2021. június 16., szerda

Ez meg az...

Holnap ballagás. Újra megnéztem, mi az, amibe beleférek. Konkrétan minden szűk. Már nem is állok mérlegre, fölösleges: napról napra terebélyesebb vagyok, az M-es pólók is feszülnek. A 90-es korábbi mellkörfogatom már 100.


Sokat küzdöttem azért, hogy 2019-ben szinte ne legyen hasam. A jobb oldali 2020-as kép. És most egyre inkább a 2017-eshez vagyok hasonlatos.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem zavar. Valamilyen szinten hülyeségnek tartom ezzel foglalkozni, ha "cserébe" vannak fájdalommentes napjaim. De lassan átcsúszok a túlsúlyos kategóriába, ráadásul a -főleg- hasi elhízás nem csupán esztétikai kérdés...

(Az endometriózisnál -sajnos minél inkább belemegyek a témába, annál inkább ezek a tapasztalatok- a műtét is nagyon nagy százalékban csak részmegoldás. Ha bankot rabolnék és a műtét mellett döntenék, az sem jelent garanciát a teljes gyógyulásra. Viszont a hormontabletta szedését sem szeretném évekig művelni, és nem elsősorban a hízás miatt.)

Az én kis endom ritkán ad lehetőséget a mozgásra. És ez mostanában kimerül a sétában, amiben meg én merülök ki... Pedig nemrég még futottam is, nem is keveset. És edzőterembe is jártam.


Mivel kartondobozt nem húzhatok magamra, a húgom segítségével -online- megvan a ruha holnapra. Remélem, nem reped majd le rólam. Majd csak óvatos mozdulatokat teszek.

(A kajám rendben van, de a mozgásra ki kell találni valamit.)

Két hete bedurrant az egész bal állkapcsom. Az összes fogam fájt, aztán jobb oldalon is. Vártam, hogy múljon, és enyhült is napok múlva a fájdalom. Addig, amíg megtaláltam a "bűnös" fogat, ami okozhatta, ez ugyanis még mindig fáj(t). Tegnapelőtt délután volt időm telefonálni időpontért. Mivel a doki nem volt már a rendelőben, kérte, hogy hívjam kedden, rendelési időben. Hívtam is, mára tudott időpontot adni.


Gyökérhártya gyulladás. Kaptam egy 7 napos antibiotikum kúrát, amíg ugyanis be van gyulladva, nem lehet vele mit kezdeni. Le is ecsetelte (és még 3, szintén fájó fogat is). Nem először van ez, de a csonthártya gyulladás azért sokkal rosszabb volt.

Szörnyen fáradt vagyok, elég is a szómenésből.