2013. november 25., hétfő

Ötzi sztori 23

E. hónapok óta várta, hogy felvegyék egy rehabilitációs programba.


Ma, a 11. etap 1. napján beszéltem E. lányával telefonon. S. elmondta, hogy hosszú idő után csöngött a telefon: kaptak időpontot, felvették E-et a programba, viszont ő lemondta! Miért? Mert ő inkább mégis A-val (a váltóm) és velem szeretne lenni! :)))

További Ötzi sztorik ittittittitt, ittitt, itt, itt (...), és az egyik kedvencem itt.

Új fejezet / 2. szakasz / 29. nap (Ausztria)

Egy viszonylag gyors csomagolás után egy szerűen nem tudtam aludni. Talán egy órácskát bóbiskoltam, és 1 óra után már kelnem kellett, a 11. etapra indultam Ausztriába.
 
Az úton sikerült kábé kemény újabb 1 órácskát bóbiskolnom, de legalább láttam, hogy erre milyen szépen esik a hó.
 
 
Reggeli: az úton 3 szendvics. Négyet hoztam, és éhes is voltam, de 3-tól egyszerűen totálisan jóllaktam. A szokásos (növényi) tejeskávémat ittam hozzá, fél litert. A vízből, amit az útra hoztam, fél liter fogyott.
 
660 kcal, 62g F, 11g CH, 41g zsír
 
 
Itt csodaszép fehér minden, a hegyek, a fák, a háztetők, az utak viszont nemhogy sónedvesek, hanem szárazak... (Az utazásokkor mindig csak a "magyar hótól" tartok, tudjátok, az valahogy más, tán nehezebb, szerencsétlenebbül etakarítható...)
 
 

 
 


Kis beszélgetés után gyorsan kipakoltam a csomagokból azokat a dolgokat, amiknek a hűtőszekrényben van a helyük. A fagyasztott dolgok is túlélték a buszozást.
 

A tán utolsó előtti körforgalomnál egy csutkafékezésnél röpültek a tojásaim, és meglehetősen első osztályú becsapódást hajtottak végre a busz padlóján. Mákom volt: a négy mappányi tojásból összesen 3 darab tört el, azok is úgy, hogy félberepedtek, tehát ki tudtam őket önteni a héjukból, gyakorlatilag felhasználható. Kevés fehérje került a tasi aljára, és a magammal hozott 2 étkezési naplóra is. Azt nem bánom, hogy a régi betojásozódott, de annak nem örülök, hogy az új is, amibe átmásolásra került már 2 teljes és egy fél régi naplicsek...


Kint fagy, a nappalimban -ha a szememmel ügyesen feltolom a pöcökig a kék mérőfolyadékot- pontosan 18 fok van. Állítom: kellemesebb a 16-nál. :-)

 
Ebéd: tonhalas-zöldséges tészta szerepelt a tervben, ami tonhalas tésztaként és salátaként realizálódott. :-)

(100g fitt tészta, 130g tonhal, 20g fejes saláta, 1 paradicsom)

536 kcal, 66g F, 56g CH, 5g zsír

Próbáltam aludni kicsit, de nem ment...

Uzsonna: a terv szerint túró lett volna, de mivel maradt egy szenyóm az útról, azt ettem meg.

 
218 kcal, 20g F, 3g CH, 14g zsír

Majd jött egy 2 órás séta minusz 3 fokban :-) Dupla nadrág, vastag zokni, csizma, sál, sapka, kesztyű. Így kivételesen nem is fáztam.





Vacsora: sült csirke (100g), saláta (kb 150g)

155 kcal, 27g F, 7g CH, 2g zsír

Összesen: 1570 kcal, 175g F, 77g CH, 61g zsír    (45%F, 20% CH, 35% zsír)

E. egyszerűen tüneményes ma. Vidám, jó a kedve, sokat nevetett, és felajánlotta, hogy menjek ma előbb aludni. Tyűha! Ha így telik el a két hét, hálát fogok adni ezért a munkáért. :-)