2024. október 8., kedd

Napjaim (és dobozolás)

Akkor csak nagyon röviden.

Ma alvásvizsgálat második kör. 12.30-kor jöttem ki a Klinikáról. De 13 órakor online továbbképzésem volt. Túl sokat nem gondolkodtam: be a kocsiba, a pályán elérek a bólyi benzinkútig, ott tudok inni egy kávét, elmehetek mosdóba és elmajszolhatom a tegnapi egyik maradék szendvicsemet. Odáig a pályaszakasz felén útépítés miatt 60-nal lehetett haladni a leállósávban, így amire a kúthoz értem, kerek 3 percem maradt a 3 dologra. Kikértem a kávét, mosdó, ezután fizettem, közben megkerestem a belépési linket, letettem magam az első ülőhelyre a teraszon, rányomtam a linkre, de a telómon nincs telepítve a Teams, amíg ezt megtettem, előkaptam és haraptam a szendvicset, szürcsöltem hozzá a kapucsínót erőst izibe', vissza a linkhez, beléptem, 13 óra 1 perc volt. Gyorsan kivégeztem az étkezést, és már a továbbképzést hallgatva a kocsihoz siettem, beültem, előkerestem a jegyzetfüzetet, a tollat, és 14 óráig megvolt a dolog. Aztán irány Mohács. 30-cal, több km hosszan kígyózó sor közepén... Bevágódtam a Family Centerbe, mert papírpoharakat kellett vennem a sulinak. Közben hívott a kolleganőm: sürgősen telefonáljak a szederkényi (anyaiskolánk) iskolatitkárnak, mert nem jók a beküldött útiköltség-nyomtatványok. Kifizettem a poharat, útban a kocsihoz felhívtam a másik kolleganőmet, hogy elég lesz-e ennyi pohár, mert az összeset elhoztam, amit találtam, keressek-e még. Hívjam a másik kollégát. Odaértem a kocsihoz, beraktam a poharas szatyrot, beültem, hívtam a z előbbi munkatársamat, elég a pohár. Újra elővettem a jegyzetfüzetet, hívtam az iskolatitkárt. Konkrétan mindent újra kell csinálnom-számolnom, hát ez nem 1-2 óra lesz... Indulok hazafelé, újabb telefon: anyu lakásának új tulaja: levelek jöttek anyu nevére a lakásba, elhozná. Jó, megvárom a parkolóban. Tíz perc-negyed óra múlva jött is. Felcuccoltam, nézem a postaládát: M-nak jött valami, kiveszem, azt is felviszem. Otthon nézem anyu leveleit: MVM csekk, Mohácsi Önkormányzat fizetési felszólítás... Komolyan mondom: anyu január 6-án meghalt, a lakást júliusban eladtuk, mindenről kértünk-kaptunk nullás igazolást, mindenhol bejelentettük anyu halálát és a lakás eladását... Most futhatok megint köröket, csak azt nem tudom, mikor, hiszen holnap reggel megint Pécs, onnan pedig dolgozni megyek.... (Mert a dokim csak keddenként rendel, viszont novemberig betelt, mivel csak öt beteget fogad egy rendelésen, így november 19-én fogja kiértékelni a leletemet, de a gépet holnap reggel vissza kell vinnem...)

Mindezek után nekiálltam dobozolni holnapra:


Reggeli: rántotta, borssal pirított gomba (és a sali egy része).

Tízórai: alma, kesu (a suliban van).

Ebéd: fűszeres rizs, körte, csicseri, tonhal, saláta.

Vacsi majd itthon.

Nem tudtam két napra készülni, mert csütörtökön héttől suli, aztán egytől este hatig továbbképzés Mohácson. Pénteken pedig suli 7-től 3-ig, utána őszi bál estig.

.......

Ez tényleg szösszenet, és minden napom ilyen. Ha a munkát kivonnám az egyenletből, akkor jutna időm a magánéletemre. Ha a magánéletemet kiiktatnám, volna időm a munkára. A kettő együtt...