2016. október 7., péntek

Péntek, kalandra készen



R: 2 vajas-paprikás kenyérkém, keto kávé.
Nem tudom megunni. Egyszerűen imádom, imádom, imádom!
E: sült kolbász, saláta
Délután: marék szotyi
V: ld. reggeli
(Más volt tervben, kolbász, mint ebédre, meg is volt sütve, de egyszerűen nem bírtam megenni, úgy látszik, megint jön az időszakos húsundor, de majd elmúlik.)

Mozgás: 12 km


Múlt szombaton, október elsején kezdődött az autós kilométer-gyűjtésem. Akkor a barátnőmnél jártam. Holnap pedig folytatom a gyűjtést, most egy olyan 1000 km-es kis etappal. Sitzendorfba megyek, I. búcsúztatójára. H-nál alszom, vasárnap jövök haza. Egyedül megyek, és most nem megyek bele abba, hogy még sosem vezettem egyedül autópályán, külföldön főleg nem, és mennyire izgulok, mert meg fogom oldani, nincs más választásom. Csomagoltam az oda- és a visszaútra kaját, 2-2 vajas-sonkás-sajtos szendvicset. Kávét viszek az útra, és a holnapi reggelihez a keto kávé alapot. H-nak mesés kávéja van, azt öntöm majd rá. Tettem még be szotyit és mogyorót, minden eshetőségre. És folyadékot 2.5 litert.
Korán indulok, úgy terveztem, hogy csak Hegyeshalomnál állok meg tankolni és osztrák pályamatricát venni, és erőt gyűjteni a bécsi Duna-menti autópálya leküzdésére, aztán Stockerautól már több lehetőség is van a továbbhaladásra, onnan fejből tudom a városokat, falvakat a célig.
Egy hónapja még éheztem és nem volt egy fillérem sem. Most pedig megtehetem, hogy megejtem ezt a túrát. Ez nagyon nagy szó. Nagyon. (Még akkor is, ha ezzel "felélem" egy havi fűtésszámlámat. De így döntöttem. Ez most így van jól.)
Szóval most korai alvás, hajnalban indulok. 
Legkésőbb vasárnap este jelentkezem.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Megfontolásra

42 éves vagyok. Néhány éve rájöttem, hogy a túlsúly, a zsírpárnák, a lihegés attól, hogy elsétálok az 50 méterre lévő boltig, az egyre csak növekvő ruhaméret, a könnyű megbetegedés nem a barátaim. Ha ma is úgy élnék, mint 32 évesen, éjjel-nappal ennék, tespednék a tévé előtt és meg sem mozdulnék. Nem kell fitnesz modellé válni vagy megnyerni egy maratont, de mozogni kell, mert a testünk terhelésre lett kitalálva. És ha csak 5 (öt!) perccel kevesebbet fészbukozol, ezt a gyakorlatsort meg tudod csinálni egyszer. És máris tettél valamit magadért, a gyerekedért, akit fel szeretnél nevelni, a családodért... Nem a kövérség esztétikai jelentése a fontos, hanem hogy egy túlsúlyos embernek a belső szervei is zsírosak, a máj, a szív, az erek (...), szülőként pedig hatalmas a felelősség, mert a gyerek azt tanulja el, amilyen példát lát. Nem papolni szeretnék, mindenki úgy él, ahogy jónak látja. De lehet úgy is élni, ahogy érdemes. A döntés a tiéd.


Átmozgató, egyszerű gyakorlatsorok: például itt.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció


"Mindegy, mennyire nehéz, csak menj tovább. 
Csak akkor hibázol, ha abbahagyod."


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha