2016. június 27., hétfő

Esti bölcs


Vasárnap, hétfő

Vasárnap:

Még mindig kegyetlen meleg volt. Az energiám 70%-a eltűnik ilyenkor, kiszívja a hőség. És este nyolcra dolgozni kellett mennem.

R: 2 vajas-paprikás-szalámis kenyér (köszönöm a szalámit!), keto kávé
E: -
 V: sajtok, szalámi (köszönöm!), olíva, paradicsom (köszönöm!)


Mozgás: 5.4km




A munkapólóm nem száradt meg és kegyetlen volt a hőség is, így lengébe öltöztem, bevizeztem és felkötöttem a hajam, és amikor a szervezetem már végképp alacsony fokozatba kapcsolt, kimerült a kánikulától, akkor indultam dolgozni a csodás naplementében.


Előre jelezték a vihart. Először csak furcsa sárga szín borította be a sétálóutcát.
(Mohács még így is gyönyörű.)


Majd egyre sötétedtek a felhők.


És aztán leszakadt az ég. A főnököm nem volt tőle boldog, én annál inkább. Végre lehűlt kicsit, imádtam a teraszról bepakolni és megázni.




Nagyon szuper, hogy ezen a munkahelyen 99%-ban nyitós vagyok, azaz reggel fél nyolckor kezdek és délután négykor végzek. Persze rendezvényekkor kell mennem este, de csak besegíteni: ha lemegy a nagy tömeg, eljöhetek. Így ma fél éjfélig voltam. Nagyon megkavar engem a műszakozás, még heti egy este is. Mert amikor hazaérek, még mindig pörgök, amiből nagyon nehezen tudom csak leállítani magam. Így hajnali kettőre-háromra tolódik az elalvás, másnap pedig általában nyitni megyek. De szeretem a munkám, egyre inkább kedvvel csinálom.


Hétfő:

Vihar volt éjjel is, többször is felébredtem egy késői elalvás után. Hatkor kómásan ébredtem. Az idő ripsz-ropsz elrepül munkába indulásig. Gyors reggeli után irány dolgozni.

 (update 2016.08.22)



R: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé
E: gyros hús
V: virsli, mustár, mozzarella, paprika, paradicsom (köszönöm!)

Mozgás: 7.5 km

Ma is fülledt idő volt. Kora délelőtt három zápor, majd pára, hőség. Elég is volt belőle négyig a teraszon, a munkahelyen. Otthon aztán, a teraszon, a hosszú, hűvös levegőt hozó esőben már más volt. Imádom nézni, ahogy a fák hajladoznak a szélben, ahogy a föld mohón issza az égi áldást, minden csendesebb, nyugodtabb, a zöld zöldebb...


A bringám szerelőnél volt. Szegényem lassan húsz éves, eddig minden oké volt vele, de most az első gumi megadta magát, külső-belső csere. M. ment érte (mivel én dolgoztam) és hozta el nekem (köszönöm!), így megint mehetek vele majd dolgozni. A kiadás nem volt betervezve, majd holnap átnézem a "könyvelést", osztok, szorzok, átvezetek és megoldom.

Ma megkaptam a heti fizut és a beosztást. Laza hétnek nézek elébe, ami anyagi szempontból nem előnyös, viszont tudok többet pihenni, futni, el tudok menni ügyeket intézni, ráadásul mindegyik munkanap nyitós műszak, az alvást és az étkezést sem kell különösebben variálnom.

Végre 25 fok alatti a lakás hőmérséklete is. Így már remélem, tudok végre egy igazán nagyot aludni.


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

2016-ban 2016 km/13. heti összefoglaló

1. heti összefoglaló itt

2. heti összefoglaló itt

3. heti összefoglaló itt
4. heti összefoglaló itt
5. heti összefoglaló itt
6. heti összefoglaló itt
7. heti összefoglaló itt
8. heti összefoglaló itt
9. heti összefoglaló itt
10. heti összefoglaló itt
11. heti összefoglaló itt

12. heti összefoglaló itt


13. hét:



2016. áprilisában elhatároztam, hogy lefutok-gyaloglok 2016 km-t. 
A januári 100, a februári 102, a márciusi 125, az áprilisi 222, a májusi 159 km után júniusban eddig megvan 192 km.


Úgy "terveztem", arra gondoltam, milyen jó lenne az első félévben a 2016 km felét megcsinálni. A lábfájásom nagyon sokáig hátráltatott ebben, viszont van még egy teljes hetem. Ha nyolcvan-valahány kilométert sikerül megcsinálnom, meglesz az 1008 km. Nem görcsölök rá, annak nincs értelme, viszont benne van a levegőben a "lehetséges". Na, majd egy hét múlva megírom, hogy sikerült.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha