2015. április 20., hétfő

Hétfő (Mo. 14/8.)

R: sonkás-sajtos-snidlinges rántotta (1 ek sertészsír, 2 tojás, 2 sonka, 2 ek reszelt ementáli)
E: cigánypecsenye (1 tarja, 3 szalonna), saláta
V: 2 vajas lenmag kenyér, 4 répa
Mozgás: -



1230 kcal


...........................................................................................................................

Sokan erősnek, határozottnak hittek. Én azt hittem magamról, mindent képes vagyok egyedül megoldani. Sok dologban igaz is volt, de amikor a saját tükörképemmel kellett farkasszemet néznem, amikor le kellett mennem a saját lelkem bűzlő poklának legeslegmélyebb mocsarába, akkor sem a környezetem, sem pedig én magam nem tudtam már, ki vagyok. Olyannyira elvesztem és atomjaimra hullottam, hogy egyedül már nem találtam a kiutat. Ezért fordultam külső szakemberhez, pszichológushoz. Aki eddig is rengeteget segített, kérdéseivel szép lassan megtalálom a válaszokat a saját kérdéseimre. 

P. Á. ajánlotta először, hogy forduljak kineziológushoz. Halogattam nagyon sokáig. Aztán az elhatározás már megvolt bennem: rendben, kipróbálom, csak a megvalósításig nem jutottam el. Ám -derült égből villámcsapás- egy netes üzenetet kaptam B. B-tól, aki kineziológusnál járt. Leírta, milyen hatással volt rá és én csak ámultam. Ekkor már nagyon piszkálta a fantáziámat a dolog, de nem volt energiám felkutatni egy szakembert. És ekkor egyszer csak B. küldött nekem anyagot. Az utolsó link után azt írta: "És ő mohácsi". Ez nem lehet véletlen! Felhívtam hát és kértem időpontot. Az első beszélgetés (múlt héten) érdekes volt és megerősített abban, hogy jó úton járok, mert Dr S-sel is pontosan ugyanide lyukadtunk ki, csak teljesen más irányból. 

Ma volt a második alkalom. Nem tudom leírni, ha valaki úgy mesélné, el sem hinném, annyira nem a megszokott, annyira nem választja szét a testet, a lelket, a tudatot, a tudatalattit. De annyi bizonyos: egy évtizedek óta magammal hurcolt hatalmas lelki tehertől sikerült megszabadulnom. Legszívesebben receptre felírnám mindenkinek.

"Sokan felismerik, hogy egy kiegyensúlyozott, minőségi élethez nem kívülről kapjuk meg a lehetőséget, hanem mi magunknak kell ezt megteremtenünk. Az első lépés, hogy rájövünk erre az alapigazságra, majd a bátorság segít abban, hogy cselekedjünk és a régmúlt sérüléseinek feloldása segítsen új alapokra helyezni életünket.




Miben segít az oldás?
Az életünk során keletkezett blokkok a jelenünkre is hatással vannak, gyakran befolyásolják életünket tudattalanul, válaszreakcióinkat bizonyos helyzetekre. Ezeknek a sérüléseknek, blokkoknak a hatására negatív érzelmi minták alakulnak ki. A cél ezeknek a negatív érzelmi mintáknak a feloldása. A figyelem és jelenlét hatására ezek a minták először átkerülnek a tudattalanból a tudatos elménkbe, majd végül feloldódnak. Gyakran a gyermekkorban elszenvedett sérüléseink okozói a felnőttkori párkapcsolati, önértékelési problémáinknak.

Kinek ajánlott?

Mindenkinek ajánlott, aki a jelenlegi helyzetén változtatni szeretne. Családi, párkapcsolati, munkahelyi konfliktushelyzetek, függőségek feloldásában hatékonyan tud segíteni. Az oldásokkal elősegítheted szíved kinyílását, hogy egy elfogadó figyelemmel és bizalommal tudj fordulni, megnyilvánulni Önmagad és környezeted felé. A találkozások hatására erősödhet tudatosságod, tisztánlátásod és tágulhat befogadásod mértéke, ezzel segítve Téged, hogy megéld a Jelen pillanatot és lényed kiteljesedését.

Hogyan zajlik egy oldás?
Az oldást minden alkalommal beszélgetés előzi meg, majd egy intim, bensőséges környezetben oldjuk fel a felmerülő problémák blokkjait. A folyamatban kulcsfontosságú szerepe van a Tudatos figyelemnek és a Szeretetnek. Az utaztató jelenléte segíti az utazót, hogy minél mélyebb rétegekben oldódjon fel a probléma. Néha elég egy alkalom, de előfordulhat, hogy egy probléma gyökere olyan mély, hogy több alkalomra van szükség. 

Mire van szükség? 
Rád és egy adag bátorságra, hogy felfedezd Önmagad és változtass eddigi életeden.
Nincs elvárás, csak Te vagy és az, ami Benned megszületik :)" kép és szöveg


"Amikor tévesen azonosítod Önmagad

Sokszor jársz tévúton. Azt hiszed az a test vagy, akit látsz? Az a pozíció, amiben ülsz? Az az ember, akit a környezeted lát? Vagy éppen az a férfi/vagy nő, aki egy kapcsolatban próbálja játszani ezt a szerelemnek nevezett bonyolult játékot? Nem válhatsz el, mert téged nem így ismernek? Nem válthatsz munkahelyet, lakhelyet, mert azt gondolod, életed végéig oda tartozol, ahova születtél?


Életed azonosulásai a legnagyobb tévedéseid. Nem az vagy, ami formákba önthető, amire címkék akaszthatók, ami titulusokkal leírható.
Te egy lélek vagy. Egy tökéletes létező, aki folyamatos változásban van. Nagyon naiv gondolat azt hinned, hogy az elért formád (akár külső, akár belső, akár tudásban) örökre változatlan marad. Az élet a komfortzónán kívül kezdődik.
Te akkor VAGY, ha a lelked a felszínre tud törni. Amikor vidáman énekelsz vagy épp boldogan kacagsz, úgy, hogy nem érdekel, ki mit gondol rólad. Te vagy előtérben, ha meg mered mutatni az igazi érzéseidet, valódi vágyaidat. Amikor levetkőzve félelmeid mered átadni magad egy másik embernek. Ott leszel Te, a másik szemében, szerelmében.
Ha a lélek nem fejlődik, akkor "haldoklik" (inkább használnám a vegetál szót, meghalni nem tud). El lehet utasítani a változásokat, de butaság, mert az életről mondasz le. Lehet, hogy félsz változtatni. Megértem. De a szabadság, a szerelem, a növekedés, a boldogság a változásban vannak. A felvállalt, megélt, örömteli megélésekben, amikor a Lélek van a felszínen, nem pedig a szerepek, az elvárások, az egó. A téveszmék, arról, hogy ki vagy te.
Az igazi éned a felhőtlen, örömteli percekben, a szerelemmel teli ölelésben, egy nevetésben... lelked rezdülésében lelhető fel. Nem úgy fognak emlékezni rád, hogy XY férje vagy felesége vagy egy nagyvállalat elnöke voltál. Arra fognak emlékezni, ahogy reagáltál a dolgokra, ahogy átadtad magad az örömnek.... és a másokra kifejtett hatásodra: mit váltottál ki belőlük, mennyire őszintén élted az életed."

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

50 Jump Rope Exercises to Build a Better Body




Törzs itt

Gyakorlatsorok teljes testre itt

Edzéstipp otthonra: mozogj az ünnepek alatt is! Shaun T. röpke videoi itt

Kezdő és középhaladó köredzés itt

Gyakorlatok "integetőháj" ellen itt
Néhány saját testsúlyos gyakorlat izomcsoportonként itt
Otthoni láb edzés ittO
tthoni tricepsz edzés itt
Otthoni bicepsz edzés
Total Body Workout 3 (teljes test) itt
Kar videók itt
Low Impact Lower Body Workout itt
30 Min Total Body Intermediate Interval Workout with Dumbbells itt
Kar (video) itt
Láb itt
Mell edzés otthon (női) itt
4 napos heti terv itt
Lean legs workout itt
Láb+törzs itt
Kerek popsi 20 napos kihívás itt
Pilates yoga bland video itt
Péntek Enikő Core zóna kombó itt
Stop and drop itt
2 minute abs itt
Navy seal workout itt
Star treck workout itt
Comb- és fenékformálás otthon itt
Functional Training (video) itt
Cardio interval workout (video) itt
Jump Rope Circuit Workout (ugrókötél) itt
Military Boot Camp itt
30 Minute Full Body Workout (30 perc teljes test) itt
Arms-Legs Circuit itt
Edzéstipp otthonra 33: Melissa Bender 30 Day Challenge (30 napos program videokkal) itt
Edzéstipp otthonra 32: Taralynn McNitt ajánlásásval itt
Edzéstipp otthonra 31 (+30 tipp) itt
Edzéstippek otthonra (26) gyűjtemény itt
Nagy túlsúlyhoz itt
Core challenge itt
Nike itt
Ha nincs időd itt
Shaun T-től itt

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Megjegyzéses 15

(1. rész itt)
(2. rész itt)
(3. rész itt)
(4. rész itt)
(5. rész itt)
(6. rész itt)
(7. rész itt)
(8. rész itt)
(9. rész itt)
(10. rész itt)
(11. rész itt)
(12. rész itt)
(13. rész itt)
(14. rész itt)

Nem bíztam magamban, nem voltam hajlandó felelősséget vállalni magamért, a tetteimért.



És nemcsak, hogy magamért, de sokszor másokért sem. Vagány lettem a vezetésben, sőt inkább vakmerő. Nem érdekelt a traffipax, iszonyat tempót diktáltam városban is, lakott területen kívül is. Így persze sokszor kellett előznöm és bizony nem egy olyan szituációba belementem, ami nagyon csisszes volt és veszélyes. A sárga és a piros jelzés sem mondott nekem semmit a rendőrlámpán, dolgom volt, mindig sürgős, mentem hát a saját tempómban. A Gondviselés tudhatta, hogy a „normális” énem sosem csinálna ilyet, így mindig mellettem állt. Akkor is, amikor Mindenszentekkor anyuékhoz autóztam.

Siettem (de minek?), nyomtam a gázt rendesen (de hogy miért?), pedig szó szerint minden tele volt rendőrökkel. És előztem, ha lehetett. Meg akkor is, ha nem... Két olyan előzésbe is belementem, amit máskor soha nem tettem volna. Szeretek gyorsan menni, szeretek előzni, de soha nem kockáztatnám a saját életemet és mások életét. Aznap volt két olyan necces helyzet, amiben ha nem segítenek a velem  (szemben és mellettem) közlekedők, akkor most nem írom ezt a bejegyzést. Az egyik necces volt, a másik totális őrültség. Már majdnem elértem a célom, amikor a záróvonalas, szűk sávos, beláthatatlanul kanyargó úton lassúnak tűntek az előttem 100-zal közlekedők. Én jóval gyorsabban mentem, hamar utolértem őket és mindenféle gondolkodás nélkül előzni kezdtem. Amint a másik sáv feléig értem, láttam, hogy jönnek szembe autók. Már az előzött autó mellett voltam, másik oldalon mellettem a velem szemben közlekedő. Három autó két sávban. Minden a pillanat töredéke alatt történt. Dudaszó, a szembejövő lehúzódik, amennyire tud, a megelőzött ráfékez és megáll, így helyet hagy nekem, hogy visszatérjek a sávba. Csutkafék, mert előttem is jármű, és már a saját sávomban vagyok. Egy pillanatra belenéztem a visszapillantó tükörbe, láttam, hogy megálltak az autók, dudaszó… Rólam elkezdett folyni a veríték, rázni kezdett a hideg és fogalmam sem volt, hogy a túlvilágon vagyok-e vagy még élek. Mert ez egy túlélhetetlen helyzet volt. Fizikai képtelenség volt így „elférni” ennyi autónak egymás mellett. Őrület volt arra gondolni, hogy miattam megállt a fél forgalom, hogy emberek, családok, gyerekek életét sodortam konkrét veszélybe csak azért, mert engem nem érdekel semmi, csak azért, mert én magam alatt vagyok. Amikor odaértem anyuékhoz, leállítottam a kocsit és nem tudtam kivenni a kulcsot, annyira remegett és olyan hideg verítékes volt a kezem... Angyalok serege volt akkor ott velem, megemelhették a kocsimat és áttehették a saját sávomba. És megkopogtatták a lelkem és az józan ész maradványom kiskapuját, hatalmas, hófehér, ölelő szárnyaikkal egy pillanatra megdédelgettek; megmutatták, hogy vannak, hogy itt vannak, csak legyek erős, tartsak ki, ők segítenek, vigyáznak rám. Attól a pillanattól kezdve befejeztem az őrültködést. A száguldozást is a felelőtlen előzésekkel együtt.

(...)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


Freeletics: Warm up (Bemelegítés)



Freeletics: Burpees itt

Freeletics: Squats itt

Freeletics: Push-up itt

Freeletics: Situp itt

Freeletics: Climbers itt

Freeletics: Stretching itt

Freeletics: Warm up (Bemelegítés) itt

1. hét itt

2. hét itt

3. hét itt

4. hét itt

5. hét itt

6. hét itt

7. hét itt

8. hét itt

9. hét itt

10. hét itt

11. hét itt

12. hét itt

13. hét itt

14. hét itt

15. hét itt

15 hetes program itt



Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Bölcs


Facebook oldal: Boszorkánykonyha