2014. augusztus 17., vasárnap

Estike


Pár órája írtam, hogy nehéz délutánom volt. Nyugtalan, tele kusza gondolatokkal, pityergős, nem-akaródzó csomagolós... Tettem a dolgom és közben csak arra gondoltam, hogy jobban akarok lenni. Amikor minden teendővel végeztem, az agyam megtalálta a megoldást: kiadta a parancsot a kezeimnek: vedd fel a futócipőt!, majd a lábaimnak: induljatok! Igen, sebes még a lábam. De ahelyett, hogy a sebeimet nyalogattam volna, betapasztottam őket. Zsebre vágtam a telefonomat, bezártam magam után az ajtót és már futottam is. Csak 25 perc volt és csak 3 km, egy szuszra, és csak a fotó kedvéért álltam meg 2 mp-re. Tudjátok, milyen érzés belefutni az izzó-vérnarancs naplementébe? Nem tudom leírni. Ezt egyszerűen érezni kell. :)

Bölcs: Húgomnak szeretettel!


Amíg hangulatunk és érzéseink attól függnek, hogy mások hogyan kezelnek bennünket, addig olyanok vagyunk, mint egy marionettbábu.
Ha valaki meghúzza a zsinórt, mi annak megfelelően mozdulunk.
Ha megpróbálunk oldottak maradni, akkor kitisztul a fejünk, és hatékonyan tudunk védekezni. A belső erő alapja az, hogy nem gabalyodunk bele mások érzéseibe és tulajdonságaiba. Teljesen mindegy, milyen az ,,adjonisten", mostantól kezdve én döntöm el, hogy milyen lesz a ,,fogadjisten". (Pivarcsi Gyöngyi)


Vasárnap

Már tegnap elkezdtem csomagolni, hétfőn hajnalban ugyanis újra két hétre Ausztriába megyek dolgozni.

Ma reggel megnéztem a kinti időjárás-előrejelzést: végig 20 fok körüli hőmérséklet, eső. Így hát kivettem az ujjatlan pólók nagy részét a csomagból, betettem zárt cipőt és kis kabátot is, vastagabb zoknit.

Nem viszek túl sok dolgot: a házba "bezárva" jól elvagyok a szabadidőruhámban is...



Úgy döntöttem, eljött az a pont, amikor nagyon határozottan és nagyon tudatosan el kell beszélgessek az agyam céljaimmal kapcsolatos szegmensével. Mert oké: összedőlt az életem, de ennek már -négy nap híján- két hónapja. Oké, hogy majdnem belebolondultam ebbe az egészbe, és nem tudtam enni, így kegyetlenül legyengültem, de ennek már lassan két hónapja. A kaja már rendben van, csak finomítani kell még rajta itt-ott. De az edzés! Igen, egy hét alatt volt egy lakodalom (4-5 óra tánccal), rá két napra egy egész napos strandolás, aztán egy erdei túra, majd egy városnéző nagy séta, no de ettől nem fognak feszesedni az izmaim... Így aztán ma délután készre pakoltam a csomagomat és leültem, megcsináltam a jövő heti edzés- és étkezési tervet. Mert az a tipus vagyok, aki, ha nem írja le konkrétan a dolgokat, akkor azok nem léteznek, és jön a "majd holnap" szindróma.

Nagyon pityergős délutánom volt. Eleve ez az első olyan alkalom, amikor - képletesen foglamazva - szívesen fognám anyukám szoknyáját és fújnám bele sírva az orromat, miközben hisztiznék, hogy nem akarok visszamenni... Mert most először igazán elképzelhetetlennek tartom, hogy hajnalban beszálljak a kisbuszba... Már pedig megjött az sms is: hajnali 2.30-kor indulás...

Izgulok, ideges vagyok, nem akarok menni, jár az agyam, tele megint nyomasztó gondolatokkal. Ezek csak úgy jönnek, a semmiből, hirtelen, mint az árpa-kezdemény, amit épp most fedeztem fel a jobb szememen... Nem hagyom, hogy elhatalmasodjanak rajtam. Arra gondolok, mennyi csodás dolog történt ezen az itthoni két héten, milyen szerencsés vagyok sok dolog miatt, mennyi élménnyel lettem gazdagabb. És hogy ha hazajövök, megint lesz két teljesen szabad hetem :)

Kegyetlenül lassú az itthoni netem, ha egyáltalán működik. A két hét alatt kereken kettő, azaz két napig működött úgy, ahogy illenék. Legtöbbször magát az oldalt sem hozza be, nem ám írni, meg képet feltölteni... Szó szerint meg kellett erőszakolnom és órákat várnom, mire egy-egy bejegyzéshez feltett 1-2 képet, aztán ha nagy nehezen összejött egy bejegyzés, utána megint órákig kellett várni, amire mentett és hajlandó volt közzétenni... És amikor végre közzétette, teljesen más képet mutatott, mint amit én a szerkesztés közben láttam, mint amilyenre szerettem volna... ... ...

Viszont ma is nagyon finomakat ettem. és megint semmi éhség vagy falásroham. Már kilencedik hete :)

(Sőt van mit ennem, van fedél a fejem felett, van munkám, lesz fizetésem, és 14 nap múlva jöhetek haza :) )




R: sonkás-sajtos rántotta, paradicsom.
E: halászlé (két tányérral).
V: sonka, kolbász, sajt, saláta.

(Sajnos nem tudok a nap végén utánaszámolni, annyira lassú a net, hogy a kalóriabázist nem bírja el...)

Belső csend: gyors problémamegoldás vagy lassú öngyógyítás?

"Most valami olyat fogunk mondani, ami sokak szemében istenkáromlásnak fog hangozni. Azt sem tartjuk kizártnak, hogy valaki kirohan a teremből vagy kikapcsolja a felvételt. A gyógyszergyártó cégekről van szó.
Sokan a legnagyobb ellenségnek kiáltják ki őket, de valamit figyelembe kell vennetek. Az Univerzumban minden a rezgések összepárosításáról szól. Minden kérésre megadatik a válasz. A gyógyszercégek pont a hatalmas keresletre jöttek létre. Mert mi az amit az emberek akarnak tömegesen? Azonnali megoldásokat! Itt fáj, ott fáj, ilyen tünet, olyan tünet, ilyen betegség, olyan betegség - most azonnal szűnjön meg a kellemetlenség. És a gyógyszercégek a tőlük telhető legjobban igyekeztek kiszolgálni ezt az igényt. Gyors, azonnali megoldásokat akartatok, hát megkaptátok.
Nagyon kevés ember akar mélyen belenézni önmagába a valódi gyógyulás érdekében. Ne fájjon, múljon el a tünet! Egy tabletta és legyen vége a problémámnak. De ezek mind csak felszíni megoldások. Minden tünet, minden betegség gyökere a rezgésbeli diszharmónia, melyről az érzelmi állapototok ad pontos visszajelzést. Ha vennétek az időt és fáradságot, hogy magatokba nézzetek a rezgésbeli okokért, és újrarendeznétek azokat, akkor nem csak a tünetektől és betegségektől szabadulhatnátok meg de az életetek is sokkal örömtelibbé és könnyebbé válna. De ameddig tömegesen gyors utakat és megoldásokat keresnek, addig ne csodálkozzatok a gyógyszercégek hatalmas profitján. Ők csupán kiszolgálják azt amire tömeges igény mutatkozik. Te, mint egyén pedig eldöntheted, hogy beveszed-e a tablettát, vagy nem; vagy más megoldások után nézel. Senki sem erőltet rád semmit. Szabadon választhatsz."
- Abraham-Hicks

Ketogén étrend 9. hét, összefoglaló

Ketogén étrend: alapok itt

Ketogén étrend minta 1 itt, 2 ittitt, 4 itt, 5 itt, 6 itt
Ketogén étrendem (heti menüvel):
1. heti összefoglaló itt.
2. heti összefoglaló itt.
3. heti összefoglaló itt.
4. heti összefoglaló itt
5. heti összefoglaló itt
6. heti összefoglaló itt
7. heti összefoglaló itt
8. heti összefoglaló itt

Hétfő:
R: rántotta (2 ek kókuszzsír, 3 tojás, 1 sz. házi kolbász)
E: (2 körül) gyros hús, paradicsom
V: (este 10-kor) marék mandula, kolbász, 1 sz. sajt.
Részletek itt

Kedd:
R: rántotta sonkával
"Nass": pár falat kolbász.
V: hagymás-paprikás-gombás csirkemell (sósan és erős paprikázva).
Részletek itt

Szerda:
R. 3 ek kókuszzsír
E: ketogén mekmenü: sonkás rántotta, natur saláta.
V: V: hagymás-paprikás-gombás csirkemell (sósan és erős paprikázva).
Részletek itt

Csütörtök:
R: kávé
E: pulykamell steak rukkolás salátával
V: mandula
Részletek itt

Péntek:
R: kávé
E: paprikás patiszon, cevapcica, sajt
V: mandula
Részletek itt

Szombat:
R: 5 szelet kolbász
E: indiai sáfrányos csirke, saláta, csokikrém
V: marék mandula
Részletek itt

Vasárnap:
R: sonkás rántotta (2 sz. sonka, 2 tojás, 1 ek kókuszzsír)
E: halászlé
V: saláta, sajt, kolbász, sonka
Részletek itt


Tapasztalatok:


- A súlyom stabil.
- Centizni nem tudok, nincs meg a centim. De gond itt sem lehet: a rövidnacim simán begombolható, sőt begombolva is lecsúszik a derekamról (eddig pont jó volt).
- A 13 éves unokaöcsém megjegyezte a strandon: Hol a hasad? Nincs is hasad! nagyon sokat fogytál! ;)
- Még mindig nincs falásroham. Éhség néha, főleg, ha kimarad a reggeli vagy nagyon későn reggelizem.
- 9. hete a zsírbevitel kb napi 75%, a fehérje 20% alatt, a szénhidrát nagyon minimális, 5-10%.
- Nagyon élvezem, hogy gyakorlatilag akkor eszem, amikor akarok/éhes vagyok.
- Nagyon élvezem, hogy alig járok boltba.
- Nagyon élvezem, hogy habár volt a héten lakodalom, 3-4 utazásos nap, nyaraltatás is, könnyen, gyorsan, egyszerűen tudok bedobozolni egy-egy étkezést.
- Kimondhatatlanul élvezem, hogy nem kell egész nap a konyhában állnom, az pedig cseresznye a habos tortán, hogy sokkal de sokkal kevesebb a mosogatnivaló!
- Még mindig napi szinten olvasok, kérdezek a témában, rengeteg finomítani való van még az étkezésemen. Tisztában vagyok ezzel, és hajlandó vagyok tanulni. 
- Boldogsággal tölt el, hogy nem görcsölök a kaján, hogy nem ez teszi ki életem nagy részét. A lelki dolgaimat igyekszem folyamatosan kordában tartani és rendbe tenni, tudom, hogy ez az egyik kulcs ahhoz, hogy jól csináljam az étkezést, hogy végre megtanuljak újra jól elaludni (még mindig iszonyatosan keveset alszom), hogy igazán legyen kedvem és energiám edzeni. Egyébként érdekes, hogy a ketoval igazi kemény edzés nélkül is alakulni látszom. Biztosan valamiféle zsírtalanodás mehet végbe, mivel ugye az izmaim nem fognak maguktól nőni.
- Az étkezési szempontokat figyelembe véve nagyon jól érzem magam a bőrömben.

Keto előtt és pár héttel a keto kezdése után

Kis különbség
Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Péntek Enikő: Core zóna kombó


Időzóna edzések 1-5. itt

Péntek Enikő: Időzóna 6 (has-kar) itt

Péntek Enikő: 2x4 perc popsi tabata itt

Péntek Enikő: Has-kar zóna kombó itt

Péntek Enikő: Kar-comb zóna itt


Péntek Enikő - ötletek napi 5 étkezésre itt

Péntek Enikő étrend itt.
Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Bölcs


Motiváció