2022. május 16., hétfő

Hétfő

Nagyon hosszú és zsúfolt hétvége után hosszú és zsúfolt hétfő.

A munkahelyből egész hétre elég lett volna a mai nap. Nehezen fogadom el a mai kisiskolai normát, ahol alap a káromkodás, a másikat hülyének, hülyegyereknek szólítani, ahol ha csak rosszul néz az egyikre a másik, azonnali reakció az ütés, a rúgás (...), ahol ha megkéred az egyiket valamire, azt mondja: nem érdekel (...). Persze nem 100%-ban ilyenek, de túl nagy százalékban. Volt már felnőtt lebunkózása, a durva visszabeszélés mindennapos, engem fejeltek már le... És ma... Nem ragozom, de amikor rád hárítják a felelősséget olyasmi miatt, amihez abszolút semmi közöd, amikor meggyanúsítanak olyannal, ami meg sem történt, és mindezt egy alsós gyerek találja ki, akkor csak állsz ott tehetetlenül és a maradék reményt is elveszted az emberiségben. És már nem percenként, hanem fél percenként kérdezed meg magadtól, mi a francot keresek én még itt...

Este még dobozoltam kicsinykét két napra.


R: tojás, pur kenyér, paprika.
E: tojás, virsli, paprika, kis mustár.
V: zabkása lesz frissen.

Hétvége

Megint csak nem tudnám összeszedni, mi minden történt. Sűrű volt a program.

Pénteken délután mondta be az unalmast a WC, egyben a tusoló és a mosdó lefolyója. Aznap este jöttek le hétvégére a húgomék látogatóba (is). Szerencsére - mármint WC-szempontból- nem nálunk volt a szállásuk.  

Szombaton még munka volt délután, felléptünk a másodikosokkal egy kis német műsorral a Babfesztiválon Babarcon. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek. :)




Ettünk Pun in Nullt (babos tészta), rétest.


És nagyon élveztem a kihelyezett "tojtojt".

A tusolást megoldottuk most húgoméknál. És van felajánlás is, hogy a közelben használhatjuk a tusolót-mosdót. Remélem, hogy megoldódik ma a dolog, még ha egyelőre ideiglenesen is.