2015. augusztus 7., péntek

Csütörtök, péntek (Mo. 14/4-5.)


Edzés reggel: 5 km tempós séta, Insanity 22.: Plyo

Reggeli: rántotta, gyümölcs.
Ebéd: sült hal, rántotta, zöldség.

Vacsora: gombás csirke, saláta.
Ma voltam Dr S-nél. Ééééés, jelentem: utoljára! :)

Erről majd később írok.

(Kép: arcaim a terápia alatt.)


PÉNTEK

Egy -régóta már szokásosan- isteni alvás után a meleg miatt kicsit pilledten, de mosollyal és tele tervekkel ébredtem. Kócosan, smink nélkül belebújtam a tegnap beszerzett szerkómba. Csak úgy. Hogy kicsit élvezkedjek benne. Aztán:

Mozgás: Insanity 23.: Cardio Recovery.

Utána tusolás, hajmosás és visszabújtam a szerkóba. Indult a nap.

Hétfőn már írtam, hogy Ausztriában rengeteg recept- és ételötlet fogalmazódik meg a fejemben. Azt is írtam, hogy a meleg miatt valószínű, hogy nem fogok kreatívkodni. Viszont tolonganak az ötletek, látom magam előtt a kész, új ételeket, érzem az ízüket, jönnek, tülekednek, életre akarnak kelni, hát mit tehetnék mást: bekapcsolom a tűzhelyet és főzök.

A minap rendet raktam a kis spájzomban, találtam zabpelyhet és egy kis adag rizst. Először arra gondoltam: elajándékozom. De a következő pillanatban tudtam, hogy ez egy "jel". Arra, hogy újra kipróbáljam, hogy reagál rájuk a szervezetem. A zabkását imádom, de ezer éve nem ettem már. A rizs eddig nem volt gyomor-haver, mert jött utána a falkaparós éhség.

Reggeli: zabkása (3 ek zab, forró víz, csöpp édesítő, vanília aroma), sárgadinnye.

Isteni volt.

És ettem még ezt: 2 vajas-sós-paprikás lenmag kenyér, kávé.

Még délután fél 1-kor sem voltam éhes.

Ebédre kipróbáltam a rizst. Sima főtt barna rizs volt. És nem jött a falkaparós!

Ebéd: fűszeres pisztráng, sült hal hal(áli) szósszal, rizs, parmezános sült cukkini, mediterrán saláta. És hirtelen ötlettől vezérelve készült jeges kávé is.

(A recepteket majd folyamatosan töltöm fel a blogra.)

Délután strand (Duna).

Vacsora: marék mandula, hagymás-borsos csirke, rántotta, saláta.
Nem teljes, nem részletes ennek a napnak a leírása sem, mert vannak dolgok, amik mindenkinek a napjához hozzá tartoznak, és vannak olyan dolgok is, amiket a fejemben, a szívemben, esetleg nem a nyilvánosságnak szóló fotókon őrzök meg. És vannak folyamatban lévő dolgok is, amik, ha fontosak lesznek, megörökítem itt. Igyekszem keveset ülni a számítógép előtt, hiszen az élet a gép ezen oldalán van, nem a másikon. ;)

Holnap utazom, megyek megnézni unokanővérem pár hetes kisfiát, üdvözölni a legújabb, legkisebb rokont. :)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Gyors, hagymás-borsos csirkemell

Hozzávalók:

100g csirkemell filé # 1 kis lilahagyma # 3 ek kókuszolaj # só, bors

Elkészítés:

# Egy serpenyőbe öntöm az olajat.
# A húst falatnyira darabolom.
# A hagymát meghámozom,  vékony karikákra vágom.
# A hagyma- és a húsdarabokat a forró kókuszzsíron jócskán borsozom,  sózom,  átsütöm.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció






Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha