2016. augusztus 31., szerda

Szerda, szabadság, strand



*** Fordítsd az arcod a nap felé, fiam. Ne feledd, az élet rövid. Ha lehetőséged adódik rá, mindig fordítsd az arcod a nap felé! ***

Mo Hayder

Strand. Beremend. Augusztus utolsó napján, az utolsó nyitvatartási napon. Maximum húsz vendég. Nyugalom, kellemesen melegen sütő nap, leginkább üres, csalogatóan hűs medencék.


Egyszerűség...


... mediterrán hangulat...



... tér...


... tökéletesen tiszta víz...


... színek...


... árnyék...


... Éva néni mennyei lángosa...


... szabadság...


... D-vitamin gyűjtés...


... napfény...



... és a "bolond Boszi", a la natur.


Megerősítések

Kép: Piszker Gyöngyitől

Motiváció



"Drága Enikő, Dorka és Zónázók! 
A nevem Rita, 26 éves vagyok. Az én fogyásom története először 2014-ben kezdődött, mikor 61 kg-osan nem voltam megelégedve magammal. Ekkor találtam rá Enikő tornáira a neten, megvásároltam a Zóna light és a Zóna 1 DVD-t és január 1-től belevetettem magam a mozgás örömébe. Akkor még a táplálkozásra nem fektettem túl nagy hangsúlyt. Május közepére már egészen csinos voltam, viszont ért akkor egy nagyobb családi tragédia és akkor azt éreztem, hogy nincsen erőm- kedvem semmihez, ekkor abbahagytam a mozgást.
2015 novemberében Békéscsabára jött Enikő, természetesen ott voltam a tornán. Akkor tudtam meg, hogy decembertől lesz Zóna edzés az imádnivaló Dorkával Csabán, így nem volt kérdés, hogy oda rendszeresen járni fogok! 
2015 év végén már nem szerettem tükörbe nézni, meghíztam 64 kg-ra. Akkor úgy döntöttem, hogy mindenképpen változtatnom kell, heti egy Zónázás kevés ,nyárra csinos akarok lenni, nem csak mozogni akarok, hanem életmódot is kell váltanom! Megvásároltam Enikő összes DVD-jét, vettem szép edzőruhákat, és elkezdtem bújni a netet az egészséges táplálkozásról. Csináltam fotót a karácsonyfa mellett amire nem vagyok büszke, de tudom azt ,hogy idén már nem fogom feladni és egy sokkal csinosabb képet tudok majd magamról a fa alá rakni :) 
Szóval 2016 január elsején belevetettem magam! A táplálkozásomban azt változtattam meg, hogy elhagytam a fehér lisztes dolgokat, a péksüteményeket,a cukrozott üdítőket, és a kristálycukrot, lemondtam a gyorskajákról és itthon minden ételt sütőben, zsiradék nélkül szoktam elkészíteni. A kamra polcán a korábbi fehérlisztet, cukrot felváltotta a zabpehelyliszt, kókuszliszt, kókuszolaj, chia mag, az eritrit és hasonló egészséges dolgok. Rendszeresen reggelizem például zabpalacsintát túróval vagy cukormentes lekvárral, így kielégítem az édesség utáni vágyamat is . Korábban nagyon kevés folyadékot fogyasztottam, de ma már simán lecsúszik 2 liter víz is, nyáron még több.
Edzés tekintetében csak Enikőre tornázom, hetente 5x. Intervall- erősítés felváltva, mikor mihez van kedvem vagy energiám. Vannak olyan napok mikor én is nehezebben veszem rá magam az edzésre, de mikor elkezdem a bemelegítést, mindig megjön a kedvem. Eddig 8 kg-tól sikerült megszabadulnom, tehát most 56 kg vagyok. A súlyommal már elégedett vagyok, de még izmosodni és formálódni szeretnék. Büszke vagyok rá, hogy eddig egyetlenegy élő edzést sem hagytam ki Dorkával és nagyon köszönöm neki azt, hogy ennyire barátságos, mosolygós, segítőkész. Az életmódváltás kezdetén sokszor elvesztem az internet útvesztőjében, de őt mindig bátran kérdezhettem ha nem volt világos valami, és mikor megindult a változás akkor a kedves szavai nagyon jól estek! Idén Sümegen nyaraltam, természetesen ott is rendszeresen Zónáztam. Örömmel olvastam, hogy jövőre megint lesz ott Zóna tábor ahol már én is szeretnék részt venni! :)
Zónás lányok soha ne adjátok fel, mindig találjatok örömet és kihívást a mozgásban, hiszen mindig van hova fejlődni! Nekem ez már egy életforma lett, nélküle üres lenne az életem! Elértem, hogy ma már nem tölt el rossz érzéssel az, ha lecsúszik egy fagyi vagy egy szelet pizza! Millió köszönet Enikőnek és természetesen Dorkának :)"