2015. augusztus 1., szombat

Szombat (Au. 14/13.)

Hogy miért mosolyog Shaun T? Tényleg szereti gyilkolni az embert. Igaz, hogy ma, a 19. edzésnapon pihenő volt, de Shaunt, az edzőt egyszerűen képtelenség elfelejteni. Ma is gondoltam rá minden mozdulatomnál: amimben nincs izomlázam, az a testrész nem is létezik... Azért összesen majdnem egy órát sétáltam ma. Nem tempósan, csak úgy. Normál sebességgel. Maga a mozgás is jólesett, de a szabad levegőn tartózkodás még inkább jót tett. Nagyon elfáradtam így a 13. folyamatos munkanap végére, de még egy nap, aztán utazom haza és lesz két hét szabadságom.
Reggeli: vajas piskóta, kávé 1 ek zsírral

A piskóta készen volt, a fagyasztóban várta, hogy végre foglalkozzam vele.
A vajat imádom, a szervezetem viszont csupán ekkora mennyiséget tolerál, ezt még nagyon jól.
A kávéba ma sertészsír került. Imádom a disznózsírt, amióta az eszemet tudom, simán meg tudom enni magában is, kicsit megsózva, és a kávéban sincs vele semmi bajom. 
Ebéd: Cukkini tekercs, paradicsom saláta

Két napja a fejemben volt már a tekercs terve, ma nem hagytam, hogy a körülmények határozzák meg az ebédemet: kipróbáltam, működik-e, milyen. Kérem szépen: mennyei finom, nagyon laktató, E. is besegített az ötödik tekercsnél és ő, aki ki nem állhatja a cukkinit, kérte, hogy ha legközelebb ezt eszem, neki is ezt készítsem.
Paradicsom. Mivel -hála a jó égnek- nincs autoimmun betegségem, néha szerepel a paradicsom az étlapomon. Leginkább így szeretem, salátának. Ez most kivételesen bolti, de nem spanyol (...), hanem osztrák, helyi termelőtől. Bízom benne, hogy a bio nem csak egy elcsépelt divat-szó a papírján. 

Otthon a piacon szoktam venni házit vagy anyuék kertjéből kapok.
Vacsora: rántotta sonkával, sajttal

Igazán éhes nem voltam még, úgy jóllaktam ebédkor. Viszont imádom a rántottát, friss, echte házi tojásból (E. fiáék tyúkjai tojják a jó kis hegyi levegőn a Bauernhofban).

Nem tudom, miért alakult így, de az osztrák két heteimen csak úgy cikáznak az újabbnál újabb recept ötletek a fejemben. Ha az otthoni két héten minden nap két új ötletet próbálnék ki, nem lenne elég a 14 nap. De megint kánikulát jósolnak. Amikor 13 napja eljöttem, az albérletben 29.5 fok volt. Sütő használat nélkül. Légkondi nincs, így a kreatívkodás is a "Hanyagolom" kategóriában marad.

*Az a mosoly mögött nem csupán jó érzés bujkált. Hála volt az, végtelen.*
*Ő megbántott, én bocsánatot kértem.*
*Jótett helyébe jót várj!*

Lassan elteszem magam holnapra. Mert még egy napot végig kell mosolyognom türelmesen. (Az alvásterápia azért is szuper, mert ha az ember végig csinálja, utána már megengedheti magának, hogy ha fáradt és lehetősége van rá, korábban menjen aludni. Olyan jól beáll a belső óra, hogy legtöbbször sikerül munkaidő előtt, időben felébredni. Hasonlít a mechanizmusa a súlyvesztésére.)

Megtalálsz a Facebookon is: BoszorkánykonyhaCukkini tekercsCukkini idény van. Ahol dolgozom, a kertben az egyetlen kis cukkini palánta nagyra nőtt és folyamatosan ellát minket a termésével. Azzal a növénnyel, amivel egyszerű dolgozni, amiből rengeteg féle étel készíthető, amiről azt tartják: egészséges.
Már két napja kigondoltam ezt a receptet, ma el is készítettem. Előre tudtam, hogy ízletes lesz majd, hiszen minden alapanyag nagyszerű. De hogy ennyire finom lesz...! 

Hozzávalók (5 db-hoz):

fél nagyobb cukkini # 5 szelet sonka # 5 szelet sajt # só, bors # a panírozáshoz: lenmagliszt, szezámmagliszt, kókuszreszelék keveréke (a mennyiség attól függ, mennyit vesz fel a tojás, nekem is még az eredetileg előkészítetthez kellett utána hozzátennem), 1 tojás # a sütéshez sertés-/kókuszzsír

Elkészítés:

# A fél cukkinit jól megmostam, megtöröltem, késsel 1 mm vastag, kb 5-7 cm hosszú szeleteket vágtam belőle (egy tekercshez 4 szelet cukkinit használtam). Úgy forgattam a növényt, hogy a magház ne kerüljön a szeletekbe. A szeleteket sóztam, borsoztam.
# 4 cukkini szeletet egymásra tettem, először egy szelet sajtba, majd ezt egy szelet sonkába forgattam. Megtűztem egy fogvájóval, hogy könnyebb legyen panírozni.
# A panírozáshoz egy tányérba tettem a száraz dolgokat, egy másik tányérba a tojást, amit villával felvertem.
# A tekercseket egyenként először a lisztes keverékbe forgattam, a két szélén is alaposan, aztán a tojásba, majd újra a lisztes keverékbe.
# Forró zsíron egy serpenyőben sütöttem meg, közepes lángon. Egy-egy oldalnak kb. 4-5 perc kell.

Köret nélkül, paradicsom salátával tálaltam. Mennyei és laktató (de nem nehezen eltelítő) étel.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha
Upper back exercises: Work your swimming muscles


Péntek Enikő Időzóna edzések + étrend itt

1000 Calorie Workout Video - Strength, HIIT Cardio and Abs Workout videó itt
Jump Rope Cardio HiiT videó itt
Ten-Minute Jump Rope HIIT (videó) itt
Jump Rope and CORE HiiT workout (videó) itt
Jump Rope Workout Routine - Intense Home Cardio & Toning Exercises (videó) itt
Fat burning jump rope workout itt (videó)
10-Minute Jump Rope Workout itt (videó)
50 Jump Rope Exercises to Build a Better Body itt (videó)
Jump Rope Workout for Intermediates (Zuzka) itt (videó)

Jump Rope Circuit Workout (Zuzka) itt (videó)

Gyakorlatsorok teljes testre itt
Edzéstipp otthonra: mozogj az ünnepek alatt is! Shaun T. röpke videoi itt
Kezdő és középhaladó köredzés itt
Gyakorlatok "integetőháj" ellen itt
Néhány saját testsúlyos gyakorlat izomcsoportonként itt
Otthoni láb edzés ittO
tthoni tricepsz edzés itt
Otthoni bicepsz edzés
Total Body Workout 3 (teljes test) itt
Kar videók itt
Low Impact Lower Body Workout itt
30 Min Total Body Intermediate Interval Workout with Dumbbells itt
Kar (video) itt
Láb itt
Mell edzés otthon (női) itt
4 napos heti terv itt
Lean legs workout itt
Láb+törzs itt
Kerek popsi 20 napos kihívás itt
Pilates yoga bland video itt
Péntek Enikő Core zóna kombó itt
Stop and drop itt
2 minute abs itt
Navy seal workout itt
Star treck workout itt
Comb- és fenékformálás otthon itt
Functional Training (video) itt
Cardio interval workout (video) itt
Jump Rope Circuit Workout (ugrókötél) itt
Military Boot Camp itt
30 Minute Full Body Workout (30 perc teljes test) itt
Arms-Legs Circuit itt
Edzéstipp otthonra 33: Melissa Bender 30 Day Challenge (30 napos program videokkal) itt
Edzéstipp otthonra 32: Taralynn McNitt ajánlásásval itt
Edzéstipp otthonra 31 (+30 tipp) itt
Edzéstippek otthonra (26) gyűjtemény itt
Nagy túlsúlyhoz itt
Core challenge itt
Nike itt
Ha nincs időd itt
Shaun T-től itt

Motiváció

"A few quick stats about the photo on the left : Jan 2014, too few calories, too much cardio, negative body image and mindset, and believe it or not I weighed 10 lbs less than now. 


Photo on the right : recent photo, happy with myself and what my body can do NOT just the way it looks, balanced diet with significantly more calories, weight training, HIIT, and occasional cardio, weight = an ever changing number on the scale that I no longer care about!! 

If you are at a place in your life where you are discouraged and aren't seeing results I don't want you to throw in the towel!! Changes happen over TIME - the secret?! Diet and exercise. Mix it up, challenge your training, add weights, do HIIT, train for the little victories NOT for numbers or the opinions of others!! Shift your mindset, dedicate yourself, and do it for YOU!! Decide, commit, succeed!!" (Kelsey Mead) (forrás)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha