2016. augusztus 29., hétfő

Hétfő: derült égből...


A születésnapomra a húgomtól egy órát (is) kaptam, amit feltettem a falra. Nem gondoltam volna, hogy nagyon hamar egy "másik időzónában" találom magam. Ma ugyanis épp egy filmet néztem ebéd után, amikor megszólalt a telefonom. Külföldi munkalehetőség, beszélek-e a német ügynökséggel. Persze. Hívott is a hölgy rögtön, kérdeztem rengeteget, aztán az utolsó kérdésem: "Mikor kell végleges választ adnom?". "Mivel holnap van az utazás, most". "Oké, akkor igent mondok". És puff!: holnap este ilyenkor már úton leszek München felé.

Egyelőre nem írok semmit a munkáról, mert elevenen él bennem a tavalyi bécsi munka emléke, ott is elhangzott fű-fa, aztán teljesen más volt a kinti konkrét szitu... Amint lesz kint netem, jelentkezem. És legkésőbb három hét múlva újra itthon vagyok.


Szülinapi áfonyás-csokikrémes sütemény



Hozzávalók:

# 6 tojás # kb 160g liszt (mandula-, gesztenye-, kókusz-, szezám-, lenmagliszt vegyesen) # 15g kakaópor # édesítő ízlés szerint # kb 1 dl víz # 2 ek olvasztott kókuszzsír # 12g (1 csomag) sütőpor # pár csepp citromlé # nagyon kevés cukormentes szilvalekvár

A krémhez:

# 1 dl tejszín (ha lett volna, ezt használom: cocomas kókuszsűrítmény) # 70g cukormentes étcsokoládé






Elkészítés:


# A krémhez a tejszínt kis lábosban felmelegítettem, beledaraboltam a csokit, kanállal elkevertem. Majd mélyhűtőbe tettem.
# A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem.
# Egy tálban összekevertem mixerrel a tojást, az édesítőt és a sütőport, majd hozzámixeltem a kakaót és a liszteket. Arra figyeltem, hogy annyi liszt menjen hozzá, amivel egy nem túl sűrű, de nem túl folyékony, piskóta tészta állagú masszát kapjak. Ezért nekem kellett bele kevés víz is.
# Hozzáöntöttem a felvert fehérjét és a mixer legalacsonyabb fokozatát használva egynemű masszává kevertem. 
# 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt közepes tepsiben sütöttem 25 percig.
# Amikor a tészta kihűlt, kis téglalapokra vágtam.
# Majd a kis téglalapokból kettőt használtam egy szelet sütihez: mindegyiket félbevágtam. Az alsó szeletre lekvár, a másodikra csokikrém, a harmadikra lekvár került. A felső szeletet, a süti tetjét csokikrémmel kentem meg, találtam még pár szem áfonyát, azzal díszítettem. (Frissen is finom, de érdemes előző nap megkenni a szeleteket szerintem.)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha