2015. december 14., hétfő

Hétfő: "kedves" adventi üdv, NAV, MÁK, vendégség..., Magyarország 58.


Sokan kérdeztétek már, hogy akkor velem nem is történnek kisebb kellemetlenségek? Hát dehogynem, csak ezeknek nem kerítek nagy feneket, mert egyszerűen nem érdemesek arra, hogy foglalkozzam velük. Csak egy friss példa:

Amikor összegyűlik egy adag szemetem, összekötöm és ki szoktam tenni az ajtóm elé, hogy ne felejtsem el levinni. Ha a lakásban hagyom, simán átlépek rajta, vagy kikerülöm és ott felejtem. De az ajtó előtt, a küszöbön biztosan belerúgok kifelé menet, megfogom és leviszem a helyére. Az előző albérletemben többször előfordult, hogy egy-egy arra járó lakó megfogta és levitte, így ismertem meg anno több -kedves- embert a lépcsőházban. Tegnap este kiraktam a következő kis csomagot. Reggel, induláskor nyitottam az ajtót, bele is rúgtam volna biztosan a zacsiba, ha ott lett volna. De nem volt ott, hanem a kilincsen lógott. Levettem, csuktam be az ajtót, ahol ez a kedves adventi üzenet várt (lásd fotó). Több lehetséges reakció is átfutott az agyamon, aztán nagyon gyorsan úgy döntöttem: inkább leviszem a szemetet és megyek a dolgomra.
Szóval történnek ilyesmik, de nincs értelme ítélkezni vagy véleményt mondani, mert az élet -nekem- nem erről szól. Hanem mostanában leginkább a hivatalos ügyek elintézéséről.

Mára végre minden megvolt: hova kell mennem, a T1011-es nyomtatvány, minden hivatalos okmány, igazolvány... Hivatali nyitvatartás csekkolva, így elsőként mehettem be. MÁK: nyomtatvány lead, iratok fénymásol, pecsétek, aláírás. NAV: MÁK-tól kapott nyomtatvány másolat lead, újabb adatlapok kitölt, kérdéseim megválaszolva, csekkek kinyomtatva, kész. Hatalmas kő a szívemről: le.

Ebéd és délután anyuéknál. Pincében, padláson, kertben, udvaron, traccsolva (anyuék postásával a koleszterin mítoszról és mami orvosával sok mindenről) (...).









Tavaly az volt a terv, hogy a karácsonyos két hétre nincs terv. Mármint edzés és étkezés terén. Sőt lehet lazítani is a gyeplőn. 2014-ben bevált, így idén is így csinálom. 

R: 1 vajas-paprikás kenyér, fél turbó töltés
E (vendégségben): bableves (anyu olyan tündér, nekem hagyott rántás nélkülit), pogi, sajtos kifli
V: 1 mandarin

(Attól, hogy megeszek olyasmit is, amit nem kéne, a múltkori után már ésszel csináltam: annyi ilyesmit ettem, amennyitől nem leszek rosszul.)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


Karácsonyi bölcs



Karácsonykor könnyű szeretni, de mi van azzal a sok hétfő reggellel?

Parti Nagy Lajos

(saját fotó)