2020. március 4., szerda

Vacsora


Tonhal saláta.
3 tojást kis sertészsíron serpenyőben megsütöttem.
A salátát kis tökmagolajjal meglöttyintettem.
A tonhalról leöntöttem a levét.
A paprikát felszeleteltem.
Tányérra raktam.
Mind megettem. :)

Csak úgy

Hat összevont óra és egy összevont napközi után ülök a tanáriban. Megkezdődött a  mai 9. munkaóra. M. áll velem szemben, amíg az anyukájára várunk, mindig ügyesen elfoglalja magát. Most éppen a németen barkácsolt pacinak készít cserélhető ruhatárat. És csacsog. Tele van energiával. Csillog a szeme, mosolyog. Irigylem. Megpróbálom beírni az e-naplóba, amit nem sikerült nap közben, de nem fog az agyam. Hallgatom, amit M. mesél. És igyekszem mosolyt csalni az arcomra. És néha válaszolni, ha kérdez. Közben meg-megjelenik egy-egy gondolat a fejemben. Hogy mikorra mit kell, vajon hogyan. Időpontok: élményközpont lesz, ma volt színház, de lesz még, továbbképzésre jelentkezés leadva... 

Kulcsom van, a kódot tudom, csak nehogy itt hagyjam a telefonomat, mint hétfőn. PC, fénymásoló kikapcsolva.

Megjönnek M-ért. Ablakok csukva, villanyok lekapcsolva, mehetünk. Riasztó, parkoló. Beülök az autóba. Csend van. Reggel hét óta először. Indulok. Süt a nap, 11 fok. Melengeti a lelkemet. Nincs nagy forgalom. A csendben csak a gondolataimat hallom. Hagyom őket társalogni. Haladok. Egy darabig. Mert az úton (is) "mindig van egy"... 80... 75... 60... Lánycsók. A busz is kijött. Oké, akkor ma is cammogunk. Így ma is van időm "átkapcsolni" itthoni üzemmódba. Ja, igen: "én vagyok". És boltba be kell ugrani. Mi is kell? Ja, saláta a vacsorához. Ripsz-ropsz megvan. Hazafelé megint kifogok egy ráérő buszt. 40... Szuper. És ráadásul az is a Felszab felé kanyarodik. Oké, nyugi van. Kiteszem az utolsó előtti irányjelzőt. Gurulok. Jönnek szembe az egy sávoson, elengedem. Nem köszöni meg. Sebaj, az élet ettől még megy tovább. És mekkora mákom van! A 'legkedvencebb' parkolóhely szabad. Beállok. Csodásan készülődik lefelé a nap. 16.25. Végre itthon vagyok.

Dobozolás 3 napra


Na ez egy kétszerre történő és gyors dobozolás volt. A főzelék tegnap délután készült, a többi ma reggel. A vacsorához még meg kell venni a salátát, a képről lemaradt a 3. napi sajt, no de annyi baj legyen.

R: zabkása, meggy
T: sajt, alma
E: krumplifőzelék, tojás
V: tonhal saláta

Az alma Szekszárdról a garázs-almástól (200 Ft/kg).
A sajt akciós.
A krumpli akciós (190/kg).
A tojás házi, kolleganőmtől.

És jövő héten már 9. hónapja lesz, hogy dobozolok...


Dobozok dobozoláshoz itt

A döntés itt
Eredmény 3 hónap dobozolás után itt
100 nap dobozolás itt
Eredmény 4 hónap dobozolás után itt
Eredmény 5 hónap dobozolás után itt
Eredmény 6 hónap dobozolás után itt
Eredmény 8 hónap dobozolás után itt

Dobozolások (gyűjtemény- eddigiek, 2020 előtt) itt
Dobozolások gyűjtemény (2020) itt

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha