2014. szeptember 4., csütörtök

Csütörtök (Mo. 14/4.)

Reggel: 5 km futás :)

Reggeli: kávé, vitaminok.

Ebéd: cigánypecsenye, sült cukkini.

Vacsora: sali, máj, gyros.

Este mozi: Sin City- Ölni tudnál érte. 

A filmet G. választotta, csak a címét tudtam. Amikor kezdődött és kiírták a 18-as karikát, dobtam volna egy hátast, ha nem ülök, ugyanis meglehetősen érzéken lelkem nehezen viseli a borzalmakat, a szörnyektől iszonyatosan félek és nagyon sokáig utána még rémálmaim vannak. De bele is csaptak a lecsóba, már az első kockákon folyt a vér. Viszont a legelső képtől kezdve irtó érdekes volt, hogy a film fekete-fehér, és mindez 3D-ben... Olyan meglepően nagyszerű megoldás ez, hogy elterelte a figyelmemet a vérről. Ami egyébként majdnem végig fehér színű volt. Színek elvétve akadtak: az elején a nők egy-egy részlete kapott színt: a haj vagy a szem, a rúzs. A közepén egy zsaru vére, és a legvégén az egyik kulcsszereplőé (aki végül életben marad és meseszerűen legyőzi a gonoszt).

A történet több szálon fut, majd a végére egybe forr. 


Az egész olyan volt, mintha egy 3D-s képregényben élne az ember. Roppant érdekes. Gyerekeknek tényleg nem ajánlom, mert végig ömlik a vér és rengeteg a gyilkosság, a kegyetlenség, de felnőttként érdekes volt a sztori, de főleg a fekete-fehér + 3D megoldás.

A szereplőgárda se kutya, és a végén még feltűnik Lady Gaga is. Amellett, hogy magyar színész is játszott a filmben.


Lassan négy éve már, hogy nem tévézek. Az előző albérletemben nem is volt készülék. Amíg G-nál voltam, ott volt a hiperszuper tévé, azt se néztem. A mostani albérletben van kettő is, de nem nézem. Moziba menni viszont imádok :)




Bölcs

"Ma már rengeteg kutatás igazolja, hogy az életélvezők, a magukat boldognak valló emberek nem azok, akiknek minden dologból a legjobb van, hanem azok, akik a legjobbat tudják kihozni abból, amijük van.
Vagyis a boldogság egy lelkiállapot. Egy tudatállapot, ami tudatosan előidézhető és nem függ a külső körülményeinktől."
(Bagdi Bella)

Motiváció (futás)

„Rossz idő nem létezik, csak gyenge akarat.“ 

(Bill Bowerman, edző, a Nike alapítója, futócipő-tervező)




Rendhagyó edzéstipp otthonra

Tölts le vagy másolj magadnak egy mappába olyan edzés videókat, amiket szívesen csinálsz. Vagy edzés leírás is lehet. Innen bármikor tudsz választani, nem unalmas.

Az enyémben van súlyzós edzés, Insanity, Asylum, Péntek Enikő, gumiköteles EAP-os  (...) edzés is.

Mert a lényeg, hogy mozogj.