor (gy.k.: fél)
Elkészítés:

Minden hozzávalót egy tálban villával összekevertem.
Muffin formába szedtem kanállal.
180 fokon (villany sütőben) 30 percig sütöttem.

Egy darab tápértéke:

kcal: 
79
fehérje: 4g
szénhidrát: 3g
zsír: 6g

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Freeletics cardio 4. hét




Aphrodite itt

Max itt

1. hét itt

2. hét itt

3. hét itt

15 hetes program itt

Motiváció


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha