2014. január 20., hétfő

Nyílt levél Zs-hoz

Pontosan két hete említetted, hogy nagyon meghíztál az ünnepek alatt és szeretnéd leadni a fölös kilóidat. Beszélgettünk, kérdezgettelek, kérdezgettél, és minden körülményt figyelembe véve egyetlen dolgot javasoltam: ne egyél liszteset-cukrosat. Ma újra beszéltünk, elmesélted, miket ettél, hogy kihagytad a lisztes és cukros ételeket; elmondtad, mennyire furcsa mindent kenyér nélkül enni, de hogy ki lehet bírni. Aztán azt is megemlítetted, hogy a két hét után centizted magad, és a derekadról lement 3 centi. Láttam, amikor vásároltál, és sajt volt a kosárban, felvágott, saláta és gyümölcslé, semmi pékáru!
 
itt
 
Ma kérted, hogy írjak neked egy listát arról, mi az, amit ehetsz. Mondtam: nem írok, egyél továbbra is úgy, ahogy a két hétben tetted, és mellé menj sétálni. Tudom, hogy utálsz sétálni, ezért javasoltam, hogy először csak 5 percet. Aztán 6-ot, majd 10-et... Mert -mint Te is láttad- csak egy apró kajára odafigyeléssel is lehet leadni a nagy(obb) testkörfogatból, de ha erre még jön a mozgás, máris gyorsabb, hatásosabb, egészségesebb a dolog.
 
Lehetne az étkezés -és a mozgás- részt bonyolítani, de mivel nem fitness modell szeretnél lenni, hanem "csak" magad számára megfelelő tükörképre vágysz, első lépésekként szerintem jó lesz ez így.
 
Fantasztikus dolognak tartom, hogy belevágtál! Két hét múlva újra találkozunk, és már most nagyon várom az "élménybeszámolódat"!
 
Zs., itt is gratulálok, nagyon büszke vagyok rád! :)


Nyílt motivációs levél itt
Nyílt levél egy olvasóhoz 1 itt
Nyílt levél egy olvasóhoz 2 itt

Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Boszork%C3%A1nykonyha/393431824081717